SUQUET DE RAP I GAMBES




INGREDIENTS 

1 cua de rap d’1 k
10 gambes
½ k de peix x brou
Els caps i pells de les gambes
5 patates
1 cullerada de pasta de nyora
1 ceba
2 tomàquets madurs
1 got de vi blanc
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre 

PER A LA PICADA 

2 grans d’all
6 ametlles i 6 avellanes
1 cullerada de farina

Netegem el peix pel brou. El posem una olla amb el peix, els caps i pells de les gambes, la ceba els tomàquets tallats a trossos i un polsim de sal, la portem al foc i deixem coure durant uns 25 minuts a foc mitjà. Deixem reposar una mitja hora més.

Rentem bé el peix, al rap li traiem l’os central. Els dos filets que ens queden els tallem a rodelles d’uns 2 centímetres. Els marcarem en una cassola amb oli d’oliva ben calent;  fem el mateix amb les gambes que ja tenim pelades. Reservem

En el mateix oli fem el sofregit. Ratllem la ceba i la sufragui’m a foc molt lent. Un cop la tinguem feta afegim el tomàquet que ja tenim ratllat i la cullerada de pasta de nyora. Quan estigui ben fregit afegim el got de vi i deixem uns 5/6 minuts que redueixi.

Pelem les patates i les tallem escapçant-les; això farà que deixin el midó i la salsa quedi més espessa. Les incorporem al sofregit i tot seguit afegim el brou de peix, mirant de què cobreixi les patates. Deixarem bullir.

Quan faci uns quinzè minuts que bullen les patates les provarem, segurament ja seran fetes i afegim el rap, i les gambes.

Preparem la picada. Fregim els alls en una miqueta d’oli un cop fregits els posem al morter i els xafarem amb les ametlles i les avellanes. Afegim- una mica del brou i la cullerada de farina. Barrejarem tot bé al morter i abocarem la barreja a la cassola.

Deixarem cinc minuts més i ja el tindrem llest.








Comentaris

  1. Hola Siøn. espero que estigueu tots bé a casa.
    Són uns dels ingredients que vaig comprar i congelar per fer-ho un dia!,
    Petons

    ResponElimina
  2. Hola GEMMA, desitjo que també estigueu tots bé a casa.
    Queda un plat espectacularment bo.
    Petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars