SUQUET DE CRANC BLAU I RAP

INGREDIENTS

1 cranc blau
6 talls de rap
½ k de peix x brou
3 patates
1 cullerada de pasta de nyora
1 ceba
2 tomàquets madurs
1 cullerada de concentrat de tomaquet
1 got de vi blanc
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

PER A LA PICADA

2 grans d’all
6 ametlles i 6 avellanes
1 cullerada de farina

Posem a una olla aigua a bullir per a preparar el fumet.

Netegem el peix de roca. A una paella posem oli i passem a daurar el peix, quan estigui daurat, el tirem a l'olla que tenim preparada, amb l'oli sobrant, saltegem la ceba i el tomàquet, quan estigui aboquem a l’olla tot el contingut de la paella, que bulli uns 30 minuts. Deixem reposar una mitja hora més.

Rentem bé el peix, als talls de rap els hi traiem l’os central, ens quedaran dos medallons de cadascun. Els marcarem en una cassola amb oli d’oliva ben calent, fem el mateix amb el cranc, que li hem separat les pinces grosses i després de treure-li la clova de sobre, l’hem partit en dos, hi el marcarem a la cassola. Retirem tots els ingredients i reservem.

En el mateix oli fem el sofregit. Ratllem la ceba i la sufragui’m a foc molt lent. Un cop la tinguem feta afegim el tomàquet que ja tenim ratllat, una cullerada de tomàquet concentrat i la cullerada de pasta de nyora. Quan estigui ben fregit afegim el got de vi i deixem uns 5/6 minuts que redueixi.

Pelem les patates i les tallem escapçant-les; això farà que deixin el midó i la salsa quedi més espessa. Les incorporem al sofregit i tot seguit afegim el brou de peix, mirant de què cobreixi les patates. Deixarem bullir.

Quan faci uns quinze minuts que bullen les patates les provarem, segurament ja seran fetes i afegim el rap, i el cranc blau.

Preparem la picada. Fregim els alls en una miqueta d’oli un cop fregits els posem al morter i els xafarem amb les ametlles i les avellanes. Afegim- una mica del brou i la cullerada de farina. Barrejarem tot bé al morter i abocarem la barreja a la cassola.

Deixarem cinc minuts més i ja el tindrem llest.

 

 

 

 

 

 


 

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars