AMANIDA DE TARDOR AMB LLAGOSTINS

INGREDIENTS


½ escarola
½ roure
½ enciam
4 orellanes
30 g de pinyons garapinyats i comí
2 cullerades de mostassa de Dijon
2 cullerades de xarop de vinagre balsàmic
8 tomàquets Xerri
6 llagostins

Per a la vinagreta de mostassa: barregem uns 100 ml de vinagre i 200 ml d’oli d’oliva, afegim la mostassa de Dijon, remenem molt bé perquè s’integrin tots els ingredients i reservem.

Per als pinyons garapinyats: en una paella fem un caramel amb sucre i unes gotes d’aigua, afegim-hi els pinyons i un polsim de comí, anirem remenant fins que els tinguem garapinyats. Els reservem en un plat.

Per als tomàquets Xerri: els esbaldim, eixuguem i el tallem en quatre trossos, els amanim i reservem.

Pels llagostins: posem un cassó amb aigua i un grapat de sal al foc, quan comenci a bullir afegim els llagostins, quan torni a bullir esperem que tots els llagostins surin. Els traiem i els mullem amb aigua freda per acabar la cocció. Reservem. Quan els tinguem completament freds el podrem pelar.

Per acabar el plat: netegem amb abundant aigua, l’escarola, el roure i l’enciam per l’amanida i les centrifuguem molt bé, i amanim amb part de la vinagreta que tenim reservada.

Per muntar el plat amb l’amanida, anirem intercalant els pinyons, els tomàquets, les orellanes tallades a bastonets prims i acabem amb la resta de la vinagreta. Acabem amb els llagostins a sobre.

Bon profit



 

Comentaris

Entrades populars