dilluns, 15 de febrer de 2010

ESPATLLA DE CABRIT AMB PELL DE PORC


Aquesta recepta ens la feia la meva avia per alguna celebració molt especial, la meva mare la va continuar fent, i jo la he preparat algunes vegades.

INGREDIENTS

1 Espatlleta de cabrit per persona
Pell de porc
Bolets de temporada
¼ copa de conyac
1 all
4 ametlles torrades
4 avellanes torrades
Pebre
Oli
Sal

Demanem a la nostra cansaladeria que ens aconsegueixin pell de porc, la necessària per embolicar les espatlletes que vulguem preparar.

Quan la tinguem la posem a una safata la salem molt bé per la part del greix, l'enrotllem i deixem a la nevera vint-i-quatre hores.

Preparem una picada amb l’all, las ametlles i avellanes, el conyac i l’oli del saltejat els bolets.

Passat el temps amb la sal, la rentem per treure-li la sal, sequem, anem a preparar el farcell, posem a sota la picada, la espatlleta desossada i salpebrada a sobre els bolets que ja tindrem passats per la paella.




Emboliquem i lliguem procurant sempre que ens quedi ben tapat i al posar-ho a la safata del forn el lligat ens quedi a la part de dalt.



Preparem un paper d’alumini, posem el farcell, el pintem amb greix de porc, i emboliquem.

Tindrem el forn a 180ºC, courem durant una hora. Passat el temps, treure’m el paper d’alumini, tornem a posar al forn fins que la pell ens quedi molt daurada.


Per servir-lo a taula, tallem el fil que la lliga i al plat hi posem una mica de la pell daurada, salsem.

22 comentaris:

  1. Ostres Sion,
    Això ha d'estar més que bo, és un menjar de categoría, a més amb la cotna ha de fer un crec crec oi?
    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. Sión; Un plat amb molts de sons... crec,crec; mmmmm; nyam nyam; glup... aaaaahhh... bonííííísimm.
    Que vaigi de gust Sión;

    ResponElimina
  3. Imagino aquesta pell cruixent!!! quin menjar tant espectacular!!! Tot un gran plat!!! Una abraçada

    ResponElimina
  4. hay sion, axó es de maravella, y per al colesterol també oí...per favor que cossa mes bóna.........paco

    ResponElimina
  5. Noia QUIN PLAT!! Això per festes es genial. Te una pinta....ummmmm.
    Felicitats i petonets.

    ResponElimina
  6. Sion, no ho havia vist mai això d'embolicar amb la pell de porc. li ha de donar un gust i una textura especial!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Una recepta d'avia??

    Tots d'empeus. És sensacional el tema de la pell. Quina pinta.

    ResponElimina
  8. va sobtat quan he vist la teva entrada i posava pell de porc.....al principi pensava que t'havies equivocat jijiji

    sorprenent!!!

    petons

    ResponElimina
  9. Aixó d'anar a la cansaladeria a buscar una pell de porc, si que es una sorpresa, y segur que el resultat ha de tant o més sorprenent... i es que les iaiaes tenien unes idees!!

    ResponElimina
  10. Carme
    La veritat que si, la corna queda súper cruixent i la carn bonusima

    Peixos
    Es una recepta molt antiga, de les que es feien els dies de gran festa.

    Josepb
    Moltísims sons i alguns de satisfacció, de quedar tip es un plat consistent.

    Elvira
    La pell cruixent i el “tall” gustosíssim per els greixos de la pell.

    Paco
    Quan es mengen aquets plats no es pot pensar amb aquestes coses un dia es un dia.

    Joana
    Es un plat que sempre se ha fet per grans festes

    Dolça
    Si el greix de la pell penetra a la carn i li dona un gust molt bo.

    ResponElimina
  11. Delicioso!!!!! Me encanta, no me extraña que sea un triunfo seguro.


    Bssssss

    ResponElimina
  12. Starbase
    No es mol normal embolicar el xai amb porc, coses antigues

    Lidia
    Es un plat inusual per els nostres temps
    Petons

    StHilari
    A Barcelona no va ser possible trobar-la i varem tindre de demanar-la a Sant Pau

    Celes
    Gracies, es un plat una mica diferent.
    Petons

    ResponElimina
  13. Que original i de bo no cal ni dir-ho.
    Excel.lent recepta i a mes amb tradició de casa teva.
    Chapeau!!!!!
    petons

    ResponElimina
  14. Dolors
    Una recepta molt enraigada a la família i molt bona

    ResponElimina
  15. Sols puc dir una cosa: NYAAAAMMMM...!!!! Es troba fàcilment la pell de porc??? Suposo que l'has d'encarregar, no?

    ResponElimina
  16. Sara Maria
    Si l`has d`encarregar, ja que normalment no es troba, però val la pena

    ResponElimina
  17. Aquest plat és d'aquells annnntttttiiiics, eh?
    Aprofitar la pell del porc per embolicar el cabrit ha de donar un resultat excel·lent. Deu quedar una carn melosa i gens resseca (fer el cabrit al forn té aquest perill, oi?) i a més, la pell cruixent deu fer de molt bon menjar.
    Està molt bé que es conservin aquestes receptes de la mare i tan familiars. Felicitats!

    ResponElimina
  18. Deu quedar una carn super gustosa. La setmana que ve fem la matança del porc, ja guardaré pell per fer aquestes espatlletes. mmm !!!

    ResponElimina
  19. Que color más hermoso tiene esa carne!
    Entonces ésta receta es toda una tradición en tu familia, que joya!
    besos
    Gaby

    ResponElimina
  20. Sion, això és un plat de luxe!! Que bo que ha de ser!!
    Petons!

    ResponElimina
  21. Gemma
    Exacte la pell li dona una cremositat a la espatlla i a mes a mes la pell esta boníssima com a cornes

    ANNAFS
    La pell la pots utilitzar per embolicar-hi tot tipo de carn de be

    Gabriela, clavo y canela
    Si es un plato de fiesta mayor en la familia

    Merce
    La carn queda molt amorosa ja que es cou amb el greix del porc, i no queda gens reseca

    ResponElimina