dilluns, 8 de febrer de 2010

TAPAS III

El passat dia 3 com que no baix poder assistir al taller de cuina que feien a Gadges sobre tapes d`autor d`en David Reartes del restaurant Blanc de tòfona, hi va anar-hi en Miquel, quan va tornar en va cantar les excel·lències de las tapes hi varem decidir fer-ne dugués.

COCA DE SARDINES AMB FOIE CARAMELITZAT



INGREDIENTS

Massa brisa
4 u de sardina fumada
1 poma grammy Smith
50g de foie
Sucre
Reducción baslsamíc

Tallar la massa brisa al gust i forcejar 12 min a 180º
Llaminar la poma molt prima amb una mandolina
Col·locar primer la massa, desprès la poma, la sardina i el foie
Caramel·litzar el foie amb el sucre amb un soplet
Acabar amb unes gotes de balsàmic

TARTAR DE TONYINA AMB MADUIXES



INGREDIENTS

200 g de tonyina
100 g de maduixes
30 g de ous de truita de riu
Cibulet
100 m salsa de soja
100 m Mirin (vinagre d`arròs)
1 c/s de Yuzu (suc de cítrics)
1 c/c de Xantana
100 m d`oli de gira-sol
30 g de gingebre

Escaldar l`oli amb gingebre a 70ºc, deixar infusionar 24 hores

Netejar i polir el llom de tonyina
Tallar les maduixes, i el cibulet
Pel Zuke, barrejar tots els ingredients (soja, mirin, yuzu i xantana) i passar pel turmix
En un bol barrejar tots els ingredients i acabar amb un motllo amb els ous de truita per sobre

Aquesta ultima recepta va patir algunes variacions, ja que no teníem xantana i no vam trobar Yuzu, per lo qual vam fer servir suc de llimona i taronja sanguina

24 comentaris:

  1. La primera la coneixía, però la segona m'ha deixat amb la boca oberta!!! I els canvis per manca d'ingredientes super encertats!!Apuntada queda!!! Petons

    ResponElimina
  2. Sempre parleu molt bé d'aquests cursos al Gadgets... a veure si aconsegueixo anar-hi algun dia!
    Totes dues tapes tenen molt bona pinta, ideals per a un aperitiu d'aquells de quedar bé ;)

    ResponElimina
  3. Noia , dons per ser que no hi vas poder anar-hi ...t´ha nas surti´t molt bé.

    ResponElimina
  4. Quina meravella de tapes, i això que sols hi va anar en Miquel, si aneu els dos ....

    ResponElimina
  5. Quina meravella! Ja sabeu el que us envejo de poder assistir als cursos, sort que ho compartiu!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  6. Carai!! quin luxe de tapes, semblan del Bergara o de l'Aloña de Donosti. Sou uns crakcs.
    Una abraçada,

    ResponElimina
  7. sion, aperitivo de luxe a más no poder, enhora bona xiqueta.......saludos paco

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. Elvira
    El tàrtar l`aviem provat de varies maneras però amb les maduixes li dona un contrast mol encertat.

    Gemma
    La llàstima es que el local es petit i no hi cap gaire gent, es apuntar-te per que t’enviïn l`agenda de activitats.

    Els Peixos
    Es que el “pinxe”, pren mol bé els apunts.

    Dolors
    Amb la recepta apuntada, i les explicacions del Miquel no pots fallar

    Marta
    Per això estan els amics blocaires, per compartir

    Carme
    El crack es en David, nosaltres nomes varem copiar

    Paco
    Gracies, es fa lo que es pot

    Gabriela, clavo y canela
    Gracias

    ResponElimina
  10. Gracias por estas recetas, la verdad es que estan muy buenas y como una rica tapa no hay.
    Un beso

    ResponElimina
  11. ça à l'air divin, j'adore
    à bientôt

    ResponElimina
  12. doncs si, que han quedat molt guapes aquestes tapes!!

    ResponElimina
  13. Carai quines tapes més esqusites!!... de festa total... i el més divertit és que no necessites cap gatget per fer-les!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  14. Ummm! Quin mos més bo aquests plats!

    ResponElimina
  15. Sempre que rebo la informacio dels cursos de Gadgets penso: ai qui hi pogues anar! ;) I ves per on, vosaltres ja hi heu anat i ho heu posat en practica!! :)
    El tartar de tonyina amb maduixes es molt original!
    Petons!

    ResponElimina
  16. Kako
    A nosotros las tapas nos encantan, los festivos normalmente no hago primero, unas cuantas tapas y un segundo

    Fimere
    Gracias

    La Cocina de Emma
    La veritat es que si

    St Hilari
    Si així es, i queden boníssimes

    Xavier
    Gracies per la visita

    Mercè
    Si la maduixa li don una frescor i una dolçor molt bona a la tonyina

    ResponElimina
  17. Noia aixó son tapes de luxe.
    Quina passssssssada.
    I a mi no m'agrada combinar dolç i salat, però aquestes tapes me les menjaba amb els ulls tancats.
    Felicitats i bon carnestoltes.

    ResponElimina
  18. Xiqueta,jo si que faria un mos a estes tapes¡que bo¡¡
    Besets.

    ResponElimina
  19. Quina pinta que tenen aquestes tapes, la convinació de tonyina i maduixa, genial! tindre de provar-ho i el foie no em parlem m'encanta....
    Judith

    ResponElimina
  20. Espectaculars les dues receptes! me les anoto ben anotades, perquè segur que el Carles les gaudirà molt (que els hi faré de sorpresa, mira potser demà... que encara que celebrem Sant Jordi, per Sant Valentí ens marquem un detall...)
    Petons i moltes gràcies per compartir aquestes receptes delicioses!

    ResponElimina
  21. Que originals! a mi m' encanta fer un dinar a base de tapes..Me les anoto.
    ptns.

    ResponElimina
  22. Joana
    Jo tampoc soc massa de dolç i salat però aquestes tapes estan molt bones

    Mesilda
    Estàs convidada, que aprofiti

    La cuina del estany
    La combinació de la maduixa amb la tonyina, no l`avia provat mai però esta deliciosa

    La quinta de luculus
    Un bon dia Sant Valentí, per fer feliç a la parella per l`estomac

    ANNAFS
    A nosaltres també ens encanten els dinars a base de tapes o petits plats

    ResponElimina
  23. Aquesta combinació de tonyina i maduixa, sembla espectacular! Una abraçada!

    ResponElimina