dijous, 6 de maig de 2010

TAPAS VI


MUSCLOS ESCABETXATS

INGREDIENTS

Musclos
Vi blanc
75 g oli d`oliva
25 g vinagre de cava
1 pell de taronja

Obrim els musclos amb el vi blanc i una mica d`aigua, traiem la closca. Reservem.

Mentrestant tallem la pell de taronja a bastonets prims i els escaldem a un pot amb aigua bullint. Reservem

Per la vinagreta
Barregem el oli, i el vinagre amb les pells de taronja escaldades.

Posem els musclos a la vinagreta i escalfem lleugerament, que s’emulsionin una mica els gustos, i deixem que reposin 1 hora.



BRANDADA DE BACALLA

INGREDIENTS

200 g, bacallà dessalat
200 mg. oli d’oliva
2 grans d’all
Pebre negre

A un casso amb oli calent (55º aprox.) confitem els alls.

Fora del foc, hi afegim el bacallà sense pell i el deixarem confitant uns minuts.

Triturem el bacallà amb el minipimer afegint-li part del mateix oli de confitar-lo.

Uns moments abans de servir gratinem una mica.

Acompanyem de torrades de pa.

30 comentaris:

  1. Aquests musclos els tastarem, m'agrada el toc de taronja. Petonets

    ResponElimina
  2. Quina tapa més bona! amb el gustet de taronja han d'estar molt bons!
    No he fet mai la brandada, veig que és fàcil, me l'apunto!
    Petó!

    ResponElimina
  3. Dues tapes molt encertades! Ains, que són bones i la gana que tinc!
    Són excel·lents per un sopar de tapeo de lux, prenc nota Sion! :)

    Petonets per tu i en Miquel,
    Marina

    ResponElimina
  4. sion, no és que vuigui dir cap de aquestes tapes, es que son simple-ment maravelloses........paco

    ResponElimina
  5. Quina tapa més original, amb els musclos i la taronja! La provarem!

    ResponElimina
  6. Unes tapes fantàstiques, ara, jo em quedo amb la de la brandada de bacallà.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  7. Què el lactium, bé?
    I aquestes dues tapes...i deals...a més en puc menjar!!! Bacallà un dels meus preferits i els musclus també! Prenc nota del vinagre de cava...mmm...
    Ptnts

    ResponElimina
  8. Que bones aquestes tapes...per un aperitiu perfectes.
    petons

    ResponElimina
  9. De les dues em quedo amb la primera, ja sabeu que jo i el bacallà no ens avenim gaire ;)
    Però és que a més la trobo sensacional, els musclos, el vinagre de cava i la pell de taronja lliguen molt bé!
    Precisament ahir vaig sentir la Mireia Carbó a Comradio parlant de salses per fer els musclos... aquesta segur que li hauria agradat i sorprès!

    ResponElimina
  10. Me las llevo las dos!el bacalao por que me gusta muchisimoooo...y els musclos por el toque de la naranja,estaran buenisimos.!!
    Besets.

    ResponElimina
  11. Sion,
    Totes dues excel·lents.
    La brandada a més et permet fer altra tipus de plat o tapes.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  12. Jo les vull totes dues!!!! els musclos m'encantan i el bacallà... ummmmmmmm!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  13. ça à l'air excellent j'aime beaucoup
    bonne soirée

    ResponElimina
  14. Tant la brandada com els musclos t' han quedat boníssims, segur, només hi ha que veure les fotos.
    Petons.

    ResponElimina
  15. Carmen (Dulces bocados)
    Li donen un gust cítric als musclos molt bo.
    Petons

    Teresa
    La brandada feta així es molt senzilla i queda molt bona, els musclos també esta clar
    Un peto

    Marina
    Moltes gracies
    Petonets

    Paco
    Gracies, de tot cor
    Un peto

    ResponElimina
  16. Visc a la cuina
    Es una vinagreta mol suau, per no matar el gust del musclos
    Molts petons

    Els peixos
    D`això es tracta de fer plats senzills i al vegada gustosos
    Un petonas

    Gemma de Guspires
    La brandada es un clàssic molt bo.
    Petons

    Marta
    El lactium molt bé, el vinagre de cava en aquet cas no li dona tanta fortor al escabetx
    Molts petons

    ResponElimina
  17. Núria
    Moltes gracies
    Petons

    Gemma
    Els musclos en escabetx de llauna no ens agraden gens, però els frescos fets així son molt diferents
    Un peto

    Mesilda
    Son dues tapes per qualsevol dia de festa, ja que no donen massa feina
    Petons

    Els fogons del pare
    Hi tantes de diferents, aquesta tapa va sortir de les sobres d`un altre recepta
    Petons

    ResponElimina
  18. MaryLou
    Te les guardo totes dues, jejeje
    Petons

    Fimere
    Muchas gracias
    Besos

    LA COCINERA DE BETULO
    Tens raó, moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  19. HOLA SION, GUAPA TU

    QUINS " PLATILLOS" MES BONS...HUM


    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  20. Les vull totes totes totes!! Molt bones i apetitoses!! :)

    ResponElimina
  21. Em quedo amb la brandada, a reveure!

    ResponElimina
  22. Bones!!!

    Tenen molt bona pinta aquestes tapes!! Aixó ja em va bé, perqué després quant vull fer un dinar a base de tapes no trobo mai receptes!! Me les apunto! Però i el vinagre de cava?? aixó no ho havia vist mai!
    Petonets!

    ResponElimina
  23. Susanna
    Moltes gracies
    Petons

    Starbase
    Moltes gracies
    Un peto

    Merce
    Jo amb les duges
    Molts petons

    Laura
    Si no el trobes el vinagre de cava ho pots fer amb un vinagre suau, depèn del gust de cada un
    Petons

    ResponElimina
  24. musclos amb aroma de taronja !! .... m'atrau molt aquesta combinació de sabors ... queda apuntada...
    Una abraçada

    ResponElimina
  25. Hola bonica!

    Els escabetxos no m'agraden massa, per no dir gens, però aquests musclos tenen una pinta excepcional, potser pel toc de la taronja, però m'ha encantat i els provaré.

    un petó!

    ResponElimina
  26. c'est encore moi, j'ai des prix pour toi sur mon blog
    bonne journée

    ResponElimina
  27. Menos mal que no tengo que elejír jajaja...no sabría por cuál decidirme. Las dos tapas fantásticas.
    Besos cris

    ResponElimina
  28. St Hilari
    Si els probas t´agradaran.
    Una abraçada

    Maduixa
    A mi tampoc m’agraden gaire, però esta molt bo amb la pell de taronja
    Petonets

    Fimere
    Muchas felicidades por los premios, y gracias por acordarte de mi.
    Muchos besos

    Crismas
    Gracias, te guardo las dos jejeje
    Muchos besos

    ResponElimina
  29. Ostres! precisament ahir vaig publicar uns musclos en escabetx al bloc! però els meus sense vinagre... Quina casualitat!

    ResponElimina