dilluns, 31 de maig de 2010

TAPAS VII


TOMAQUETS XERRY FARCITS

INGREDIENTS

Tomàquets xerry
Tonyina amb oli
Ceba tendra
Filets d'anxova amb oli
Olives negres
Maionesa

Separem la part de dalt dels tomàquets, si tenen la floreta millor, reservem, buidem de llavors i posem per on hem tallat sobre paper de cuina, per eixugar la mica d’aigua que puguin tenir. Reservem

A un bol posarem, la tonyina esmicolada, la ceba tendra tallada molt petita, les anxoves i les olives a trossets petits, remenem i afegim maionesa al nostre gust, continuem remenant perquè quedi tot molt ben integrat.

Farcim els tomàquets amb la barreja, i tapem amb la part de dalt que tenim reservada.

Aquesta es una variació d’una de les receptes d`un taller amb en David Lienas


CLOÏSSES AMB SALSA VERDA


INGREDIENTS

½ kg de cloïsses,
2 o 3 cullerades de farina,
2 grans d’alls,
cervesa
Julivert,
Sal i oli.

Abans de tot posarem les cloïsses amb aigua i sal per que treguin la sorra.

Posem oli a una cassola i fregim la farina remenant contínuament, quan comenci a prendre color hi afegim l’all i el julivert picats, una mica de cervesa, remenem molt bé. Afegim les cloïsses netes i ho deixem coure una estona fins que les cloïsses s’obrin.

35 comentaris:

  1. No he posat mai cervesa a les cloisses, prenc nota per tastar-ho....

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. Quina feinada omplir el cherrys tan petits, però ambdues coses molt encertades.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Ja ha fet el pa amb cervesa l'Asun? Je je je...
    M'agraden totes dues propostes, unes tapes ara que fa bon temps sempre venen de gust per prendre a la terrassa ;)

    ResponElimina
  4. Quines coses més bones que feu a Barcelona. Això de tenir un bon planter de cuiners i cuineres excel·lents dóna per a molt, eh? M'han fet gràcia eixes tomatetes tan petitetes i tan abellidores. Però, quina feinada, no? Com t'ho fas per a buidar-les sense que se't trenquen? Ara, la presentació, de 10!!! I això de fer les cloïsses amb cervesa és tota una novetat. Besades, guapa!!!

    ResponElimina
  5. sion, vaya manos, paciencia y sabiduria que tienes para hacer éstos riquisimos aperitivos. felicidades niña........saludos paco

    ResponElimina
  6. Me quedo con las las dos tapas,pero la de los tomatitos me encanta!aunque tiene que ser muy entretenido,esta genial!y el relleno buenisimo.
    Besets.

    ResponElimina
  7. Les dues tapes boníssimes, els tomaquets queden xulíssims!

    Petons

    ResponElimina
  8. dues receptes per quedar bé a taula

    petons

    ResponElimina
  9. Em menjaria ara mateix un d' aquests tomaquets, que refrescants i bons1 I les cloïses sempre són una aposta segura, que solen agradar a tots
    ptns

    ResponElimina
  10. Sonia- L´Exquisit
    Per mi la cervesa li dona un toc molt bo.
    Petonets

    LA COCINERA DE BETULO
    Amb el resultat, no sap greu la feina
    Petonets

    Gemma
    Quan tingui el peu be, provaré de fer-lo jejeje. Ara unes tapes a la fresqueta Ummm
    Molts petons

    Francesc
    Per buidar-los amb una cullereta de las de cafè. La cervesa trobo que els va molt be pel meu gust a las cloïsses.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Paco
    Moltissimas gracies
    Una abraçada

    Mesilda
    Amb una cullereta de las de cafè no costa gens.
    Petonets

    Carme-cocina con sabor
    Moltes gracies
    Petonets

    Lidia
    Moltes gracies
    Petons

    ANNAFS
    Moltes gracies, Quan comences no pararies, tan petitons¡¡¡¡
    Petonets

    ResponElimina
  12. Ara que ja començo a tenir gana, una tapeta d'aquestes, o dos, caurien d'alló més bé!
    Abraçada!

    ResponElimina
  13. Que bones , aquestes dues tapes Sión. Jo una vegada que no vaig tenir vi , vaig posar cervesa i em va agradar.
    Una besada

    ResponElimina
  14. Sión,
    Aquestes cloïsses estan fabuloses, segur!

    Salut.

    ResponElimina
  15. El meu vot és per a les cloïsses. Tot i que els tomaquets són també sensacionals. Però...les cloïsses...aix...

    ResponElimina
  16. Em quedo amb els tomaquets.

    Muas!

    ResponElimina
  17. Em quedo amb els tomàquets!,queden preciosos!a reveure Sión.

    ResponElimina
  18. HOLA SION, GUAPA TU


    A QUINA HORA ES EL DINAR, ??..HUMMM


    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  19. no sabria dir-te quina d'aquestes dues tapes escolliria primer ... el que si se, és que hi hauria una segona ronda....
    Una abraçada

    ResponElimina
  20. amb el teu permís m'apunto a les cloïses que els tomàquets no són lo meu. Tomàquets cherry farcits per un aperitiu són la mar de vistosos.
    pt!

    ResponElimina
  21. Si cal triar, jo també agafo les cloïsses... I provaré amb cervesa que mai ho he fet.

    ResponElimina
  22. Teresa
    Les tens guardades jejejeje
    Petons

    Xisca
    Es que el vi no m’agrada el gust que li dona al menjar, potser es una mania meva, la cervesa també espessa una mica mes las salses.
    Petons

    Dolors
    Moltes gracies
    Petons

    Visc a la cuina
    Si las probes ja amb diràs
    Petons

    Els fogons del pare
    Crec que si, moltes gracies
    Una abraçada

    ResponElimina
  23. Starbase
    Moltes gracies
    Una abraçada

    Gemma
    Bons, bons
    Petonets

    Mercé
    Moltes gracies
    Petonets

    SUSANNA
    Ja t’aviso val, jejeje
    Petonets

    ResponElimina
  24. StHilari
    Vaig a preparar-la, jejeje
    Una abraçada

    *Eva*
    Gracies. Considera’t apuntada.
    Petonets

    Ricard Sampere
    Si o proves ja amb diràs
    Una abraçada

    ResponElimina
  25. Que rica tapa, ademas en tomates cherry mejor, su sabor me encanta.
    La receta de las almejas me la llevo, adoro prepararlas aunque por ahora me sea imposible.
    Un beso.

    ResponElimina
  26. Tapetes, terrasseta i cervensa ben fresca, què més volem per ser feliços?
    Petons

    ResponElimina
  27. Olá;
    Muito bonito e interessante o blog.
    Vou te seguir, gosto muito!
    Eu te convido para me conhecer e me fazer uma viista.
    Beijo!

    Maria Paula -BRASIL-

    ResponElimina
  28. Kako
    Muchas gracias, prueba ya me dirás.
    Besos

    La Quinta del Luculus
    Tu o has dit, i si a mes tenim salut Ummmm
    Molts petons

    Pecados da mesa
    Muchas gracias, me paso por tu bloc
    Besos

    ResponElimina
  29. Mmmm, que bo tot. Com deurieu gaudir.
    Felicitats!
    Una forta abraçada.

    ResponElimina
  30. Gloria
    Molt be, que vagi de gust
    Molts petons

    Gemma- guspires que viatgen amb el vent
    Moltes gracies,
    Molts petons

    ResponElimina
  31. Oh! M'encanten totes dues tapetes!! Genials!
    Petons!

    ResponElimina