divendres, 12 de novembre de 2010

ARROS DE LLAMANTOL



INGREDIENTS

1 llamàntol
1 ceba
2 tomàquets
Arròs
Sal
Oli

PEL BROU

Peix de roca
1 tomàquet
1 ceba


Preparem un brou amb peix de roca. Posem al foc una olla amb aigua, mentre s`escalfa, netegem el peix, salem i a una paella amb oli, el fregim una mica, quan el tinguem llest el posem a l’olla, amb l’oli que ha quedat sofregim la ceba i el tomàquet, i desprès tot cap a l’olla. Deixarem coure una mitja hora.

Encara que ens resulti una mica dur, ho hem de fer. Matar el llamàntol, primer li separem les potes, desprès el cap que el partirem a trossos, i anem tallant a rodanxes o com ens agradi, procurant anar recollint tot el suc que ens va traient. Reservem

A una paella per fer l’arròs, posem oli, salem i sofregim el llamàntol, reservem, amb el mateix oli, confitem la ceba i desprès el tomàquet, quan ho tinguem al punt, tornem a posar-hi el llamàntol, unes quantes voltes i afegim l`arròs, enrossint-lo una miqueta, aboquem el suc que hem recollit i el brou, remenant de tant en tant, i ja el tindrem llest.


38 comentaris:

  1. Que buena pinta tiene este plato, me encanta.

    Besos

    ResponElimina
  2. Ens hem posat d'acord en posar una recepta d'arròs, eh?. Però que difícil se'm faria barallar-me amb una bèstia viva!. Quina angúnia em fa veure com es belluguen a la peixateria!. Ara que si fa la feina un altre..., jo em menjo l'arròs sense problema!

    ResponElimina
  3. Ostres Sion, el pàrraf a on posses que l'hem de matar és una mica tortuós, però sens dubte l'arrós queda bonìssim.

    A quina hora dius que és el sopar?

    Muas!

    ResponElimina
  4. Per això fa molt de temps que no en compro: sempre els veig a la parada intentant escapar-se i tornar al mar, tot i tenir les potes lligades! I em fa tanta pena matar-los... Els escamarlans, tot i bellugar-se, no estan tan vius i quan els cuino ja estan pràcticament morts.
    Ara, no es pot negar que fan un arròs boníssim, i amb quatre ingredients de res!

    ResponElimina
  5. Jo ho vaig fer una vegade...tallar-lo encara viu i vaig mai més...quina angoiza sius plau..
    ara el congelo i despres el tallo...
    manies...peró es que no puc...
    Jo fico el cap...dins del fumet..
    un petonet maca....
    el próxim dia et faig companyia per menjar aquest arròs.

    ResponElimina
  6. Hola Sion,
    jo faig com la Neus, per no fer partir la bèstia (és a dir per no passar-ho malament jo) la congelo i després la cuino.
    M'encanta aquest arròs, amb el sacrifici del llamantol inclòs!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. No sé si puc matar un llamàntol, demanaré ajuda al meu home... un arròs com aquest no es pot deixar perdre per això!

    ResponElimina
  8. Pues yo cap problema para matar el llamántol:Yo he echo este arroz una vez fresco y otro congelado y la verdad que esta muy bueno y opino que fresco da mas sabor.
    Espero que la degustación fuera satisfactoria
    Bona nit i bon cap de setmana
    Miquel

    ResponElimina
  9. Es un àpat que m'agrada molt, però soc incapaç de matar el pobre animalet.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  10. Quin arròs més bo!!! Ara, això de matar el llamàntol, no sé com ho resoldria...

    ResponElimina
  11. Assumpció, gràcies pel teu comentari! :)
    Aquesta paella d'arròs fa una patxoca amb el llamàntol al damunt! Però saps, és una bestiola que em fa respecte cuinar-lo a casa. :S
    Petons!

    ResponElimina
  12. Saludos Sion, en primer lugar
    mis disculpas por no entrar con asiduidad a tu blog, dicho ésto te diré que has preparado un buén arroz, excelente diria yo, saludos paco

    ResponElimina
  13. El Pol encara té malsons i remordiments per haver matat un llamàntol, je je je... tens raó que costa, però val la pena ;)

    ResponElimina
  14. Un arròs espectacular!!! segur que s'ha disfrutat moltíssim! te un aspecte deliciós!!!
    Molts petonets

    ResponElimina
  15. Un arrocito de lujo!!Lo comimos en un restaurante de Denia,y disfrutamos con el....en casa no lo preparo,soy incapaz de matar al animalito.
    Besets.

    ResponElimina
  16. Me imagino lo rico que esta. Me encantan las langostas. Me gusta tu versión de hacer este plato.

    Un slaudo :)

    ResponElimina
  17. Potser el meu arrós preferit, si es que n'haguès de triar un.

    Amb això ja ho he dit tot, oi? :D

    ResponElimina
  18. Gràcies per penjar la recepta tan ben explicada. Jo tinc ganes de fer aquest arròs però no m'atreveixo a comprar els llamàntols vius i matar-los. Un dia hauré de fer un pensament. T'ha quedat preciós. Petons

    ResponElimina
  19. Ha de ser molt bo aquest arròs. El llamàntol és tan gustós... Però jo, o me'l mata algú més o el compro congelat. Sóc incapaç de matar-lo o congelar-lo viu..
    I em recorda un capítol de "Vendelplà", una escena molt gràciosa amb un llamàntol..

    ResponElimina
  20. Això és un arròs amb majúscules ... Tot un señor arròs.. i que bo que és!!.. jo sempre l'he provat fora, o sigui que el fet en casa ja no puc ni imaginar-ho...
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. Avui va d´arrossos, i de categoria com vaig veient! un dinar de dimenge , si senyor.
    una abraçada

    ResponElimina
  22. Jo tambe prepare aquest arros, pero amb l'animalet congelat, no puc matar-lo i el arros també está bó.
    Bessets

    ResponElimina
  23. Sion, quin arròs més bo!! un dels millor sens dubte el de llomantol.
    Salut,

    ResponElimina
  24. Que rico arroz! lastimosamente no consigo bogavante fresco por aqui :( solo congelado y esos ni sabor tienen..
    besos
    Gaby

    ResponElimina
  25. Maria pilar
    Muchas gracias
    Besos

    Gloria
    Si las de prepara quan tornes del mercat, sempre pots demanar que tel quartegin a la peixateria. Es una bona solució
    Petons

    Gemma
    Sento ser tan “cruel” es que el primer va ser fatal, i amb varen aconsellar seguir aquets passos si volia l’arròs.
    Petonets

    ResponElimina
  26. Margarida
    La “sort” es que aquest arròs no el pots fer cada setmana, i d’una vegada per l’altre ja no pensen amb el tràngol de matar-lo. I esta tan booooo.
    Petons

    Neus
    Es una bona solució, però trobo que perd una mica el gust, escara que si estàs mes tranqui-la no es el problema. A la propera t’aviso
    Petonets

    Dolça
    Doncs com a la neus, problema superat i queda un arròs deliciós.
    Petonets

    ResponElimina
  27. Visc a la cuina
    Si es per aquest arròs de ben segur que el teu home t’ajuda amb molt de gust jejeje
    Petons

    Miquel
    Tens tota la raó, de fresc a congelat perd una mica de sabor, encara que també queda molt bo.
    Una abraçada

    LA COCINERA DE BETULO
    Queda molt bo, però ja que buscar la solució per matar l’animalet
    Petons

    ResponElimina
  28. Francesc
    Boníssim l’únic problema que te es la matança del animalet
    Una abraçada

    Mercè
    El arròs queda deliciós, tot es qüestió de provar-ho
    Petons

    Paco
    No tas de disculpar, doncs ja estic contenta de saber que ets aquí.
    Moltes gracies i venint de tu que ets el rey del arrossos amb sento molt afalagada.
    Una abraçada

    ResponElimina
  29. Gemma
    El primer no vaig poder menjar-me’l el mateix dia, doncs vaig preparar-ho tot i el altre dia vaig fer l’arròs.
    Petonets

    Ingrid
    Estava boníssim
    Petons

    Mesilda
    Aquest arròs es el problema que te, però quan t’has decidit, et sap greu no haver-ho fet abans
    Petons

    ResponElimina
  30. Mari
    Queda un arroz buenísimo
    Besos

    Starbase
    Soc del mateix parer.
    Una abraçada

    El plat blanc
    Tot es decidir-se, el primer costa una mica, però quan el tens al plat penses “repetiré” jejeje
    Petons

    ResponElimina
  31. ANNAFS
    Si t’agrada tot es qüestió de buscar solucions.
    Petons

    StHilari,
    Jo l’havia menjat a fora algunes vegades, i vaig pensa que fet a casa encara seria mes bo, el resultat espectacular.
    Una abraçada

    Mai
    Crec que el arrossos son d’aquelles menges que accepten totes las combinacions i sempre queda un plat de diumenge.
    Petons

    ResponElimina
  32. Teresa
    Però encara que congelat de ben segur que també queda molt bo.
    Petons

    Cuinetes – Carme
    En tenim la mateixa opinió
    Petons

    Gabriela, clavo i canela
    Es que no es lo mismo fresco que si ya lo compras congelado.
    Besos

    ResponElimina
  33. Sión,
    Aquest és un plat de Festa Major!!
    Si no fos viu... amb el que això comporta, és millor congelat, però no hi ha color.
    Petons.

    ResponElimina
  34. Esto debe ser una delicia. Yo nunca he comido ese animalito, no se su nombre en español, puede ser como una langosta?, debe ser una delicia.
    Un beso.

    ResponElimina
  35. Es un plat que m'encanta i que repeteixo sovint al Restaurants Germans Miquel's de Cambrls. Però quan el faig jo, sempre acabo fent la comparativa i dic... "si... però no em queda igual de be"... I com que en aquest lloc no es passen de preu, ja m'ha acostumat allà.

    ResponElimina
  36. Els fogons del pare
    Tinc la sort que quan en vull fer puc anar a la Boqueria, que gairebé sempre en trobo de vius.
    Una abraçada

    Kako
    Su nombre en Español es Bogavante, como muy bien dices es una delicia.
    Besos

    ResponElimina
  37. Ricard Sampere
    Es que quan has trobat una cuina que ho fan molt be, potser no cal posar-se a fer segons quins plats.
    Una abraçada

    Margot
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina