dimarts, 16 de novembre de 2010

SARG IMPERIAL A LA BRASA


Feia un quans dies que teníem encarregat al nostre peixater que ens portés un peix d’escata per cuinar-lo a la brasa, el cap de setmana.
                                                                                                                     
Per fi ens va portar un Sarg Imperial, que encara que una mica gros per dues persones, però ens el varem menjar.

INGREDIENTS

1 sarg de l kg i 800 gms
Sal
8 grans d’all
2 tasses d’oli
Vinagre de Modena

Demanem a la peixateria que ens treguin la tripa i escatin el peix, però sense treure-li el cap, tampoc se li ha de fer cap tall a sobre, o sigui totalment sense.

Esbaldim, salem una miqueta més del que seria normal, l’untem d’oli i el posem a la “besuguera” si en tenim doncs va molt per poder donar-li la volta sense que se'ns trenqui, o sobre la graella, però quan haguem de girar-lo de costat ho farem amb molt de compte.

El deixarem coure uns 20 minuts per cada costat (el temps és segons la mida del peix).

Mentrestant a una paella posem l’oli, i els alls laminats, quan els comencem a tenir una mica daurats, si encara no tenim el peix cuit, reservem.

Quan tinguem el peix cuit, l’hem de treure de la “besuguera” amb molt de compte, perquè correm el perill que se'ns desmunti totalment, l’aboquem a una plata i el dividim en dues parts per treure-li l'espina central i les dels costats.

Tornem a posar la paella al foc i quan els alls i l’oli siguin calents, hi aboquem un raig de vinagre, tapant ràpidament perquè espetega molt, apaguem el foc i quan quedi en silenci, amanim el peix amb els alls, l'oli i el vinagre.

28 comentaris:

  1. che bellezza questo pescione e che buono deve essere

    ResponElimina
  2. No conec aquest peix, sembla un llobarro. T'ha quedat genial!! Jo només m'he atrevit a fer sardines a la brasa i pateixo perquè se m'enganxen. Hauré de buscar el "truquillo" per poder provar un peix com el teu. Ha de ser boníssim!!

    ResponElimina
  3. S'assemblaria més a una dorada. El sarg imperial és molt millor que el sarg "normal" i acostuma a ser més gros de mida.
    Sión, aquesta toc amb els alls, oli i vinagre és el conegut com a la Donostiarra i és excel·lent per a peix blanc i molt popular amb el besug.
    És un plat excel·lent.
    Enhorabona.

    ResponElimina
  4. Buenisimo pescado,ademas a la brasa aun resalta mas el sabor.
    Besets.

    ResponElimina
  5. Un peix d'aquesta mida, cuinat així, ens acosta una miqueta al paradís. Molt suggerent el toc de vinagre. Anotat queda!
    B7s

    ResponElimina
  6. Sion. el sarg es un peix molt saborós y gustós, y a la manera que li has preparat mitllor impossible...feliçitats xiqueta.......paco

    ResponElimina
  7. Aquest peix és una passada, cada vegada que el meu home surt a pescar faig les meves oracions perquè torni a casa amb un d'aquests, però de moment no han estat escoltades! Sort que tinc la peixateria a prop de casa! Deveu haver gaudit molt amb aquest plat!

    ResponElimina
  8. Este pescado es un lujo y en la brasa, madre que sabor, besitos, pepa.

    ResponElimina
  9. M'encanta tal com el feu... El que em fa més mandra de quan poso el vinagre, es que tot i anar en compte sempre esquitxa i netejar em fa molta mandra...

    ResponElimina
  10. No lo he probado pero los pescados a la brasa son muy gustosos y seguro que lo era el vuestro
    Una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  11. Ya lo creo que lo habéis comido con la pinta que tiene! Me tengo que poner al día con tús recetas que dos demanas no se lo que me he perdido!
    Besos!

    ResponElimina
  12. No havia vist mai aquest estri per fer el peix a la brasa... em sembla un estri fantàstic!
    Quina sort poder cuinar a la brasa, és de les cuines més gustoses que hi ha.

    ResponElimina
  13. Però que bo aquest peix fet a la brasa, segur que no té res a veure amb un fet al forn, m'imagino l'oloreta que deu fer...

    Petonets

    ResponElimina
  14. A la brasa es com més es disfruta del seu sabor. Era gran, però segur que no va sobrar res més que les espines.
    Petons.

    ResponElimina
  15. Que sà, sentzill i segur que boníssim...
    No he tastat mai aquest peix... m'hi fixarè quan vagi a la pescaderia.

    Salut!!!

    ResponElimina
  16. Tinc algo per tu, pasa per el meu blog.
    Molt sana aquesta recepta!!!
    Bessets

    ResponElimina
  17. Lucy
    La verdad es que hecho a la brasa esta buenísimo
    Besos

    El plat blanc
    La besuguera, son unes graelles en forma de peix, que va molt bé per fer-lo a la brasa, ja que si l’untes amb una mica d’oli, quan les gires el peix no s’enganxa, son fàcils de aconseguir a una ferreteria una mica gran
    Petons

    Els fogons del pare
    Si es diu a la Donosti, ells el fan servir per el famós “besugo a la espalda”, però el peix queda molt bo i no mata massa el gust a peix si no que el ressalta
    Una abraçada

    ResponElimina
  18. Mesilda
    Fet a la brasa el Peix conserva tot el seu gust, sobretot si es ben fresc, aquest el van pescar a la matinada i ens el menjaven alhora de dinar
    Petons

    Queti B
    Per nosaltres es la millor manera de menjar el peix
    Petonets

    Paco
    Si encara que normalment no en trobes, gairebé tot el que es pesca va a parar als restaurants.
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. Visc a la Cuina
    El nosaltres ens el van dur de Llança, de les barques de pesca, el peixater va cada dia a la subhasta del peix.
    Un peto

    Pepa cooks
    Si señora, tienes toda la razón.
    Besos

    Ricard Sampere
    Si que es veritat, però tampoc en fas cada dia, i es un dels mals menors, amb lo bo que esta. (De totes maneres si quan tens els alls daurats, tanques el foc poses el vinagre, tapes, tornes a donar el foc i esperas a que no faci soroll, cap problema)
    Una abraçada

    ResponElimina
  20. Miquel
    Nomes van quedar les espines
    Una abraçada

    Damiela
    Fue la escusa para ponernos a tope de pescado. Tienes la puertas abierta
    Besos

    Gemma
    Nosaltres el primer el varem dur de Donosti, i quan es va fer malbé el varem trobar aquí a Barcelona.
    Petons

    ResponElimina
  21. Carme – cocina con sabor
    Fet a la brasa es nota molt mes el gust del peix, però al forn també esta molt bo
    Un peto

    La cocinera de Betulo
    Les espinas i amb prou feines jejeje
    Petons

    ResponElimina
  22. Petita cuina
    No es un peix que es trobi fàcilment, gairebé sempre te de ser per encàrrec
    Petons

    Teresa
    I molt bona.
    Ara passaré per casa teva
    Petons

    ResponElimina
  23. No conec aquests peix, preguntaré al peixater! a la brasa el peix està de muerte!!!
    petó

    ResponElimina
  24. Teresa
    Es la millor manera de fer el peix, si el proves ja em diràs
    Petons

    ResponElimina
  25. Jo també acostumo a menjar peix d'escata a la brasa, i encara que el que més m'agrada és el llobarro o el besuc de la piga, també he comprat alguna vegada el sarg. Però s'ha de vigilar amb aquest peix, perquè segons on hagi estat pescat és gairebé immenjable perquè queda dur com una pedra.
    Veig que el teu està ben condimentat. Jo només hi poso sal i un rajolí d'oli.

    ResponElimina
  26. No conec aquest tipus de peix, però el peix d' escates a la brasa està boníssim, i amb aquestes graelles la cosa segur que funciona millor, perquè sinó es tot un problema.

    ResponElimina
  27. la graella pel peix, sembla ni feta a mida.... un dinar sa i bo...
    Un a abraçada

    ResponElimina
  28. Margarida
    A nosaltres sempre ens el porten de llança i he estat sempre deliciós
    Petons

    Annafs
    Aquestes graelles son extraordinàries per al peix ja que quan el gires no es trenca.
    Petonets

    StHilari
    Es una graella especial per a peix, i as encertat sa i bo
    Una abraçada

    ResponElimina