dilluns, 8 de novembre de 2010

LLUÇ FARCIT


INGREDIENTS

1 lluç de 1 Kg
6 talls de pernil dolç
4 talls de formatge per fondre
1 llimona
2 cebes
2 tomàquets madurs
Oli
1 copa de vi blanc
8 gambes

Al comprar el lluç demanem que ens treguin el cap i l’espina central.

Amb una plata per anar al forn hi fem un llit amb rodanxes de ceba i tomàquet madur, posem el lluç obert i el salem, el farcim intercalant una capa de pernil dolç una de formatge prim i una altra de pernil dolç, tanquem apretant-lo una mica per que quedi més compactat, salpebrem i li fem uns talls als que hi posarem un tall de llimona a cada un (jo procuro fer  els talls a la mida d’una ració), i posem una mica d’oli i una copa de vi blanc, també podem posar-hi unes patates.




Posem el forn a 200º, durant uns 30 minuts, passat aquet temps, traiem la llimona i li posem les gambes, deixant-lo al forn uns 10 o 15 minuts mes a 180º, durant tot el temps de cocció tenim que anar regant amb el caldo de la plata, per que no se li ressequi la pell


.

27 comentaris:

  1. He fet truites de riu farcides, però mai he fet un lluç d'aquesta manera. És atractiva i molt bona per a carmanyola. Ho tastarè :)

    ResponElimina
  2. Què bo ha d'estar aquest lluç farcidet i al forn :-)

    un petó, guapa.

    ResponElimina
  3. Tóy i que no sóc de peix...reconec que el farcit esta bonissim i la combinació te que esta molt bona...
    un petonet

    ResponElimina
  4. Todo el conjunto tiene muy buena pinta,tiene que estar muy buena.Me gustan los pescados al horno y si son farcits millo.
    petons
    miquel

    ResponElimina
  5. Ep!!!...
    Continueu donantme una bona lliçó... un plat lleuger i sens dubte de 10, mai l'he tastat farcit amb pernil i formatge el lluç... això ho he de tastar!
    Ara que estic de dieta, aquesta la faré, això si el formatge amb 30% m/g. per mi...
    Fantastic!

    ResponElimina
  6. Perfecte! un plat original i deliciós!
    Molts petons

    ResponElimina
  7. Que delicia!!....te ha quedado para repetirse!1....yo al menos me repito!!....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  8. Té una pintetaaaaaaaa!!!!!! jo si que le he fet, tot i que estava farcit amb altres ingredients, aquesta recepta me la porto.
    Muxuak

    ResponElimina
  9. UAAAU, una recepta a tenir en compte!, ens veiem!

    ResponElimina
  10. El peixet farcit és una bona manera d'amenitzar un sopar, i trencar amb la rutina. Ara m'has fet venir ganes de fer un lluçet farcit!
    Té una fila estupenda! NYAM!

    ResponElimina
  11. Te que tenir un sabor molt suau i agradar a tothom.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Això sí que és un plat de diumenge amb ingredients de luxe... M'encanten les receptes fetes al forn, i el peix trobo que sempre queda molt bo fet al forn.

    ResponElimina
  13. Un plato de fiesta!!Me llevo la receta para una cenita de las buenas.
    Besets.

    ResponElimina
  14. me encanta la merluza y esta está increíble. cuando se la hace con la piel el sabor cambia, es mucho más jugoso. y eso se nota en la foto! :)

    ResponElimina
  15. Starbase
    Aquet farcit es pot fer amb molts tipus de peix, i queda força bé per dur a la carmanyola
    Una abraçada

    Carme- cocina con sabor
    Moltes gracies
    Petonets

    Maduixa
    Queda mol amorós.
    Petons

    ResponElimina
  16. Neus
    Aquet peix farcit i sense espines, es una forma de començar a menjar-lo.
    Petons

    Miquel
    El peix esta bo de totes les formes, així queda molt suau
    Una abraçada

    Petita cuina
    Es ideal per la dieta, de formatge pots posar-hi el de regim i de pernil dolç la quantitat que vulguis, i el lluç de regim total.
    Petons

    ResponElimina
  17. Ingrid
    Es molt bo, gracies.
    Petons

    Foottravelandwine
    Se puede repetir si queda jejeje.
    Besos

    Rosa
    Es molt agraït, queda molt be i el pots farcí del que mes t’agradi.
    Petons

    ResponElimina
  18. Mercè
    Fàcil i bona, ens veiem
    Petons

    Acabatdefer
    Menges peix i es una mica diferent
    Petons

    LA COCINERA DE BETULO
    Quan el portes a taula te molt d’èxit, a casa meva
    Petons

    ResponElimina
  19. Gemma
    El peix al forn es molt agraït, sempre queda bo
    Petons

    Mesilda
    Te la pots emporta, si la fas ja amb diràs.
    Petons

    Mandarina
    Queda muy jugoso y bueno.
    Besos

    ResponElimina
  20. Aquesta és una recepta de festa, per al proper diumenge!

    ResponElimina
  21. Visc a la Cuina
    Si el proves ja amb dirás
    Petons

    ResponElimina
  22. Molt bo deu d'estar, i fetet al forn que encara embrutes menys.
    Bessets

    ResponElimina
  23. Soc avorridíssima a l´hora de cuinar el peix, així que aquesta proposta teva m´ha semblat boníssima i l´has explicada molt bé, a veure si m´animo...petonets

    ResponElimina
  24. Sion, disculpa mi vagancia por no entrar últimamante a tu cocina, a veces me lio con cualquier cosa, péro al abrir el horno y oler a lluç tan bién preparado no me he podido resistir.........saludos paco

    ResponElimina
  25. Teresa
    Al forn queda sa i melós, a mes a mes de no embrutar massa
    Petons

    Mª Jose – Dit i Fet
    Es molt fàcil de preparar i el resultat boníssim, si el proves ja amb diràs
    Petonets

    Paco
    Nomes amb aquesta entrada estàs disculpat, m’alegra veure’t que estàs aquí, i que l’oloreta del peix t’hagi fet venir.
    Una abraçada

    ResponElimina