dilluns, 17 de setembre de 2012

FLOR D’ESTIU



INGREDIENTS

300 g seitons
1 got de vinagre blanc
2 alls
3 patates una mica grossetes
Tomàquets per amanida
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Netegem els seitons, traient-los l’espina central procurant que ens quedin els dos filets junts.

Els posem a un bol amb aigua freda durant uns deu minuts.

Mentrestant barregem el vinagre amb dues cullerades de sal, remenem perquè es dissolgui bé.

Escorrem els seitons de l’aigua, els posem  una safata i els cobrim amb la barreja de vinagre i sal que tenim preparada, reservem a la nevera durant un parell d’hores.

Passat el temps, escorrem els seitons els posem a un bol per reservar-los a la nevera, o bé al plat si ja ens els hem de menjar, filetegem all per sobre, espolsem amb una mica de pebre i cobrim amb oli d’oliva, si aquest es el cas convé preparar-ho uns deu minuts abans de menjar.

Pelem les patates, rentem i tallem a rodelles fines. Les fregim amb força oli, fins que estan una mica daurades. Reservem sobre paper de cuina.

Rentem els tomàquets, els tallem també a rodelles fines, salpebrem i amanim amb oli d’oliva.

Per servir, fem un llit de patates simulant una flor, cobrim els pètals amb les rodelles de tomàquet i a sobre els seitons.


 

(Podem fer-les com un primer plat tallant-les al llarg o bé com a tapa tallant-les a rodones.)

26 comentaris:

  1. Quin muntatge més bonic, Sión i miquel! Petonets

    ResponElimina
  2. Llàstima que portin tanta feina de netejar, perquè els seitons són boníssims i molt sans.
    La combinació i la presentació m'encanten!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Son molt bons i tinc la sort que a la peixateria mels netegen.
      Amb aquesta combinació es un altre manera de menjar-los
      Petons

      Elimina
  3. una combinacion muy buena y divina,me encanta los boquerones¡¡
    bonita flor de verano
    una abraçada parella

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es un altre manera de presentar-los
      Una abraçada

      Elimina
  4. quina frescor d'aperitiu!! es genial, i molt gustosa aquesta combinació!! mm'encnataaa! petons

    ResponElimina
  5. Que rico!....esto me encanta como aperitivo...se ve delicioso.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  6. Perquè serà que els seitons em rexiflen tant?? Són sens dubte el millor aperitiu durant tot l'any, quina gana...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els seitons son un aperitiu que sempre va ve, son molt bons Ummm
      Petons

      Elimina
  7. Que cosa mas buena!A mi,me pones este plato delante y no dejo ni rastro.
    Besets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja en dues, perquè jo no en tinc mai prou Ummm
      Petons

      Elimina
  8. Quin plat més boníc! A mi els seitons em xiflen.Sempre els he menjat amb l´all i julivert. Però em sembla, em sembla que veient la vostra recepta canviaré.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Preparats així son un altre bona manera de menjar-los
      Petons

      Elimina
  9. Em sembla una tapa molt complerta, pero també pot ser perfectament un plat únic.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El plat el pots preparar segon la necessitat del moment, que sempre queda bé
      Petons

      Elimina
  10. Un aperitiu fabulós !!! I molt ben presentat...
    Petonets.

    ResponElimina
  11. M'encanta!! El seitons m agraden molt i preparats així de bé, deu estar boníssims!

    ResponElimina
  12. Caram, quina "floreta" mes bona!! Petons

    ResponElimina
  13. Abans que s'acabi l'estiu haurem de provar aquesta flor!

    ResponElimina