divendres, 24 de maig de 2013

BROQUETES DE XAMPINYONS AMB LLAGOSTI I CRUIXENT DE PERNIL - HOMENATJE A ASTRID GABILONDO


 
 
Amb aquesta petita aportació m’adhereixo al homenatge que li fem els blocaires a una gran persona i blocaire que era l’Astrid de Mi blog de pinxos, amb la que vaig coincidir dues vegades, i la seva simpatia es inoblidable. 

 


 
INGREDIENTS

Xampinyons
1llagosti per broqueta
1 ceba tendre
Pernil tallat no massa fi
½ got de vi blanc
All
Oli d’oliva
Sal Maldon

Netegem els xampinyons, traiem el peu i amb un ganivet buidem una mica de dintre, per deixar més espai per el farcit. Els posem a una safata per anar al forn amb una un rajolí d`oli.

Mentrestant piquem finament la ceba, amb una mica d’oli la sufragui’m a una paella, quan la tinguem gairebé al punt i afegim els peus i els trossos dels interiors dels xampis, tallets ben petits, deixem confitar durant uns 3 minuts, aboquem el vi, l’all i picat petit. Deixem coure una mica més.

Tallem el pernil a trossos, els posem sobre paper de cuina a una safata pel forn, que ja tindrem preescalfat a 180º, i els deixem fins que els tinguem cruixents. Reservem

Amb una cullereta farcim els xampis que tenim preparats a la safata, espolsem una mica de sal Maldon i els posem al forn que ja tenim escalfat, els deixem uns 10 minuts.

A una planxa courem els llagostins que ja els tindrem pelats. Quan els tinguem cuits, els enfilem a una broqueta, punxem el xampinyó i clavem el pernil a un costat i bon profit.



 

14 comentaris:

  1. Amb aquest gran somriure la recordarem sempre.
    Un bon homenatge la broqueta que heu fet.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Muy buena receta y muy buenos recuerdos, nosotros no la conocimos en persona pero su trabajo es espectacular.
    Besos

    ResponElimina
  3. Yo no la conocía, pero uno a vuestros homenajes, Bss.

    ResponElimina
  4. Molt bonic!
    No coneixia el blog ni a l'Astrid, però m'afegeixo a l'homenatge!!!

    ResponElimina
  5. Quines broquetes més bones!!! Jo també m'he sumat a l'homenatge a l'Àstrid. No la coneixia personalment, però li seguia el blog de tant en tant.

    ResponElimina
  6. avui és un dia ple de sentiments en els blogs de cuina......

    ResponElimina
  7. quina rialla més maca! a veure si se'ns encomana! bon homenatge i merescut!

    ResponElimina
  8. res millor que un pintxo per fer-se una idea de la cuina de l'astrid, bona tria.

    ResponElimina
  9. Una bona recepta per acomiadar-la.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. Una recepta molt bona, un bon aperitiu. Devia ser una gran persona tot i que no vaig tenir la sort de conixèr-la ni el seu blog tampoc.

    ResponElimina
  11. L´Astrid es mereixia això i molt més
    Moltes gracies per els postres comentaris
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. un fantástico pinxo para recordar al estimada Astrid
    una abraçada

    ResponElimina
  13. Me parece un pincho muy rico y no excesivamente complicado, lo mejor el homenaje a Astrid., una abraçada !!

    ResponElimina