dijous, 13 de juny de 2013

NESPRES AMB MEL I MATÓ




INGREDIENTS

PER A LES NESPRES:

8 nespres
500 ml d’aigua
250 g sucre

PER A LA MOUSSE DE MATÓ:

400 g de mató de Mas Farró
200 g de nata liquida del 32 % MG
50 g de sucre

PER A LA GELATINA DE MEL:

200 mg d’aigua
200 g de mel
4 g d’agar-agar
2 fulles de gelatina de 2g cadascuna

Per a les nespres: posem a bullir l’aigua i el sucre fins que es dilueixi. Pelem i buidem les nespres, respectant-ne la forma, deixem-ho coure a foc lent tres minuts. Deixem reposar fins que s’hagin refredat.

Per a la mousse de mató: el posem a un bol i trenquem-ne l’estructura amb les varetes. Afegim-hi el sucre i remenem-ho molt bé .

Semimuntem la nata i anem afegint-hi el mató amb moviments circulars. Reservem-ho en una màniga pastissera.

Per a la gelatina de mel: fem coure la mel fins que comenci a caramel·litzar. Afegim-hi l’aigua per tallar la cocció i per dissoldre la mel. Afegim-hi l’agar-agar i fem-ho bullir sense parar de remenar. Retirem-ho del foc i afegim la gelatina, prèviament hidratada en aigua freda. Deixem-ho reposar en un recipient hermètic. Quan estigui fred i quallat, podem tallar-la a daus petits. Reservem

Escorrem les nespres, omplim-les amb la mousse de mató i servim-les amb una mica de la gelatina de mel.

 
Recepta del llibre CUINEN A CASA LES POSTRES de JORDI ROCA



20 comentaris:

  1. una combinación magnifica y queda muy bien¡¡
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es un altre manera de menjar-los
      Una abraçada

      Elimina
  2. És una cucada, Sión!! Quina bona idea, fer la gelatina de mel. i també farcir els nespres amb mató... que bons deuen ser! Hem d'aprofitar-ho abans que s'acabin!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queden molt bons, i al plat fan molt de goig!!
      Petons

      Elimina
  3. Una recepta perfecta per amorosir els nespres. La tindré en compte per l'any que ve, que la collita dels meus sogres ja s'ha acabat. Ara ja estan venint els albercocs

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fets així no pararies de menjar-ne
      Petons

      Elimina
  4. Els nespres no son la meua fruita preferida... pero amb aquesta recepta segur que m'agraden molt mes.
    Bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queden molt amorosos i son molt diferents que al natural
      Petons

      Elimina
  5. ostres quina bona idea i que ben presentat!!! m'agrada moolt! ho faré amb els prèssecs! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queden molt bons i a taula fan molt de goig
      Petons

      Elimina
  6. Para mi, este postre es una golosina y de las buenas....los nisperos me chiflan!
    Besets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. També m’agraden molt però fets així encara més
      Petons

      Elimina
  7. Ohhh, quina bona idea, farcits amb mousse de mató i envoltats de gelatina de mel, m'agrada molt.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Que bons i quina idea més original!!! El contrast de textures ha de fantàstic!!! Molt bona proposta!

    ResponElimina
  9. M'acaven de regalar una caixa de nèspres recent collits...els primers aniran fets d'aquesta manera...
    Petonets.

    ResponElimina