diumenge, 16 de febrer de 2014

PASTÍS D’ANIVERSARI PER L’AINA





Aquest pastís és el que vaig preparar pel segon aniversari de la meva néta Aina.

En veure aquesta caseta al blog de la Marina de Tapa't de tapes, vaig saber quin seria el pastís que li faria a la meva néta, si la trobava. Us recomano que hi doneu una ullada al seu blog te coses interessantíssimes

Com que la Marina deia que era de l´Ikea doncs, vam anar-hi i aquí la tenim .




Porta les instruccions per muntar-la, com si d’un moble es tractes.





INGREDIENTS

Per a la caseta:

200 g de glaça preparada en pols
1 cullerada d’aigua
Sucre de colors
Sucre llustre
Galetes petites amb xocolata

Com que era la primera vegada que feia servir la glaça, per no tenir problemes la vaig compra preparada, només cal afegir-hi una cullerada d’aigua de mica en mica i anar remenant fins que la tinguem espaseta.

Seguim les instruccions, a la part del darrere de la caseta, primer hi enganxem amb la glaça un lateral, quan se’ns aguanti enganxem l’altre, finalment la part del davant.

Mentre esperem que la glaça agafi consistència, podem muntar la xemeneia.

Passat un bon ratet, enganxem la teulada i acaben de repassar que totes les parets estiguin bé. Enganxem la xemeneia al seu lloc.

Per tapar les juntes de la teulada, vaig enganxar-hi unes galetes que el costat de la xocolata quedava a dalt. Que també amb van servir per fer el caminet, posades amb el costat de la galeta cap dalt.

Amb glaça i sucre blau, vaig escriure el nom.

Per el pastís:

3 ous
200 g de sucre
200 cc de llet
100 cc d’oli d’oliva
200 g de farina
1 sobre de llevat
Raspadura de la pell de 1 llimona
150 g d’ametlla molta

Per la cobertura de xocolata

1 rajola de xocolata amb llet Nestlé postres
½ tasseta de llet
1 nou de mantega

Per la decoració del pastís

Lacasitos
Estrelletes de sucre
Núvols de sucre
Boletes de colors

A un bol posarem els ous amb el sucre, batrem molt bé fins que ens quedi una barreja escumosa. Seguidament afegim l’oli, i la llet tornem a barrejar perquè s’incorporin bé.

En aquest punt aboquem la farina i el llevat que tenim tamisats, tornem a barrejar.

Ara ja podem posar-hi la raspadura de pell de llimona, i l’ametlla molta, tornem a remenar perquè ens quedin tots els ingredients molt ben amalgamats.

Aboquem la barreja al motlle per coure’l i cap al forn que ja tindrem escalfat a 180º, deixem coure uns quaranta minuts o fins que estigui al nostre gust. (Podem anar punxant-lo amb una broqueta per assegurar-nos que el tenim cuit). Reservem

Mentre se’ns refreda el pastis aprofitem per preparar la cobertura de xocolata, posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir, mentrestant posem la xocolata trossejada, la llet i la mantega a un cassó i el posem dins la cassola per desfer la barreja al bany Maria, anirem remenat fins que comproven que ja la tenim al punt.

Recobrim amb la xocolata tot el pastís, en aquest punt vaig posar el Doraemon  i la Dorami, al seu lloc perquè es veiessin per les finestres, la caseta, els núvols, les galetes del voltant i del camí, i la Shizuka a fora mirant un cérvol fet amb una magdalena recoberta de xocolata.






Un cop tenim la xocolata amb consistència, empolsinem amb sucre llustre tot el pastis.





10 comentaris:

  1. Quin pastís tan simpàtic, de ben segur l'Aina va disfrutar en veure'l.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Quina preciositat de pastís, per molts anys a l'Aina i a l'àvia pastissera!

    ResponElimina
  3. uix quin pastisset tan original!, segur va quedar bocabadada!!!

    ResponElimina
  4. Oh! T'ha quedat maquíssima, sión! M'alegro que t'anés bé el meu post! Realment, la teva néta devia quedar encantada, amb tants ninotets com hi has posat! Un petó

    ResponElimina
  5. Que bonita te ha quedado!....Aina debio estar feliz!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  6. Es veritat que aquestes coses tant sols les fan les avies per els seus nets...jajaja
    Quina xulada de pastís!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  7. Quina artistassa!!! Les àvies fan aquestes coses i s'ho passen de meravella, a que si? jeje
    Un petonet

    ResponElimina
  8. Fantàstic! Aquests de l'Ikea se les pensen totes...i seguint el bloc de la Marina, estàs al cas d'una pila de novetats i esdeveniments gastronòmics! Petons!

    ResponElimina
  9. T'ha quedat una casa molt xula!
    La meva neboda volia fer aquesta caseta, però ja no n'ha trobat a Ikea... em sembla que ens tocarà a nosaltres fer les peces de galeta, a veure si ens queden tan maques com aquestes ;)

    ResponElimina