dijous, 6 de febrer de 2014

COULANT DE PATATA I CARBASSÓ AMB COR DE CEPS





INGREDIENTS

1 patata grossa
1 carbassó mitjanet
10 g de ceps deshidratats
Crema de llet
2 fulls de gelatina
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre molt

Per preparar la salsa de ceps.

Salpebrem els ceps rehidratat’s els posem a la paella, amb una mica de crema de llet per donar-lis un toc d’escalfor, llavors posem-los al got de la batedora i triturem, quan els tinguem ben fins, tornem a posar-los a la paella, afegim una mica més de crema de llet i  els 2 fulls de gelatina que hem rehidratat donem unes voltes fins que la tinguem completament diluïda i ens quedi una crema consistent.

Posem amb motlles de fer glaçons i els portem al congelador.  És important fer-los unes 12 hores abans de preparar el plat.

A una olla bullim la patata amb la seva pell. Quan la tinguem llesta la pelem, tallem a trossos i reservem.

Mentrestant bullirem el carbassó també amb la pell. Quan el tinguem llest, sense pelar-lo el tallem a trossos, junt amb la patata en fem un puré, salpebrem i reservem.

Agafem uns motlles de emplatar que siguin una mica alts, omplim fins a la meitat amb el puré, posem un “glaçó” de ceps i acabem d’omplir el motlle amb més puré. El portem al forn que tindrem preescalfat a 200 º C., els deixem coure uns 8 minuts per un costat i 8 minuts per l’altre, també podem gratinar una mica, quan agafem forquillada ens sortirà la salsa de ceps gairebé liquida

A sobre podem posar-hi uns encenalls de foie micuit, i acompanyem amb virostes de pernil.


17 comentaris:

  1. Una recepta original i molt bona. M'agrada el color verd que li dóna el carbassó.
    Llàstima de no tenir la foto de l'interior... ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens molta raó, però quan ens l’estàvem menjant bamp pensar amb la foto, però era massa tard
      Petons

      Elimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. original coulant y me imagino el interior al abrirlo uhmm¡
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. que cosa más original!! que maravilla este coulant salado! todo lo que lleva me va!

    ResponElimina
  5. aixo si es un colant saludable, i no el de xocolata!! jeje m'agrada molt més si es salat i aquesta combinació es genial! petons

    ResponElimina
  6. Aquesta recepta és una passada! La faré segur! Una abraçada!

    ResponElimina
  7. ostres........coulant salat...sorprenent!!

    ResponElimina
  8. Quin coulant més original, ha de ser boníssim!

    ResponElimina
  9. AQUESTA RECEPTA M'HA CAPTIVAT: PER L'ORIGINALITAT, PELS COLORS, PEL GUSTET TAN BO DELS SEUS INGREDIENTS, PER LA PRESENTACIÓ, PER LA..........................UN 10!!!

    ResponElimina
  10. Coulants salats, quina idea més bona...aquest cor de ceps ha de ser una grata sorpresa! Petons!

    ResponElimina
  11. magnifica proposta.... molt currada !!

    ResponElimina
  12. Oh! un coulant salat! molt original! i amb ceps no pot fallar!!! petó

    ResponElimina
  13. Que buena propuesta!....super elegante la presentacion........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  14. Ha de estar buenisimo, tiene una pinta exquisita. .
    Ya soy seguidora de tu blog, habia pasado pr aqui anteriormente.
    Un abrazo y me quedo por aqui viendo tus cosas.

    ResponElimina