COULANT DE PATATA I CARBASSÓ AMB COR DE CEPS





INGREDIENTS

1 patata grossa
1 carbassó mitjanet
10 g de ceps deshidratats
Crema de llet
2 fulls de gelatina
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre molt

Per preparar la salsa de ceps.

Salpebrem els ceps rehidratat’s els posem a la paella, amb una mica de crema de llet per donar-lis un toc d’escalfor, llavors posem-los al got de la batedora i triturem, quan els tinguem ben fins, tornem a posar-los a la paella, afegim una mica més de crema de llet i  els 2 fulls de gelatina que hem rehidratat donem unes voltes fins que la tinguem completament diluïda i ens quedi una crema consistent.

Posem amb motlles de fer glaçons i els portem al congelador.  És important fer-los unes 12 hores abans de preparar el plat.

A una olla bullim la patata amb la seva pell. Quan la tinguem llesta la pelem, tallem a trossos i reservem.

Mentrestant bullirem el carbassó també amb la pell. Quan el tinguem llest, sense pelar-lo el tallem a trossos, junt amb la patata en fem un puré, salpebrem i reservem.

Agafem uns motlles de emplatar que siguin una mica alts, omplim fins a la meitat amb el puré, posem un “glaçó” de ceps i acabem d’omplir el motlle amb més puré. El portem al forn que tindrem preescalfat a 200 º C., els deixem coure uns 8 minuts per un costat i 8 minuts per l’altre, també podem gratinar una mica, quan agafem forquillada ens sortirà la salsa de ceps gairebé liquida

A sobre podem posar-hi uns encenalls de foie micuit, i acompanyem amb virostes de pernil.


Comentaris

  1. Una recepta original i molt bona. M'agrada el color verd que li dóna el carbassó.
    Llàstima de no tenir la foto de l'interior... ;)

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Tens molta raó, però quan ens l’estàvem menjant bamp pensar amb la foto, però era massa tard
      Petons

      Suprimeix
  2. original coulant y me imagino el interior al abrirlo uhmm¡
    Una abraçada

    ResponSuprimeix
  3. que cosa más original!! que maravilla este coulant salado! todo lo que lleva me va!

    ResponSuprimeix
  4. aixo si es un colant saludable, i no el de xocolata!! jeje m'agrada molt més si es salat i aquesta combinació es genial! petons

    ResponSuprimeix
  5. Aquesta recepta és una passada! La faré segur! Una abraçada!

    ResponSuprimeix
  6. ostres........coulant salat...sorprenent!!

    ResponSuprimeix
  7. Quin coulant més original, ha de ser boníssim!

    ResponSuprimeix
  8. AQUESTA RECEPTA M'HA CAPTIVAT: PER L'ORIGINALITAT, PELS COLORS, PEL GUSTET TAN BO DELS SEUS INGREDIENTS, PER LA PRESENTACIÓ, PER LA..........................UN 10!!!

    ResponSuprimeix
  9. Coulants salats, quina idea més bona...aquest cor de ceps ha de ser una grata sorpresa! Petons!

    ResponSuprimeix
  10. magnifica proposta.... molt currada !!

    ResponSuprimeix
  11. Oh! un coulant salat! molt original! i amb ceps no pot fallar!!! petó

    ResponSuprimeix
  12. Que buena propuesta!....super elegante la presentacion........Abrazotes, Marcela

    ResponSuprimeix
  13. Ha de estar buenisimo, tiene una pinta exquisita. .
    Ya soy seguidora de tu blog, habia pasado pr aqui anteriormente.
    Un abrazo y me quedo por aqui viendo tus cosas.

    ResponSuprimeix

Publica un comentari

Entrades populars