dimarts, 26 de setembre de 2017

GASPATXO AMB ANXOVES I PERLES DE MÒDENA





Uns flamets que vaig preparar aquestes vacances, que varen tindre molt d’èxit.

INGREDIENTS

3 tomàquets madurs
½  cogombre
1 ceba petita
Oli d’oliva
Vinagre blanc
Sal
Pebre molt
3 fulls de gelatina neutra
Anxoves de L’Escala
Perles de vinagre de Mòdena

Netegem les anxoves i les posem a un recipient amb oli i un polsim de pebre. (M’agrada preparar-les un dia abans de menjar-nos-les), reservem-les a la nevera.

Escaldem, pelem i traiem la grana als tomàquets. Els posem al got de la batedora.

 Pelem el cogombre i la ceba, els tallem a trossos i els posem amb els tomàquets. Afegim-hi l’oli, un rajolí de vinagre, un polsim de sal i un de pebre, triturem ben fi.

Mentrestant hem posat els fulls de gelatina a rehidratar.

Posem la meitat del gaspatxo a un cassó i el portem al foc, sense que arribi a bullir, afegim els fulls de la gelatina hidratats, remenem perquè en dissolgui molt bé.

Afegim la resta del gaspatxo, tornem a barrejar. L’aboquem als motlles que ja tindrem greixats amb una gota d’oli. Portem els motlles a la nevera, podem preparar-ho el dia abans, perquè estiguin ben quallats. Si ens en sobren, els podem congelar i sempre en tindrem de fets.

Per servir, al plat posem un flamet de gaspatxo, enrotllem amb un filet d’anxova i acabem amb unes perles de vinagre de Mòdena.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada