MELÓS DE GALTA DE PORC AMB CEBETES CARAMEL•LITZADES



INGREDIENTS

6 galtes de porc
10 cebetes petites
Sal
Pebre negre

PER LA SALSA

1 porro
4 pastanagues
2 fulles de llorer
2 cebes
300 ml de vi negre
Aigua
Sal

Desossem les galtes o bé demanem a la carnisseria que ens ho facin. En queden dues peces, vaig fer servir les grosses i les petites les vaig reservar per una altra preparació.

Les salpebrem i posem a una safata amb un raig d’oli, la portem al forn que tindrem escalfat a 145 ºC, deixem coure durant dues hores, girant-les de tant en tant. Aquesta operació la podem fer el dia abans.

Mentrestant courem les cebetes. Les pelem i posem a un cassó amb oli, les portem al foc a una temperatura molt suau, les anirem remenant de tant en tant fins que les tinguem confitades.

Preparem la salsa, el porro, les pastanagues i les cebes tot tallat a juliana, i ho posem a una plata pel forn, amb el llorer i el vi negre, deixem que cogui durant una hora a 180 ºC, quan veiem que tot està ben rostit, posem-ho a una cassola, afegim aigua fins a cobrir-ho, rectifiquem de sal i deixem bullir a foc mitjà fins que redueixi.

Després, colem la salsa i l’aboquem a la safata on tenim les galtes.

Una bona estona abans de menjar-nos-les, portem la safata al forn, que tindrem escalfat a 160 ºC, deixem coure una mitja hora. Ja les tindrem a punt per servir.

Comentaris

Entrades populars