PIZZA DE PERNIL IBÈRIC I PARMESÀ I PIZZA DE PERNIL DOLÇ I PARMESÀ




A casa de tant en tant ens agrada fer un sopar amb pizzes de diferents sabors. Aquesta vegada una de pernil ibèric i una de pernil dolç amb parmesà i ruca.

INGREDIENTS PER LES BASES DE PIZZA

300 g farina especial per pizza
2 cullerada sopera d’oli d’oliva verge extra
12 cullerades soperes d’aigua
Un polsim de sal

INGREDIENTS PER LA DE PERNIL IBÈRIC

2 tomàquets madurs forts
80 g de virostes de pernil Ibèric
Virostes de formatge parmesà
Unes fulles de ruca

INGREDIENTS PER LA DE PERNIL DOLÇ

1 tomàquet madur
100 g de pernil dolç
Virostes de formatge parmesà
Unes fulles de ruca

A un bol barregem la farina especial per pizza i la sal, ja que porta el llevat incorporat. Posem l’aigua i remenem amb una espàtula durant un minut. Posem l’oli i pastem a sobre el marbre, durant uns minuts.

Tapem la massa amb un drap, la posem a un lloc temperat i esperem uns vint-i-cinc minuts.

Passat el temps de fermentació de la massa, l'estirem a la mida que ens agradi (a mi m’agrada molt prima).

Posem la pizza a una safata pel forn folrada de paper sulfuritzat, posem una capa de tomàquet tallat a quadrets petits, salpebrem una mica, escampem per sobre les virostes de pernil Ibèric, i una mica de formatge parmesà ratllat.


Seguirem els mateixos passos per la de pernil dolç.

Portem les pizzes al forn que tindrem preescalfat a 200 ºC, deixem coure durant uns vint minuts o fins que la tinguem al nostre gust.

En treure-les del forn, escampem per sobre les virostes de formatge parmesà, unes fulles de ruca i ja les podem porta a taula.



Comentaris

Entrades populars