AMANIDA DE PEUS DE PORC AMB CARXOFES



INGREDIENTS

2 peus de porc
3 carxofes
Fulles blanques d’escarola
Un grapat de gerds
Unes gotes de vinagre blanc
Oli d’oliva
Sal
Pebre blanc

Desossem els peus de porc (aquesta vegada els he comprat cuits), és molt fàcil si els posem dos minuts al microones, al màxim de la seva potencia, sobretot tapats amb paper film, perquè espeteguen molt.

Un cop nets d’ossos, els anem posant fent una pila, sobre el paper film, enrotllem formant un corró ben pressionat, i caragolant els laterals com si fos un caramel, punxem una mica per treure l’aire que pugui quedar. Deixem-lo refredar a la nevera perquè quedi ben compactat.

Mentrestant triturem els gerds i els barregem amb oli d’oliva i una culleradeta de vinagre blanc, colem en un colador de malla fina. Tindrem la vinagreta preparada.

Netegem les carxofes, les tallem a rodelles no gaire gruixudes, les fregim fins que les tinguem daurades, salpebrem i reservem.

Una vegada fred, tallem el bloc de peu de porc per la meitat, sense treure el film, marquem-lo en una paella a foc mitja durant 4-5 minuts. Fins que quedin una mica cruixents.

Per emplatar, traiem el film de la rodella de peu de porc, el posem al centre del plat, posem l’escarola, les carxofes fregides pels voltants i uns tocs amb la vinagreta de gerds.



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars