VIEIRES AMB XIPS DE PATATA



INGREDIENTS

6 vieires
1 patata petita
1 ceba tendra
2 cullerades soperes de vinagre blanc
30 g de sucre
Pebre rosa en gra
Oli d’oliva
Sal

Pelem la patata i la tallem a rodelles molt fines amb la mandolina.

A una paella posem bastant d’oli per fregir les xips de patata. Les anirem fregint per tandes fins que ens quedin ben daurades. Quan les tinguem llestes les posem sobre paper de cuina per absorbir l’excés d’oli.

Al cassó posem el sucre amb una cullerada d’aigua, anirem remenant fins que es faci caramel, aquest es el moment de posar-hi el vinagre i deixar coure uns 2 minuts, posar-hi el pebre rosa en gra. Reservar

Piquem la ceba tendra molt fina i la posem a confitar amb una mica d’oli a foc molt lent. Quan la tinguem llesta salpebrem i reservem.

A la mateixa paella que em confitat la ceba, daurem les vieires fins que les tinguem al nostre gust.

Per servir, al plat posem les vieires, acompanyem amb la ceba confitada i ragem amb una cullerada del xarop de vinagre. Espolsem per sobre el pebre rosa molt. Al costat posem els xips de patata.


Comentaris

Entrades populars