PASTÍS DE CERVESA NEGRA GUINNESS




Després d’un bon descans tornem a publicar, i comencem una mica dolços.

La recepta d’aquest pastís me la donada la meva jove Míriam que els hi va agrada molt.
L’he preparat i el resultat és especialment molt bo.

INGREDIENTS

250 ml de cervesa Guinness
350 g de sucre morè
140 ml de nata (35% de MG)
75 g de cacau en pols
250 g mantega
1 culleradeta de vainilla
275 g farina
10 g bicarbonat
2 ous

INGREDIENTS PER LA COBERTURA
250 g formatge crema
100 g sucre en pols
125 g nata (35% MG)

A un cassó posem la cervesa i la mantega, el portem al foc a temperatura mínima, perquè es desfaci a poc a poc la mantega. Un cop la mantega sigui fosa ho deixem refredar.

A un bol a part barregem el cacau i el sucre. Afegim-hi la cervesa i la mantega quan s’hagi refredat. 

Dins  un altre bol, amb ajuda d’unes varetes elèctriques, barregem la crema de llet amb els ous i la vainilla. Afegim-hi la farina i el bicarbonat que tindrem tamisats, i batrem molt bé. Quan estigui ben barrejat, hi incorporem la mantega i la cervesa. Seguidament el cacau u i sucre, fins que no ens quedi cap grumoll.

Aboquem tot el preparat a un motlle amb paper sulfuritzat al fons i untat amb mantega i farina pel voltant. El portem al forn que tindrem preescalfat a 180 ºC, durant uns 50 minuts o fins que en punxar-lo amb una broqueta ens surti neta.

Deixarem refredar i desemmotllarem.

Preparem la cobertura: amb l’ajut de les varetes barregem la nata ben freda i el sucre en pols, fins que ho tinguem al punt. Després afegim el formatge i barregem molt bé amb l’espàtula amb moviments de dalt a baix.
Finalment (quan el pastís sigui fred!) recobrim tota la superfície simulant l’escuma de la cervesa.  

Comentaris

Publica un comentari

Entrades populars