CROQUETES DE FORMATGE


INGREDIENTS
 
200 g de formatge manxec semi  
400 ml de llet
1 ceba mitjana
80 g de farina
2 ous
Pa ratllat
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

En el formatge li traiem la pell, el ratllem i reservem.

Preparem una beixamel espessa: En una cassola escalfem a foc mitjà una cassola i afegim la mantega i 20 ml d’oli d’oliva. Quan la mantega s’unifiqui amb l’oli afegim la ceba ratllada i la deixem coure durant uns 5 minuts. Llavors afegim la farina, remenem bé amb una cullera de fusta per integrar-ho molt bé. Afegim la llet molt a poc a poc sense parar de remenar, perquè no facin grumolls.

Salpebrem i anirem remenant fins que espesseixi completament, va tardar uns 20 minuts. En aquest punt i amb la cassola encara en el foc anirem afegint el formatge ratllat, remenem perquè es vagi desfent, rectifiquen de sal i pebre. Ara si retirem del foc i l’aboquem en una safata amplia perquè es refredi completament.

En el moment de fer les croquetes quan la pasta estigui ben freda, agafarem porcions de la pasta, la passem per farina, ou i pa ratllat.

Les fregim en una paella amb una bona porció d’oli, fins que les tinguem daurades al nostre gust. Les posem sobre paper de cuina per retirar l’excés d’oli que puguin porta.

Ja les podrem servir.

 

Comentaris

Entrades populars