FAVETES A LA MENTA AMB SEITONS MARINATS

 
                      
 

INGREDIENTS  

½ k de favetes desgranades 
Uns seitons marinats 
Ous negres de Beluga  
Unes fulles de menta
Oli d’oliva

Posem aigua i un polsim de sal, en un cassó, el portem al foc, quan l’aigua comenci a bullir i tirem les favetes i quan torni a arrencar el bull, les retirem, escorrem i escampem sobre un lloc fresc perquè refredin ràpidament.

Mentrestant preparem un oli amb les fulles de menta ben triturades, barregem molt amb el minipimer. Reservem

Quan tinguem les favetes ben fredes les aboquem dins l’oli i les deixem marinar duran un parell de dies. Amb aquest temps preparem els seitons.

SEITONS MARINATS

INGREDIENTS

250 g de seitons
150 ml de vinagre blanc
50 ml d’aigua
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Netegem els seitons de cap, tripa i espina.

Un cop ben nets els posem en un recipient de vidre, els anirem posant amb la pell cap avall, espolsem una mica de sal per sobre, seguirem aquestes passes fins que els hàgim posats tots.

Fem una barreja amb el vinagre i l’aigua. L’aboquem per sobre dels seitons, els mourem uns mica perquè tots quedin ben mullats.

Passada mitja hora, els traiem, els eixuguem i els posem en un altre recipient de vidre, posarem també per capes i a cadascuna espolsarem un mica de pebre negre i un bon raig d’oli, continuarem així fins a tenir-los tos amb l’oli.

Si aquestes operacions les fem el dia abans de menjar-los, queda’n boníssims

Per servir, escampen les favetes als plats, posem a sobre uns seitons marinats i acabem amb una cullerada d’ous de Beluga negres.

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars