BACALLÀ AMB TRINXAT DE PATATA I BOTIFARRA DEL PEROL

INGREDIENTS

2 talls de bacallà dessalat
1 patata
250 g de botifarra del perol
Oli d’oliva
Sal
Pebre blanc
Cibulet

Confitem els talls de bacallà dessalat amb oli d’oliva a 80 ºC durant 10 minuts. Passat el temps els traiem de l’oli amb molta cura i reservem.

Mentrestant bullim la patata com tinguem costum de fer-ho, un cop cuita l’aixafem amb la forquilla i reservem tapada amb paper film.

Traiem la pell a la botifarra del perol, la tallem a trossets, en reservem uns quants, per l’emplatat, la resta els posem en una paella amb unes gotes d’oli i la portem al foc. Anirem aixafant la botifarra amb la forquilla fins que la tinguem totalment desfeta.

En aquest punt hi barregem la patata que tenim reservada, anirem remenant fins que tinguem els dos ingredients ben integrats.

Al moment de servir, escalfem el bacallà un minut al microones, tapat amb paper film. Escorrem-lo bé perquè ens deixarà una mica d’oli.

Al plat per servir, fem un llit amb la barreja de patata i botifarra. Col·loquem a sobre el bacallà  i cobrim amb els trossets de la botifarra del perol.

Empolsinem una mica de cibulet per sobre i cap a taula.

Comentaris

Entrades populars