FIDEUADA AMB CANANES, POPS I LLAGOSTINS

INGREDIENTS


6 cananes
4 pops mitjans
6 llagostins
400 g de cloïsses
Fideus
Fumet de peix
1 ceba petita
1 tomàquet madur
Oli
Sal
Formatge ratllat

El fumet el tenia al congelador preparat anteriorment, d’una altra preparació, i he aprofitat en escalfar-lo per posar-hi els caps i les pells dels llagostins.

Netegem les cananes i els pops, ho tallem tot a trossos d’uns dos centímetres i reservem, així com les carns dels llagostins.

Les cloïsses, les obrim al vapor, ja que no correrem el perill que ens espatllin els fideus suposant que portessin sorra, i així també ens va bé per poder treure-les de la clova, si el brou ens surt molt net com és d’esperar, podem ajuntar-lo amb el fumet que tenia reservat.

En una paella posem un bon raig d’oli hi aboquem les cananes tallades a cuadrets d’uns dos centímetres, la portem al floc, que tindrem molt suau i deixen coure durant uns 15 o 20 minuts fins que deixin anar la seva aigua.

Passat el temps retirem del foc i reservem la carn de les cananes en un plat. Reservem el brou que han deixat.

Farem els mateixos passos amb els pops, en una altra paella. També reservarem el brou ajuntant-lo amb el de les cananes, per la fideuada.

A la paella on farem els fideus, posem oli quan sigui calent, enrossim els fideus, fins que tots siguin daurats per un igual, els trèiem i posem a una escorredora perquè deixin anar les restes d’oli.

Farem el sofregit de la ceba i el tomàquet, amb les restes de l’oli de fregir els fideus i el de les cananes i el dels pops, quan el tinguem llest, tornem a posar-hi el peix, i els fideus, unes voltes perquè ens quedin ben integrats tots els ingredients, cobrim amb el fumet i a foc mitjà deixem coure durant uns minuts.

En aquest punt hi afegim les cloïsses i els llagostins, deixem acabar de coure fins que tinguem la fideuada al nostre gust.

A casa, ens agraden amb un polsim de formatge ratllat.

 

 

 

Comentaris

Entrades populars