ROVELLONS AMB LLAGOSTINS I VINAGRETA D’AMETLLES
INGREDIENTS
250 g de rovellons
125 dl. d’oli
PER ALS LLAGOSTINS
10 llagostins
4 cullerades d’oli d’oliva
1 gra d’all
½ got de vi blanc sec
2 cullerades de vinagre de sidra
Sal
PER A LA VINAGRETA D’AMETLLES
5 cullerades d’oli d’oliva
100 g d’ametlles tendres
1 cullerada de vi de raïm
1 cullerada de cibulet picat
Netegem amb molta cura els bolets de terra o fulles que puguin portar. Un cop netes les passem per sota un raig d’aigua i les eixuguem ràpidament. Tallem-les per la meitat. Posem oli en una paella al foc i els saltem durant uns moments. Posem-les al punt de sal.
Pelem els llagostins i saltem els caps i les pells amb la meitat d’oli i mullem amb el vi blanc y el vinagre, deixem reduir lleugerament i colem. Saltem amb la resta de l’oli els llagostins pelats i salats, afegim l’all picat finament. Afegim el suc anterior, rectifiquem de sal i deixem al foc uns instants més.
Barregem quatre cullerades d’oli amb el cibulet picat. Pelem les ametlles y les tallem a filets, les saltem en l’oli restant durant uns minuts i les afegim a la vinagreta.
Per servir col·loquem els llagostins saltats i els bolets per sobra.
Escampem per sobre la vinagreta d’ametlles amb el cibulet picat.
250 g de rovellons
125 dl. d’oli
PER ALS LLAGOSTINS
10 llagostins
4 cullerades d’oli d’oliva
1 gra d’all
½ got de vi blanc sec
2 cullerades de vinagre de sidra
Sal
PER A LA VINAGRETA D’AMETLLES
5 cullerades d’oli d’oliva
100 g d’ametlles tendres
1 cullerada de vi de raïm
1 cullerada de cibulet picat
Netegem amb molta cura els bolets de terra o fulles que puguin portar. Un cop netes les passem per sota un raig d’aigua i les eixuguem ràpidament. Tallem-les per la meitat. Posem oli en una paella al foc i els saltem durant uns moments. Posem-les al punt de sal.
Pelem els llagostins i saltem els caps i les pells amb la meitat d’oli i mullem amb el vi blanc y el vinagre, deixem reduir lleugerament i colem. Saltem amb la resta de l’oli els llagostins pelats i salats, afegim l’all picat finament. Afegim el suc anterior, rectifiquem de sal i deixem al foc uns instants més.
Barregem quatre cullerades d’oli amb el cibulet picat. Pelem les ametlles y les tallem a filets, les saltem en l’oli restant durant uns minuts i les afegim a la vinagreta.
Per servir col·loquem els llagostins saltats i els bolets per sobra.
Escampem per sobre la vinagreta d’ametlles amb el cibulet picat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada