dilluns, 7 de setembre de 2009

LLIBRE DE LLOM FARCIT



INGREDIENTS

1 kg. Llom en un Tros
12 talls de formatge (tranchetes, etc)
12 tires cansalada fumada (de 8-10 cm.)
Oli
1 got cervesa
got d’aigua


Comprem el llom en un tros, i demanem que ens el tallin, com si fos un llibre, sense arribar a tallar la part del greix.(foto 2)
Hem d'omplir igual que si obrim les fulles d'un llibre, primer full posem la cansalada(foto 3), passem full posem el formatge doblegat que no sobresurti pels costats(foto 4), passem full posem cansalada, i així successivament, fins que ho tinguem tot farcit, i ens queda de peu, per dir-ho d'alguna manera (foto 5). Cal lligar en aquesta posició, perquè ens quedi tot molt fixat (foto 6). Salpebreu.

Posem en una safata per al forn, amb el greix cap amunt, l’oli, la cervesa i l'aigua, gratinem donant-li la volta amb molta freqüència, fins que estigui daurat per tots els costats, en aquet moment, apagar el gratinador,i coure’l a forn normal uns 10 minuts més, donant-li la volta de tant en tant.

Quan tinguem llest el llom, l’apartem, reduïm la salsa, i la reservem molt calenta.

Per servir hem de tallar, al contrari ó sigui, el greix el posem sobre la taula i el tallem al contrari de com estan els talls, de manera que al plat ho tinguem com un llibre, salsegem.
Podem acompanyar amb patates fregides, amanida, o al gust personal.




10 comentaris:

  1. OMMMMMM, que bo!!!!
    Aixi amb cansalada no ho he fet mai , te que ser bonísim.

    ResponElimina
  2. La cansalada fumada li dona un toc que esta boníssim

    ResponElimina
  3. Ole, ole y ole.
    Mil enhorabuenas por tu trabajo

    ResponElimina
  4. Hola Sion, acabo de descobrir el teu blog per un comentari al blog del Manel (cuinar és generós) i m'ha agradat molt tot el que fas.
    Aquest llibre de llom deu estar...mmm!
    Tornaré a visitar-te
    Mònica

    ResponElimina
  5. Su
    Gracias, gracias, gracias
    La verdad es un poco laborioso pero el resultado es fenomenal.


    Xocolata
    Si esta mmm; mmm; gracies per las teves visites

    ResponElimina
  6. Jo també t'he descobert al blog del Manel :)
    Aquest llom farcit té una pinta deliciosa, amb la cansalada i la salsa amb la cervesa ha de quedar gustós, gustós... Me àvia en feia una variant posant un tallet de pinya ben fi a cada tall.

    ResponElimina
  7. Gemma

    Es una manera mes fresca i tropical, pro a mi el dolç salat nomes m`agrada una mica.
    salutacions

    ResponElimina
  8. plofffffffff, de mort y passió, pinta bonissim....recullc la recepta....salutaçions

    ResponElimina
  9. A la taula esta de mort com molt be dius
    Salutacions

    ResponElimina
  10. Mare meua quina cosa més bona!!! Fantàstic!!!

    ResponElimina