dilluns, 14 de setembre de 2009

De tapas

CUIXES DE GUATLLA A LA SOJA




INGREDIENTS

20 Cuixetes guatlla
mig litre d’oli de oliva
1 cullerada de pebre negra en gra

Primer he de dir el perquè de la quantitat de 20. És perquè les safates que compro son d'aquesta quantitat.
Desossar les cuixetes, mantenint l'os principal que sobresurt de la cuixa, i baixant la carn perquè tingui l'aspecte d'un xupa-xups. Salar i posar-los en un cassó amb l'os cap amunt, posar l'oli en fred i el pebre en gra. Confitar a foc molt suau, sense que arribi a bullir, durant uns 20 - 25 minuts.
Al moment abans de servir, donar-li un bull en l'oli perquè quedin dauradetes. Només les que necessitem.
Servir en una cullera, amb unes gotes de salsa de soja.

En cas de no necessitar-les totes, el dia que les cuinem, un cop fredes, podem congelar-les cobertes amb l'oli.

L'oli que ens sobra, podem utilitzar-lo una propera vegada, o per un guisat de carn, sempre filtrant-lo





GALETS FARCITS





Quan faig canelons, guardo una mica de carn i amb els galets de Nadal, els de la mida mes gran , els farceixo hi poso beixamel, formatge i els gratino.
Servin-me com aperitiu per altres dies.



MELO AMB PERNIL



INGREDIENTS

Meló
Pernil
Oli

Pelem una part del meló, i tallem un tall del que en traiem uns “bastons “ de uns 4 x 2 cm.
El pernil, demanem a la cansaladeria, que ens el tallin molt fi.
Amb el pernil, cobrim els bastons de meló, i per emplatar li podem dona la forma que mes ens agradi

Podem servir-lo en una cullera de les de aperitiu, o en un platet individual

14 comentaris:

  1. Ostres!!! això és cuina d´alt nivell...m´agraden totes les tapes ummmm petonets

    ResponElimina
  2. Caram quin menú!!!Això és un luxa!!!!

    ResponElimina
  3. Uau, són tres idees genials per a un aperitiu dels que has de quedar bé. Quina feinada desossar les cuixes de guatlla, oi?
    M'apunto la idea dels galets, només cal pensar-hi quan fas canelons i així tens un plat ja preparat per més endavant ;)

    ResponElimina
  4. amb aquestes tapes gairebé ja no cal fer més dinar, totes tres estan boníssimes.

    ResponElimina
  5. Acabo de descobrir el teu blog i m'encanta!!!
    Quines tapes, mare meva! Lo dels galets farcits i gratinats ho trobo genial!
    Molt bones idees, en prenc nota! Gràcies per compartir-ho! Ens veurem sovint ara que t'he descobert! Una abraçada!

    ResponElimina
  6. Mª Jose
    Son una mica entretingudes pro pel resultat val la pena la feina.

    Els peixos
    No se que dir-te nomes, gracies, gracies, gracies.

    Gemma
    Desossar las cuixes sembla mes feina de la que realment es.
    La idea dels galets et soluciona tan aperitius com algun primer plat.

    Manel
    Desprès de aquestes tapes el problema es trobar un segon plat adient.

    Cuinetes
    Son tapes que queden molt be i estan molt bones
    Gracies per descobrir-me, ens anirem veien sovint, ja he fet alguna de les teves receptes.
    Una abrasada

    ResponElimina
  7. Aquetes son la mena de tapes que m'agraden..,i aquestes cuixetes tenen una pinta....!!

    ResponElimina
  8. Així vaig jo de tapes cada dia. Em quedo amb les tres. M'agrada tot. I a més saludable. Salut!!!!!

    ResponElimina
  9. St Hilari, Olletes i somriures
    Lo bo d`aquestes tapes es que pots fer-ne quantitat i congelar-les pera tres dies, la del meló no es clar

    ResponElimina
  10. Estan de luxe les 3!! Les he menjat varies vegades (És la ventatja de ser fill d'una cuinera!!)

    ResponElimina
  11. Jordi

    M` agrada molt el comentari, però com tu ja saps soc una aficiona a la cuina, no una cuinera

    ResponElimina
  12. Jordi

    M` agrada molt el comentari, però com tu ja saps soc una aficiona a la cuina, no una cuinera

    ResponElimina
  13. Jejeje això és cert, però sent el teu fill, ja saps que per a mi ets la millor aficionada, i que molts dels professionals ja ho voldrien fer com tu!!!

    Un petó ben fort i segueix fotent-li fort!!! Que aquest blog és la bomba!!

    ResponElimina
  14. Noia, tornaré amb més calma, quina varietat de plats i quants bolets, aquest galets... que vingui Nadal ja..
    Una abraçada

    ResponElimina