CALDERETA DE LLAMANTOL
INGREDIENTS 4 PERSONES
½ llamàntol per persona
1 pebrot verd mitjà
1 pebrot vermell mitjà
3 alls
350 g tomàquet madur
250 g. cebes
Una mica de julivert
2 rovells d’ou
1 copa conyac
4 plats d’aigua
Separem el cap de la cua, separem las pinces i les partim per les juntes, el cap el partim per la meitat, la cua la tallem per las anelles. Reservem. Del cap traiem el budell central i els bigotis són per llençar.
Del cap apartem el suc i el cervell. Reservem.
En una cassola de fang, escalfem oli i sofregim el llamàntol tallat a trossos.
A l’oli que ens queda, fem un sofregit amb els pebrots, cebes, tomàquets, dos alls i la meitat del julivert, tot tallat petit, quan al tinguem a punt, triturem pasem pel colador xines i tornem a posar-ho a la cassola, junt amb el llamàntol que teníem reservat, afegim quatre plats fondos d’aigua. Que bulli uns vint minuts.
Mentre bull, fem una picada amb l’all, i l’altre meitat del julivert, quan ho tinguem picat afegim els rovells d’ou, la copa de conyac, el suc de tallar el llamàntol, i el cervell, triturem tot amb la picadora.
Passats els vint minuts, afegim a la cassola tot el que hem triturat i que bulli cinc minuts mes.
És molt mes bona si reposa unes dotze hores.
1 pebrot verd mitjà
1 pebrot vermell mitjà
3 alls
350 g tomàquet madur
250 g. cebes
Una mica de julivert
2 rovells d’ou
1 copa conyac
4 plats d’aigua
Separem el cap de la cua, separem las pinces i les partim per les juntes, el cap el partim per la meitat, la cua la tallem per las anelles. Reservem. Del cap traiem el budell central i els bigotis són per llençar.
Del cap apartem el suc i el cervell. Reservem.
En una cassola de fang, escalfem oli i sofregim el llamàntol tallat a trossos.
A l’oli que ens queda, fem un sofregit amb els pebrots, cebes, tomàquets, dos alls i la meitat del julivert, tot tallat petit, quan al tinguem a punt, triturem pasem pel colador xines i tornem a posar-ho a la cassola, junt amb el llamàntol que teníem reservat, afegim quatre plats fondos d’aigua. Que bulli uns vint minuts.
Mentre bull, fem una picada amb l’all, i l’altre meitat del julivert, quan ho tinguem picat afegim els rovells d’ou, la copa de conyac, el suc de tallar el llamàntol, i el cervell, triturem tot amb la picadora.
Passats els vint minuts, afegim a la cassola tot el que hem triturat i que bulli cinc minuts mes.
És molt mes bona si reposa unes dotze hores.
en podria dir que nó me agrada, peró faltaria a la veritat, jajajaja, sion de veres maravellósssssssss........saludos paco
ResponEliminaMmmm això sí que és un plat de luxe, molt apropiat per aquests dies de Nadal.
ResponEliminaBon any nou!
a un plat així no se li pot fer un lleig,... qualsevol hora és bona per agafar la cullera les tenalletes i....
ResponEliminaapa, bon any!!
això ha d'estar deliciossssss
ResponEliminaque els reis siguin generosos amb tu
ptns
Això és un plat de festa de veritat, i foça elegant, eh?.
ResponEliminaCaram , Nenaaaa!!!!
ResponEliminaAixò si que és de veritat , un menú especial!!!!
Té que ser bonísim.
Que tinguis uns Bons Reis, que et portin salut i tot els que és pogui.
Quin luxe de plat!!! Es una maravella, perõ jo no puc deixar reposar 12h,jaja, es imposible. Bon any!!!!!
ResponEliminaES-PEC-TA-CU-LAR!!!!!
ResponEliminaNo puc dir res més, tot un luxe....
Bon any nou!
ResponEliminaQuin plat exquisit on els hi hagi, és una recepta de MH.
Petons
Aquests sí que es un plat per sucar-hi pa. Deliciós.
ResponEliminaptns.
Quina presentació més bonica que has fet. molts petons.
ResponEliminaPaco
ResponEliminaEs un plat que a poca gent deixa indiferent
Petons
Gemma
El vaig fer per Any Nou, que estàvem en Miquel i jo sols
Molts Petons
St Hilari
Agafar les tenalles per aquesta feina no fa gens de mandra oi.
Una abrasada
Lidia
Gracies, espero que per tu també hagin estat molt generosos.
petons
Gloria
ho varem intentar i crec que va sortir prou be
Un peto
Els Peixos
Com tu mol be deus saber es un plat de festa grossa
Gracies i petons
Elvira
A casa també ens costa però .......
Gracies igualment, petons
Xaro
Moltes gracies i bon Any
La quinta del Luculus
Es un plat que per la economia de la butxaca no es pot fer gaires vegades.
Petons
Anna
Que vols que et digui es per posar-hi cullerada
Mols petons
La cuina vermella
La presentació no esta malament però en boca estava deliciós.
Molts petons
Él problema de totes aquestes "bèsties" és que m'encanta escurar les pinces, i acabes amb la boca feta pols!
ResponEliminaPerò que bons que són els caldos de marisc, oi?
Petons
Ja tens raó, paro son tan bones las “ besties” que quan as acabat, potser voldries començar una altre vegada jejeje
ResponEliminaUna abrasada i petonets
Fa temps que vull fer una caldereta, però sempre penso que ha de ser molt complicat... crec que m'atreviré amb aquesta recepta que has publicat! mmmhhhhhhhhh
ResponEliminaMarta
ResponEliminaÀnims, per a mi lo mes complicat es matar el bitxo, jejeje i amb lo bona que queda desprès no t´enrecordes
Molts petons