dilluns, 4 de gener de 2010

CALDERETA DE LLAMANTOL



INGREDIENTS 4 PERSONES

½ llamàntol per persona
1 pebrot verd mitjà
1 pebrot vermell mitjà
3 alls
350 g tomàquet madur
250 g. cebes
Una mica de julivert
2 rovells d’ou
1 copa conyac
4 plats d’aigua


Separem el cap de la cua, separem las pinces i les partim per les juntes, el cap el partim per la meitat, la cua la tallem per las anelles. Reservem. Del cap traiem el budell central i els bigotis són per llençar.

Del cap apartem el suc i el cervell. Reservem.

En una cassola de fang, escalfem oli i sofregim el llamàntol tallat a trossos.

A l’oli que ens queda, fem un sofregit amb els pebrots, cebes, tomàquets, dos alls i la meitat del julivert, tot tallat petit, quan al tinguem a punt, triturem pasem pel colador xines i tornem a posar-ho a la cassola, junt amb el llamàntol que teníem reservat, afegim quatre plats fondos d’aigua. Que bulli uns vint minuts.

Mentre bull, fem una picada amb l’all, i l’altre meitat del julivert, quan ho tinguem picat afegim els rovells d’ou, la copa de conyac, el suc de tallar el llamàntol, i el cervell, triturem tot amb la picadora.

Passats els vint minuts, afegim a la cassola tot el que hem triturat i que bulli cinc minuts mes.

És molt mes bona si reposa unes dotze hores.

16 comentaris:

  1. en podria dir que nó me agrada, peró faltaria a la veritat, jajajaja, sion de veres maravellósssssssss........saludos paco

    ResponElimina
  2. Mmmm això sí que és un plat de luxe, molt apropiat per aquests dies de Nadal.
    Bon any nou!

    ResponElimina
  3. a un plat així no se li pot fer un lleig,... qualsevol hora és bona per agafar la cullera les tenalletes i....
    apa, bon any!!

    ResponElimina
  4. això ha d'estar deliciossssss

    que els reis siguin generosos amb tu

    ptns

    ResponElimina
  5. Això és un plat de festa de veritat, i foça elegant, eh?.

    ResponElimina
  6. Caram , Nenaaaa!!!!
    Això si que és de veritat , un menú especial!!!!
    Té que ser bonísim.
    Que tinguis uns Bons Reis, que et portin salut i tot els que és pogui.

    ResponElimina
  7. Quin luxe de plat!!! Es una maravella, perõ jo no puc deixar reposar 12h,jaja, es imposible. Bon any!!!!!

    ResponElimina
  8. ES-PEC-TA-CU-LAR!!!!!

    No puc dir res més, tot un luxe....

    ResponElimina
  9. Bon any nou!
    Quin plat exquisit on els hi hagi, és una recepta de MH.
    Petons

    ResponElimina
  10. Aquests sí que es un plat per sucar-hi pa. Deliciós.
    ptns.

    ResponElimina
  11. Quina presentació més bonica que has fet. molts petons.

    ResponElimina
  12. Paco
    Es un plat que a poca gent deixa indiferent
    Petons

    Gemma
    El vaig fer per Any Nou, que estàvem en Miquel i jo sols
    Molts Petons

    St Hilari
    Agafar les tenalles per aquesta feina no fa gens de mandra oi.
    Una abrasada

    Lidia
    Gracies, espero que per tu també hagin estat molt generosos.
    petons

    Gloria
    ho varem intentar i crec que va sortir prou be
    Un peto

    Els Peixos
    Com tu mol be deus saber es un plat de festa grossa
    Gracies i petons

    Elvira
    A casa també ens costa però .......
    Gracies igualment, petons

    Xaro
    Moltes gracies i bon Any

    La quinta del Luculus
    Es un plat que per la economia de la butxaca no es pot fer gaires vegades.
    Petons

    Anna
    Que vols que et digui es per posar-hi cullerada
    Mols petons

    La cuina vermella
    La presentació no esta malament però en boca estava deliciós.
    Molts petons

    ResponElimina
  13. Él problema de totes aquestes "bèsties" és que m'encanta escurar les pinces, i acabes amb la boca feta pols!
    Però que bons que són els caldos de marisc, oi?
    Petons

    ResponElimina
  14. Ja tens raó, paro son tan bones las “ besties” que quan as acabat, potser voldries començar una altre vegada jejeje
    Una abrasada i petonets

    ResponElimina
  15. Fa temps que vull fer una caldereta, però sempre penso que ha de ser molt complicat... crec que m'atreviré amb aquesta recepta que has publicat! mmmhhhhhhhhh

    ResponElimina
  16. Marta
    Ànims, per a mi lo mes complicat es matar el bitxo, jejeje i amb lo bona que queda desprès no t´enrecordes
    Molts petons

    ResponElimina