divendres, 8 de gener de 2010

CONILL AL ROMESCO



INGREDIENTS

1 conill
1 got de vi blanc
2 cullerades soperes de vinagre
1 cullerada d’orenga
1 Ceba gran

INGREDIENTS PER LA SALSA
4 alls
1 cullerada sopera de pa ratllat
50 g de ametlles
un polset de safrà
1 cullerada de pebre en gra (segons el nostre gust)
1 nyora
1 tomàquet

Tallem el conill a trossos regulars, rentem, assequem i salpebrem.

En una cassola amb oli, rostim el conill, fins que estigui daurat, afegim la ceba picada molt finament, quan està daurada, afegim el vi, el vinagre i l’orenga. Deixem coure a foc molt lent uns 10 minuts.

Mentrestant preparem la salsa; posem a remullar, amb aigua tèbia la nyora, per poder treure-li la polpa i piquem tots els ingredients en el morter, o amb la picadora.

Posem la salsa a la cassola, remenem per barrejar bé, afegim una mica d’aigua, i deixem bullir molt lentament uns 30 minuts, fins que el conill quedi tendre.

20 comentaris:

  1. I una bona llesca de pa... i a gaudir del plat!!!!!!

    Bon any!!!
    Un petó.

    ResponElimina
  2. m'agraden totes les receptes de conill, és una carn sense gens de greix i molt sana.
    anotada

    ptns

    ResponElimina
  3. Má grada molt el romesco , amb qualsevol cosa , però amb conill , no ho hi provat mai..

    ResponElimina
  4. ostres! com m'agrada aquesta recepta! de bon gust agafava una espatlleta o unes costelletes i em posava a escurar-les bé!
    Deliciosa.
    Petons

    ResponElimina
  5. sion xiqueta, com díu la dolors, una bóna llesca de pá y nó en queda ni el plát...fabulós.....saludos paco

    ResponElimina
  6. Hola Sion,
    Jo soc un fan el romesco. Sempre en faig molta quantitat i el congelo en porcions així el puc posar a tot arreu.
    Aquest conill, fantàstic, segur que el faré.
    Feliç 2010
    Salut,
    Pepi

    ResponElimina
  7. m'afegeixo a la proposta de la Dolors, una bona llesca de pa- amb un gotet de bon vi- i alaaaa!!
    una abraçada

    ResponElimina
  8. Aquests plats calents de sucar pa són els que vénen més de gust en dies freds com el d'avui...

    ResponElimina
  9. Hola Sion, guapa!
    Arribo tard per tastar-lo?
    A la propera classe veniu amb tuper, si us plau ;) Jejeje!
    Molts petonets per tots dos :)

    Marina

    ResponElimina
  10. Mare meva quin plat! El conill deu estar per morir-se però la salsa es per deixar-se un pà de pagés sencer sucant,jaja. Mil petons

    ResponElimina
  11. Hola! vengo de visita y veo que todo aqui es riquísimo! me da gusto conocerte.
    un beso
    Gaby

    ResponElimina
  12. Sion,
    Gran plat. A mi el conill m'agrada força tot i que no en menjo sovint. Aquest plat em convida a menjar-ne més. Una abraçada

    ResponElimina
  13. Vaya pintaza que tiene este plato, seguro que estaba delicioso, besos, pepa.

    ResponElimina
  14. Dolors
    Fa falta mes d`una llesca de pa, molt de gust d`haver-te conegut.
    Mols petons

    Lidia
    A nosaltres també, tenim la sort de aconseguir-los de una casa de pagès, que els cuiden com abans
    Petons.

    Els peixos
    Les bones salses serveixen per a tots els productes, proveu i gaudiràs
    Petons

    La Quinta del Luculus
    Ja pots començar, tens permís, jejejeje
    Molts petons

    Paco
    La veritat que casi acabem amb el plat
    Molts petons

    Pepin
    Si t`agrada el romesco, fes-lo i ja hem diràs
    Petons

    StHilari
    Com dius un bon pa i un millor vi, i no en deixes ni les engrunes
    Un peto

    Gemma
    Pels dies de fred, acompanyen mol els plats consistents
    Molts petons

    Marina
    N`haurem de fer de nou dons no en va sobrar gens
    Molts petons

    Elvira
    Del conill i de la salsa no en queden ni engrunes
    petons

    Grabiela, clavo y canela
    Muchas gracias por tu visita
    Besos

    Josep
    Nosaltres abans tampoc en menjàvem massa però al aconseguir-lo de pagès el sabor es molt diferent.
    Petons

    Pepa cooks
    Muy bueno, aunque me este mal decirlo.
    Un beso

    ResponElimina
  15. Precisament a la trobada de dissabte vam dir que hi havia poques receptes amb conill... doncs mira, aquí n'apareix una (i amb una pinta boníssima)!

    ResponElimina
  16. Surfzone
    Si als d`aquet bloc som amants del conill, una carn blanca i amb mol poc greix, i si a sobre el pots obtenir com es el nostre cas de pagès, millor que millor
    Petons

    ResponElimina
  17. A mi també m'agrada moltíssim... però ara fa 7-8 mesos que vam comprar un conill per no haver de tallar la gespa del jardí i la meva dona no vol ni sentir a parlar de cuinar conill (el del jardí no, és clar, sinó algun altre)!

    ResponElimina
  18. Surfzone
    Nomes puc dir-te que la propera vegada que en faci t’aviso. jejeje
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. El conill m'encanta i així no l'he fet mai. Estic segur que està per a llepar-se els bigotis.

    El proper serà així. Ja t'ho comentaré.

    Salut.

    ResponElimina
  20. Sion,

    Et vaig comentar que el miraria de fer i avui ha estat el dia. D'aquesta mena de cocció amb els ingredients de la salsa romesco per la zona de Tarragona n'hi diuen romescada, i acostumen a guisar-hi plats de peix, com una mena de "suquet", i així ja ho havia cuinat.

    Avui m'ha vingut de gust de fer una barreja, també de gustos i he preparat un conill amb sèpia i, es clar, la romescada. Extraordinàri.

    Gràcies per donar-me la idea.
    Salut.
    Manel.

    ResponElimina