CONILL AL ROMESCO
INGREDIENTS
1 conill
1 got de vi blanc
2 cullerades soperes de vinagre
1 cullerada d’orenga
1 got de vi blanc
2 cullerades soperes de vinagre
1 cullerada d’orenga
1 Ceba gran
INGREDIENTS PER LA SALSA
INGREDIENTS PER LA SALSA
4 alls
1 cullerada sopera de pa ratllat
50 g de ametlles
1 cullerada sopera de pa ratllat
50 g de ametlles
un polset de safrà
1 cullerada de pebre en gra (segons el nostre gust)
1 nyora
1 tomàquet
Tallem el conill a trossos regulars, rentem, assequem i salpebrem.
En una cassola amb oli, rostim el conill, fins que estigui daurat, afegim la ceba picada molt finament, quan està daurada, afegim el vi, el vinagre i l’orenga. Deixem coure a foc molt lent uns 10 minuts.
Mentrestant preparem la salsa; posem a remullar, amb aigua tèbia la nyora, per poder treure-li la polpa i piquem tots els ingredients en el morter, o amb la picadora.
Posem la salsa a la cassola, remenem per barrejar bé, afegim una mica d’aigua, i deixem bullir molt lentament uns 30 minuts, fins que el conill quedi tendre.
I una bona llesca de pa... i a gaudir del plat!!!!!!
ResponEliminaBon any!!!
Un petó.
m'agraden totes les receptes de conill, és una carn sense gens de greix i molt sana.
ResponEliminaanotada
ptns
Má grada molt el romesco , amb qualsevol cosa , però amb conill , no ho hi provat mai..
ResponEliminaostres! com m'agrada aquesta recepta! de bon gust agafava una espatlleta o unes costelletes i em posava a escurar-les bé!
ResponEliminaDeliciosa.
Petons
sion xiqueta, com díu la dolors, una bóna llesca de pá y nó en queda ni el plát...fabulós.....saludos paco
ResponEliminaHola Sion,
ResponEliminaJo soc un fan el romesco. Sempre en faig molta quantitat i el congelo en porcions així el puc posar a tot arreu.
Aquest conill, fantàstic, segur que el faré.
Feliç 2010
Salut,
Pepi
m'afegeixo a la proposta de la Dolors, una bona llesca de pa- amb un gotet de bon vi- i alaaaa!!
ResponEliminauna abraçada
Aquests plats calents de sucar pa són els que vénen més de gust en dies freds com el d'avui...
ResponEliminaHola Sion, guapa!
ResponEliminaArribo tard per tastar-lo?
A la propera classe veniu amb tuper, si us plau ;) Jejeje!
Molts petonets per tots dos :)
Marina
Mare meva quin plat! El conill deu estar per morir-se però la salsa es per deixar-se un pà de pagés sencer sucant,jaja. Mil petons
ResponEliminaHola! vengo de visita y veo que todo aqui es riquísimo! me da gusto conocerte.
ResponEliminaun beso
Gaby
Sion,
ResponEliminaGran plat. A mi el conill m'agrada força tot i que no en menjo sovint. Aquest plat em convida a menjar-ne més. Una abraçada
Vaya pintaza que tiene este plato, seguro que estaba delicioso, besos, pepa.
ResponEliminaDolors
ResponEliminaFa falta mes d`una llesca de pa, molt de gust d`haver-te conegut.
Mols petons
Lidia
A nosaltres també, tenim la sort de aconseguir-los de una casa de pagès, que els cuiden com abans
Petons.
Els peixos
Les bones salses serveixen per a tots els productes, proveu i gaudiràs
Petons
La Quinta del Luculus
Ja pots començar, tens permís, jejejeje
Molts petons
Paco
La veritat que casi acabem amb el plat
Molts petons
Pepin
Si t`agrada el romesco, fes-lo i ja hem diràs
Petons
StHilari
Com dius un bon pa i un millor vi, i no en deixes ni les engrunes
Un peto
Gemma
Pels dies de fred, acompanyen mol els plats consistents
Molts petons
Marina
N`haurem de fer de nou dons no en va sobrar gens
Molts petons
Elvira
Del conill i de la salsa no en queden ni engrunes
petons
Grabiela, clavo y canela
Muchas gracias por tu visita
Besos
Josep
Nosaltres abans tampoc en menjàvem massa però al aconseguir-lo de pagès el sabor es molt diferent.
Petons
Pepa cooks
Muy bueno, aunque me este mal decirlo.
Un beso
Precisament a la trobada de dissabte vam dir que hi havia poques receptes amb conill... doncs mira, aquí n'apareix una (i amb una pinta boníssima)!
ResponEliminaSurfzone
ResponEliminaSi als d`aquet bloc som amants del conill, una carn blanca i amb mol poc greix, i si a sobre el pots obtenir com es el nostre cas de pagès, millor que millor
Petons
A mi també m'agrada moltíssim... però ara fa 7-8 mesos que vam comprar un conill per no haver de tallar la gespa del jardí i la meva dona no vol ni sentir a parlar de cuinar conill (el del jardí no, és clar, sinó algun altre)!
ResponEliminaSurfzone
ResponEliminaNomes puc dir-te que la propera vegada que en faci t’aviso. jejeje
Una abraçada
El conill m'encanta i així no l'he fet mai. Estic segur que està per a llepar-se els bigotis.
ResponEliminaEl proper serà així. Ja t'ho comentaré.
Salut.
Sion,
ResponEliminaEt vaig comentar que el miraria de fer i avui ha estat el dia. D'aquesta mena de cocció amb els ingredients de la salsa romesco per la zona de Tarragona n'hi diuen romescada, i acostumen a guisar-hi plats de peix, com una mena de "suquet", i així ja ho havia cuinat.
Avui m'ha vingut de gust de fer una barreja, també de gustos i he preparat un conill amb sèpia i, es clar, la romescada. Extraordinàri.
Gràcies per donar-me la idea.
Salut.
Manel.