TAPAS II
INGREDIENTS
Llenties bullides
Pedres d’ànec
Oli
Fulles d’amanida
Els Pedres els comprem confitats, els temperem una mica al forn o al microones, els tallem a rodanxes i reservem.
Les llenties que ja tenim cuites, les amanirem amb oli, o amb el que més ens agradi, les posem a una safata i per sobre anem posant les rodanxes de pedres, i unes fulletes de amanida que li donen més frescor.
Aquesta recepta és tan bona amb llenties com amb mongetes, tot depèn del dia.
MENUTS DE CONILL
Quan compro conill em reservo al congelador, les galtes, les llengües i els ronyons, per preparar quan en tingui suficients, unes tapetes. Aquestes són las tapes
RONYONS DE CONILL AL XERES
INGREDIENTS
Ronyons de conill
Oli
Alls tendres
Xeres
Sal
Escalfem l’oli a una paella, fregim els ronyonets als nostre gust. Retirem de l’oli i reservem.
Tallem els alls tendres a trossos d’uns 3 centímetres, els passem una mica per l’oli que tenim a la paella, tornem a posar-hi els ronyonets, afegim una miqueta de Xeres, deixem que s’evapori a l’alcohol i rectifiquen de sal.
GALTES DE CONILL
INGREDIENTS
Galtes de conill
Allioli
Sal
Separem las galtes del cap de conill, per preparar unes tapes.
Salpebrem las galtes, amb molt de comte perquè enseguida ens passarem, degut a la mida del material que tenim a las mans.
Preparem el forn, las posem damunt d’untros de paper d’alumini i gratinem, ( tindrà menys temperatura que a una safata) uns minuts per cada banda, fins que estiguin dauradetes al nostre gust.
Servim juntament amb un allioli, o de alguna salsa que ens agradi.
LLENGÜES DE CONILL
INGREDIENTS
Llengües de conill
Brou de rostit
Sal
Les llengües que tenim guardades, les salpebrem i saltegem a una paella, afegim el brou de rostit i que es confitin durant uns deu minuts.
Si no tenim brou de rostit, podem fer-ho amb un toc de concentrat de carn (bovril)
XAMPINYONS FARCITS
INGREDIENTS
Xampinyons
Xoriço
Tallem al xoriço a daus mols petits. Reservem
Desprès de pelar i netejar els xampinyons, els posem a una paella amb una gota d’oli calent cara avall, quan ens sembli que estan una mica cuits, els donem la volta salpebrem i els farcim amb el xoriço, esperem a que estiguin cuits
Noia , sempre fas coses especials !!!!però a casa els ronyons no els hi agrade´n , però té tot una pinta estupenda..
ResponEliminaFelicitats.
Ostres! la primera m'encanta! així amb les llenties, però les altres, no sé, les hauria de tastar abans, no em faig el càrrec dels sabors...
ResponEliminapetons
Ondia això si que són tapetes d'autor, un magnific assortit
ResponEliminasion, las lentejas tienen una pinta realmente maravillosa, y el sabor doy por hecho que también, que junto a los platitos de aperitivo la comida habrá salido (redonda).........saludos paco
ResponEliminaAvui me'n vaig directament a la tapa de xampinyons. No estic gens acostumada a la cuina dels menuts, però he de reconèixer que per les fotos entren pels ulls!.
ResponEliminaJo com la Maragda de la Quinta, la amanida m'encanta, els ronyons son la meva perdició, i els xampis em perden, quina feinada, i quina maravella de tapes¨!!! Un 10 et dono. Petons
ResponEliminaPeixos
ResponEliminaNo a tothom li agraden els menuts,pero als qui li agraden son una delícia.
Petons
La Quinta de Luculus
Si les altres tapes, s` han de provar i normalment agraden.
Petons
StHilari
Son unes tapes que es feien a casa els pares.
petons
Paco
El pedrer d`ànec acompanya molt ben a les llegums, i les altres tapes amb aquesta.
Salutacions.
Gloria
Els xampinyons, son la tapa mes normal. Les altres si es proven repeteixes.
Petons
Elvira
Van ser unes tapes especials, per un menjar especial, moltes gracies.
Petons
Noia , ja faig salivera , si he de triar un menut sense pensarm´ho dues vegades els pedrers , ostres com m´agraden, com siguin i de l´au que siguin.
ResponEliminaEn quan a la resta de tapetes sóc una fan i defensora a ultrança del conill però els ronyons tot i que de petita m´encantaven ara no m´agraden tant , ara bé els caps del conill , són la meva delicatessen a l´arròs , puc estar estona escurant-los imagina tot separadet, la llengua , la galta i et queda el cervell!!!.
Molt bo tot, tot , tot.
Una abraçada
M'encantan els menuts... però mai aconseguiria fer "pila" suficient per aconseguir aquestes tapetes...:(
ResponEliminaQuan compro conill, el consumeixo tot i els ronyons son una de les millors mossegades.
Un detall amb els gesiers... a mi m'agrada passar-los per la paella i que quedin una mica cruixents..
Asun, m'encanten els menuts!! Així que totes aquestes tapes, delicioses!! :)
ResponEliminaPetons!
Mai
ResponEliminaCrec que aquets menuts son com una petita “delicatessen” si agraden ascla, com veig que es el nostre cas, a per cert els cervellets els tinc preparats per un altre post. Moltes gracies.
Petonets
Ricard Sampere
Es un sacrifici fe pila. El gesiers els passo per la paella quan son per fer-los sols com a tapa.
Una abrasada
Merce
Son tan bones !!!!
Petonets
Me parece super especial y toda una exquisitez este plato :)
ResponEliminaun abrazo
Gaby
Me gusta todo¡la ensalada deliciosa y las tapitas todo un lujo,me encanta el conejo y me encanta como lo presentas.
ResponEliminaBesets.
Gabriela, clavo y canela
ResponEliminaSon unas tapas especiales como muy bien dices.
Un abrazo
Mesilda
Si te gusta el conejo son unas tapas deliciosas.
Besos
Jo no sóc gaire de menuts, però s' ha de reconeixer que aquestes tapes fan molt bona pinta i les llenties ambels pedrés d' anec també.
ResponEliminaAquestes tapes nomes es poden fer desprès de haver menjat uns quants conills, i els pedres quan en trobes, que no es sempre que vols.
ResponEliminaPetons
Ai! que jo sóc de les que avui no menjaria a casa teva, només de saber que són menuts ja tanco la boca! Ja ho diuen, de mànies no en cura ningú! El pitjor és que no ho he tastat mai , però...
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Ep, m'agrada, tens un munt de bones i originals idees.
ResponEliminaSalut.
Dolça
ResponEliminaAmb lo que dius ets com al Miquel al principi, però mica en mica l`he acostumat.
Petons
Els
Moltes gracies, espero que ens continuem visita’n
petons