PASTÍS DE POMA
INGREDIENTS
200 g. farina
200 g. sucre
3 ous
1 paquet llevat Royal
100 g. mantega
1 kg pomes Golden
Pelem las pomes. Tres quartes parts, les tallem a quadradets petits, la resta las tallem a mitges llunes, primetes. Reservem.
A un bol batem els ous, desprès, hi barregem la farina, el sucre i el llevat.
Mentrestant desfem la mantega al foc, i la afegim al preparat anterior, posem la poma que hem tallat petita, remenem fins que ens quedi tot ben incorporat. Posem a sobre la poma tallada a mitges llunes, fins que ens quedi ben coberta espolsem una mica de sucre per sobre.
Posem a coure al forn, que hem preparat a 200º C uns 20 minuts ó fins que al punxar-la la punta del ganivet ens surti neta.
Quan estigui cuita, pintem-la amb una mica de melmelada de préssec aclarida amb unes gotes d’aigua.
200 g. farina
200 g. sucre
3 ous
1 paquet llevat Royal
100 g. mantega
1 kg pomes Golden
Pelem las pomes. Tres quartes parts, les tallem a quadradets petits, la resta las tallem a mitges llunes, primetes. Reservem.
A un bol batem els ous, desprès, hi barregem la farina, el sucre i el llevat.
Mentrestant desfem la mantega al foc, i la afegim al preparat anterior, posem la poma que hem tallat petita, remenem fins que ens quedi tot ben incorporat. Posem a sobre la poma tallada a mitges llunes, fins que ens quedi ben coberta espolsem una mica de sucre per sobre.
Posem a coure al forn, que hem preparat a 200º C uns 20 minuts ó fins que al punxar-la la punta del ganivet ens surti neta.
Quan estigui cuita, pintem-la amb una mica de melmelada de préssec aclarida amb unes gotes d’aigua.
Recomano fer-la el dia abans de menjar-la
Ideal pastís per brindar amb una copa de cava! Salut.
ResponEliminaJo també la faig, però la poma la ratllo ( em dona menys feina que tallar-la a quadrets, jejej) i per damunt hi poso un parell de cullerades de compota de poma diluides amb una fulla de gelatina i queda ben lluenta i no tan dolça com amb la melmelada.
ResponEliminaÉs una variació del mateix.
PTNTS
Dolça
És massa demanar un tallet de pastis i una copa de cava?
ResponEliminaCom que em direu que cap problema... brindo per vosaltres!!!
Mira ahir vaig fer pà i mentres pujava, vaig aprofitar que estava el forn calent per fer un pastís de poma, vaig dir a casa que millor deixar-ho per avui, donç a la nit ja no queda res!!! Mai he pogut comprovar si està millor al día següent,jaja. Molt bona pinta!! i l'ampolla de cava el complement perfecte!. Petons
ResponEliminaCon la mesa tambien puesta,y la tarta esperando que le den un buen bocado¡cualquiera se resiste¡¡me encantan las tartas de manzana
ResponEliminaBesets.
Eiiii, parella, ara mateix li faria una bona queixalada, però sobretot, prendria una copa de cava, tot brindant amb vosaltres!
ResponEliminaUna abraçada,
HOla!!! que hermosa ésta receta, preciosa y con poco ingredientes, ideal para hacerla siempre!..
ResponEliminaun abrazo para ti
Gaby
esta receta me parece sencilla pero con un resultado espectacular, de toda la vida y con sabores de siempre... amí las tartas de manzana me gustan mucho.
ResponEliminaun beso
I Liked this tart. It looks great! I am going to follow your blog because I see lots of interesting recipes.
ResponEliminahave a wonderful day.
Tot just he dinat, i no em faria res repetir postres, un bocí de pastís de poma?? perfecte!!...sobretot si va amb la copa de cava inclosa!!
ResponEliminaJo en vaig fer un de semblant ahir per berenar i a l'hora de sopar ja no en quedava gens!!! El meu fill Oriol em va dir "Mama, perquè el fas tan petit?" Aquests pastissos, siguin de la mida que siguin, desapareixen de seguida!
ResponEliminaPetons
Un pastis molt bo i sa..
ResponEliminael pastís de poma és amb l'únic que m'atreveixo a preparar de reposteria, tot i que encara el faig més sencill que tu jijiji
ResponEliminaptns
Visca els pastissos de poma!!
ResponEliminaEl teu té molt bona pinta!! En berenaria un tallet, ara mateix!!!
Petons!!!
Me'n menjaria un tall ara abans d'anar a dormir.
ResponEliminaGenial la presentació!
Que en queda una mica per a mi?
ResponEliminaLa cuina vermella
ResponEliminaBrindem junts, i repartim el pastis
Petons
Dolça
Tindre en conta la variació per quan no tingui gaire temps.
Petons
Dolors
Un brindis per tots nosaltres
Petons
Elvira
Nosaltres ara nomes som dos i asclar sempre en queda per l`endemà
Petons
Mesilda
A mi es de las pocas tartas que me gustan
Besos
Carme
Considerat convidada i brindem
Petons
Gabriela clavo y canela
Es sencilla y sabrosa no se puede pedir mas
Besos
Onega
La verdad es que si, me la enseño ha hacer una amiga de toda la vida.
Besos
Mari
Gracias por visitarme
Besos
StHilari
Una no pot anar sense l`altre
Petons
Margarida
Molt mes si tens canalla per casa
Petons
Els Peixos
I bastant ràpid de prepara
Petons
Lidia
Jo també soc molt poc de prepara pastissos
Petons
Cuinetes
Considerat convidada
Petons
Xaro
Et dic lo mateix que a Cuinetes, esteu convidades
Petons
Gloria
El mateix que a Cuinetes i Xaro, esteu convidades, os avisaré la propera vegada,jejeje
Petons
M' encanten els pastissos de poma.. i aquest té una bona pinta...
ResponEliminaptns
Asun, ara sí que us tinc localitzats! :) Un plaer haver-vos conegut!
ResponEliminaAquest pastís de poma, ha de ser deliciós! I un trosset me'l menjaria ara mateix (que acabo de dinar)!
Quina bona pinta aquest pastis! I a més sembla que m'hague llegit el pensament! avui mateix he comprat pomes perqué vull fer un dia d'aquest tarta de poma!
ResponEliminaPetonets!
ANNAFS
ResponEliminaA nosaltres també ens agraden molt, i es un dels pocs que preparo
Petons
Mercé
Per nosaltres també va ser un plaer, encara que no parléssim gaire per lo menys ens hem posat cares
Petons
Laura
Es senzill i bo, que mes es pot desitjar
Petons
Poc queda per afegir als comentaris...una enveja de pastís. :-)
ResponEliminaHola Sion guapa,
ResponEliminaM'encanta aquest pastís! Bonissim amb una copa de cava, cafè amb llet, sol...Felicitats!
Petonets per tots dos :)
Bon cap de setmana,
Marina
sion, sembla que he aplegat massa tard, per provar-lo........bón fi de semana......saluos paco
ResponEliminaStarbase
ResponEliminaLa propera serà
Petons
Marina
Amb qualsevol acompañament va be. Moltes gracies
Molts petons
Paco
Oh sento ja no en queda.
Una abrasada
Aquesta coca de poma és de les primeres que vaig aprendre a fer a la cuina, senzilla i molt bona! M'encanten les coques de poma, són un dels meus esmorzars preferits ;)
ResponEliminaNo soc massa de postres, i aquesta també amb va molt be
ResponEliminaPetons