SOPA DE TOMÀQUET CALENTA
El passat dia 17, vam assistir al taller de cuina dels productes amb DOP i IGP que imparteix en Pep Nogué al Espai consum de Bonpreu, uns tallers molt didàctics i entretinguts.
Un dels plats que va fer, va ser aquesta sopa de tomàquet calenta. La recepta es per a quatre persones, nosaltres la varem fer per dos amb la meitat dels ingredients.
INGREDIENTS
1 ceba
1 dl d`oli extra verge DOP Siurana
5 g de curry
800 g de tomàquet en conserva natural
1 pebrot verd italià
5 alls
2 g de llavors de comí
2 llesques de pa sal 2 ous
Pelem la ceba i ratllem-la, posem un raig d`oli a una cassola i sofregir la ceba
Quan estigui mig cuita, posem el curry, el pebrot verd italià a trossos petits, donem un tomb i vigilant que no es cremi, incorporem, el tomàquet. Deixem coure fins que quedi un sofregit amorós.
Mentrestant, piquem els alls pelats i el comi a un morter, i posem-lo a bullir amb un litre d`aigua. Quan hagi bullit 5 minuts, incorporem el sofregit i deixem coure uns minuts més.
Afegim-hi las llesques de pa i els ous, deixem coure un parell de minuts més, sense deixar de remenar. Passar per el Turmix i servim amb un raig d`oli verge d`oliva.
Es poden posar les especies que mes ens agradin, hi la quantitat que creiem, segons el nostre gust.
També es pot guarnir amb pernil, gambes, galeres,ceba fregida, vieires, o lo que mes vos agradi.
Els ous també es poden posar al final hi que es coguin una mica amb la sopa, com a les sopes castellanes.
Un dels plats que va fer, va ser aquesta sopa de tomàquet calenta. La recepta es per a quatre persones, nosaltres la varem fer per dos amb la meitat dels ingredients.
INGREDIENTS
1 ceba
1 dl d`oli extra verge DOP Siurana
5 g de curry
800 g de tomàquet en conserva natural
1 pebrot verd italià
5 alls
2 g de llavors de comí
2 llesques de pa sal 2 ous
Pelem la ceba i ratllem-la, posem un raig d`oli a una cassola i sofregir la ceba
Quan estigui mig cuita, posem el curry, el pebrot verd italià a trossos petits, donem un tomb i vigilant que no es cremi, incorporem, el tomàquet. Deixem coure fins que quedi un sofregit amorós.
Mentrestant, piquem els alls pelats i el comi a un morter, i posem-lo a bullir amb un litre d`aigua. Quan hagi bullit 5 minuts, incorporem el sofregit i deixem coure uns minuts més.
Afegim-hi las llesques de pa i els ous, deixem coure un parell de minuts més, sense deixar de remenar. Passar per el Turmix i servim amb un raig d`oli verge d`oliva.
Es poden posar les especies que mes ens agradin, hi la quantitat que creiem, segons el nostre gust.
També es pot guarnir amb pernil, gambes, galeres,ceba fregida, vieires, o lo que mes vos agradi.
Els ous també es poden posar al final hi que es coguin una mica amb la sopa, com a les sopes castellanes.
Sion, jo que sóc una fan de les sopes de tomàquet fredes, gaspatxos i altres preparacions amb aquesta fruita vermella, m'imagino que aquesta sopeta també em deurà encantar!!
ResponEliminala setmana vinent la tasto i ja et diré que m'ha semblat!!
Ah! per cert, la Fonda Emilio és a les Borges del Camp, no pas a la Selva! M'agrada que feu excursions per les terres del Sud!!!!
PTNTS
Dolça
M'aputo aquesta sopa, te molt bona pinta!
ResponEliminaUna salutacio,
Sion,
ResponEliminaJo una sopa o crema de tomàquet calenta tampoc l'he feta mai. Me l'apunto, ha d'estar la mar de bona i admet, tal com dius un gran nombre de variants.
Salut.
Sion,
ResponEliminaAquesta crema o sopa, deu esta de allo mes bo, no dubtis pas que la faré per gaudir de un moment glorios, je,je. Ja te diré com a sortit, felicitats i petons,
Joan
No m´agrada el tomàquet , però aquesta sopa ..crec que la provaria..
ResponEliminaEstimada Sion, em sembla una molt bona idea, a casa tenim un oliet d'alfàbrega que li aniria de perles. Salut i moltes però que moltes gràcies.
ResponEliminaUna sopa de tomaquet calenta!! no n' he menjat mai i fa un pinta deliciosa.
ResponEliminaQue buena está la receta! muchas gracias :)
ResponEliminabesitos
Gaby
Les sopes de tomàquet fredes a l'estiu m'encanten, de manera que aquesta calenta a l'hivern també seria molt del meu gust... Aquests tallers al Gadget són molt profitosos, eh?
ResponEliminaM'apunto aquesta sopa i les galtes de l'atre post......i ja tinc un dinar solucionat!!!!jejeje
ResponEliminate un aspecte molt atractiu i segur que ha de ser bonissima,... i calenta! molt original !
ResponEliminasense cap de dupte, cal de estar molt bóna aquesta sopa.....altra cossa sión, ferme aplegar si mitllore el méu escrit catalá....salutaçións paco
ResponEliminaNo n'he menjat mai! Serà perquè no m'agraden els gaspatxos? I mira que els tomàquets (sobretot si són acabat de collir) m'encanten!
ResponEliminaBon cap de setmana!
M'agrada la crema de tomàquet però no hi he posat mai curry i comí. Es noten molt les espècies?
ResponEliminaCoi quina sopeta,no l'he testada mai peró et prometo que no trigare gaire.
ResponEliminaVine per casa meva t'he deixat una coseta.
Muxus.. Petonets..
Sion, me l'apunto perquè ha de ser boníssima!! Amb el que m'agraden a mi les sopes! :)
ResponEliminaPetons!
No l'havia vist mai. I en calent! La pinta, la veritat, la té genial. Em penso que la setmana vinent pot caure, perque penso que m'agradarà.
ResponEliminaPetonets wapa
Dolça
ResponEliminaPerdó per el lapsus de poble, quan hi vaig no em perdo,es una fonda de molt bona cuina i un tracta mol bo, si probes la sopa ja meu diràs
Petons
Sonia – L`Exquisit
Gracies i esta bona
Petons
Els fogons del pare
Nosaltres tampoc fins aquesta i resulta força bona, posant les especies que mes t’agradin
Petons
Can Joan i Sara
Segur que et quedarà perfecta
Petons
Els peixos
Si no t`agrada el tomàquet ni provar-la es gairebé tot tomàquet
Molts petons
La cuina vermella
ResponEliminaSegur que el oli d`alfàbrega li va que ni pintat i li donarà un toc de color
Petons
ANNAFS
Esta força bona
Petons
Gabriela clavo y canela
Muchas gracias,
Besos
Gemma
Si t`agraden fredes eixí calenta també t`agradarà, la recepta no es de Gadgeds si no del Pep Nogué
Molts petons
Xaro
Si un dinar ben apetitós
Petons
StHilari
ResponEliminaSi t’agrada el tomàquet, es molt bona
Una abrasada
Paco
Mica en mica vas millorant, com jo no et creguis, ara be si vols escriure en castellà que tes mes fàcil cap problema
Petons
Margarida
Es que els tomàquets acabats de agafar li han de encantar a tothom, nomes pensar-hi sem fa la boca aigua
Molts petons
Gloria
Les especies son una mica la gracia d`aquesta recepta, en Pep la va fer mol especiada
Molts petons
Rosa
ResponEliminaLa sopa prova-la ja em diràs.
Moltes felicitats Rosa pel premi, i també moltes gracies per haver pensat amb mi per compartir-lo, amb sento molt afalagada, gracies un altre vagada.
Molts petons
Merce
Si t`agraden les sopes repetiràs
Petons
Joana
Te la pinta i el gust fenomenal
Petons
Sion, l'he feta, i he triomfat!!! Mil i una gràcies!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Dolça
ResponEliminaM’alegra molt que hagis triomfat, esta molt bona.
Petonets
Jo ja l'he fet i m'ha sorprès molt!
ResponEliminaL'all i el comí li donent un toc oriental sorprenent!
Repetiré... es clar....