CARPACCIO DE LLAGOSTINS
INGREDIENTS
8 llagostins
Mitja llimona
Oli
Sal
Pebre negre
Tòfona (opcional)
Els llagostins han de ser molt frescos, ja que la cocció es nomes amb la llimona i l’oli.
Traiem els caps i pelem els llagostins, sobretot hem de treure el budell, obrim per la meitat al llarg les cues, procurant que no se’ns separin amb dos trossos.
Amb els caps i les pells preparem el xarrup, fent-los bullir amb una mica d’aigua i un polsim de sal, fins que ens quedi ben concentrat, aixafem molt bé i colem, servim amb un gotet d’acompanyament
Estenem paper film sobre el marbre de la cuina, i el pintem amb una gota d’oli, posem els llagostins oberts, amb una separació considerable entre ells, perquè al aplanar-los no es toquin. Tapem amb film i amb la part de sota de una paella els piquem perquè ens quedin primets.
Mentrestant preparem l’amaniment, posem a un bol el suc de llimona i l’oli emulsionant molt bé, fins que ens quedi com una salsa espesseta. Reservem
Al plat o safata per servir pintem amb unes gotes d’oli, posem els llagostins, salpebrem i amb un pinzell anirem pintant molt bé amb la salsa preparada, uns quinze minuts abans de menjar.
Acompanyem del gotet de xerrup.
Amb aquesta recepta participo al HEMC 49: Recetas Navideñas del blog Petita Cuina
Quin plat!!!...Aquest toc de tofona...té que ser bonisim...
ResponEliminaun petonet
Quin plat més delicios! M'encanta aquest carpaccio. Felicitats!
ResponEliminaSion, mi inclino a su señoria ante el delicioso plato,........saludos paco
ResponEliminaExecellent and elegant dish to celebrate Christmas.
ResponEliminaHave a wonderful weekend :)
Excelente y delicado....un sabor estupendo para estas fiestas!!.....me encanto!!......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaMira por donde la tofona no la he probado nunca con marisco o pescado.
ResponEliminatendre que probarlo.
Bon finde o pont
Una abraçada
miquel
Uau, un plat ben bé de Nadal, amb ingredients de luxe i una gran presentació. Tan el carpaccio com el gotet han de ser super gustosos!
ResponEliminaM'encanta aquest plat, és una idea genial! me l'apunto ara mateix, sembla fàcil i és de luxe
ResponEliminaFins aviat! ;)
Queda apuntat per Nadal.
ResponEliminaMuas!
un plat de luxe!
ResponEliminaQuin plat amb ingredients de luxe!!! Genial per les festes de Nadal! :)
ResponEliminaPetons!
Una excel·lent i deliciosa proposta per a festes. Felicitats!
ResponEliminaEs un plat que fa festa, molt apropiat pel Nadal.
ResponEliminaPetons.
Delicioso y elegante....un plato de de fiesta mayor!
ResponEliminaBesets.
Una idea boníssima i molt suculenta, quines ganes deque comencin les festes! PEtons.
ResponEliminade 5 forquilles
ResponEliminapetons
Lamento ser una veu discordant... però bé millor dir les coses oi? A mi els capaccios de llagostí no m'agraden. Quan els he tastat no m'ha semblat que la textura ni sobretot el gust siguin cap gran cosa. A mí dels llagostins m'agrada la substància del caparrò i la carn molt i molt poc feta, però una mica feta.
ResponEliminaEs clar que el raro sóc jo jajaja. Però vaja, que és que no m'acava de convencer el carpaccio de llagostins.
Una abraçada!!
Seguro que está muy bueno...aunque me da cosita el que los langostinos estén crudos...
ResponEliminaBesitos
A mi m'encanten els llagostins, però això que no estiguin passats per la paella... no sé si podria menjar-me'ls...
ResponEliminaDec ser tan rara con l'Starbasse (o més)!!!!
Bon pont!
Estoy segura que este plato me ha de gustar mucho. Nunca lo he probado pero tomo nota!
ResponEliminaBesos
Jo com devorador de peix cru... (sempre que puc demano sashimi) segur que m'encantaria.
ResponEliminaPerò entenc que el peix cru pot provocar sorpresa la primera vegada.
Fa molts (molts) anys en el restaurant de la Montse Guillen ens van portar carpacio de rap cru... i va ser el primer cop i em va agafar de sorpresa... però ja em vaig fer adicte.
M'encanten els carpaccios, i els de llagostins més si cap, una fantastica proposta per vestir la nostre taula amb un toc que per a mi es sofisticat, i un bon rentat de cara del típic plat de llagostins que no pot faltar en un dia nadalenc.
ResponEliminaJo en menjo de vegades, i puc dir que te un gust espectacular!
(El marinat amb la trufa me l'apunto)
Petonarros!!
magnific!! i amb el toc de la tofona per sobre....!! renoi, quins perfums!!
ResponEliminaUna abraçada
Proposta fantàstica que m'apunto ràpid!un petó.
ResponEliminaUn plat de festa grossa, tan aromàtica com és la tofona.
ResponEliminaSión, n´he fet de gambes i d´escamarlans, ara veient-ho toca fer-lo de llangostins i aquest toc de tòfona m´ha encantat, així que amb el teu permís, queda apuntat.
ResponEliminauna abraçada
Sión,
ResponEliminaUn entrant de festa grossa.
Quina manera millor de començar un dinar que amb aquest carpaccio de luxe.
Una abraçada.
Neus
ResponEliminaTu o has dit boníssim
Petonets
La cuina de l´Eri
M’alegra que t’agradi
Petonets
Paco
Venint de tu amb sento molt afalaga
Una abraçada
Mari
ResponEliminaMuchas gracias
Besos
foodtravelandwine
Muchas gracias
Besos
Miquel
La tofona li don un toc especial i lliga molt bé
Una abraçada
Gemma
ResponEliminaA taula queden molt bé i amb boca boníssim
Petons
Acabatdefer
Si el proves ja amb diràs
Petons
Gemma
Espero que t’agradi
Petons
Manel
ResponEliminaMoltes gracies
Una abraçada
Mercè
Les festes cel mereixen
Petons
Josep
Moltes gracies
Una abraçada
LA COCINERA DE BETULO
ResponEliminaTu ho has dit un plat de festa
Petons
Mesilda
Moltes gracies
Petons
La cuina vermella
Ja falta poquet per tindre les festes aquí
Petons
Lidia
ResponEliminaMoltes gracies
Petons
Starbase
No ho lamentis, tenen d’haver-hi gustos per tot, a mi al principi amb costava molt menjar-me’ls, i com que el caparró també m’agrada molt per no perdre-me’l doncs el gotet.
Una abraçada
Goyi
La ventaja de poner el limón es que los cuece.
Besos
Margarida
ResponEliminaEt dic el mateix que a ell, al principi costa una mica, però desprès estan tan bonsssss
Petons
Damilena
Si lo pruebas ya me dirás
Besos
Ricard Sampere
Tu ho has dit molt bé, la primera vegada et costa una mica, pero despres son tan bons els carpacios.
Una abraçada
Petita Cuina
ResponEliminaEl marinat de la tofona els vesteix mes de festa jejeje
Petons
St Hilari
Moltes gracies
Una abraçada
Mercè
Moltes gracies
Petons
ANNAFS
ResponEliminaQueda molt bé
Petons
Mai
Si el probes ja amb diràs
Petons
Els fogons del pare
Els Nadals cel mereixen
Una abraçada