divendres, 3 de desembre de 2010

CARPACCIO DE LLAGOSTINS



INGREDIENTS

8 llagostins
Mitja llimona
Oli
Sal
Pebre negre
Tòfona (opcional)

Els llagostins han de ser molt frescos, ja que la cocció es nomes amb la llimona i l’oli.

Traiem els caps i pelem els llagostins, sobretot hem de treure el budell, obrim per la meitat al llarg les cues, procurant que no se’ns separin amb dos trossos.

Amb els caps i les pells preparem el xarrup, fent-los bullir amb una mica d’aigua i un polsim de sal, fins que ens quedi ben concentrat, aixafem molt bé i colem, servim amb un gotet d’acompanyament

Estenem paper film sobre el marbre de la cuina, i el pintem amb una gota d’oli, posem els llagostins oberts, amb una separació considerable entre ells, perquè al aplanar-los no es toquin. Tapem amb film i amb la part de sota de una paella els piquem perquè ens quedin primets.

Mentrestant preparem l’amaniment, posem a un bol el suc de llimona i l’oli emulsionant molt bé, fins que ens quedi com una salsa espesseta. Reservem

Al plat o safata per servir pintem amb unes gotes d’oli, posem els llagostins, salpebrem i amb un pinzell anirem pintant molt bé amb la salsa preparada, uns quinze minuts abans de menjar.

Al portar-los a taula, posem unes gotes d’oli i ratllem tòfona per sobre (opcional).
Acompanyem del gotet de xerrup.

Amb aquesta recepta participo al HEMC 49: Recetas Navideñas del blog Petita Cuina


36 comentaris:

  1. Quin plat!!!...Aquest toc de tofona...té que ser bonisim...
    un petonet

    ResponElimina
  2. Quin plat més delicios! M'encanta aquest carpaccio. Felicitats!

    ResponElimina
  3. Sion, mi inclino a su señoria ante el delicioso plato,........saludos paco

    ResponElimina
  4. Execellent and elegant dish to celebrate Christmas.

    Have a wonderful weekend :)

    ResponElimina
  5. Excelente y delicado....un sabor estupendo para estas fiestas!!.....me encanto!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  6. Mira por donde la tofona no la he probado nunca con marisco o pescado.
    tendre que probarlo.
    Bon finde o pont
    Una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  7. Uau, un plat ben bé de Nadal, amb ingredients de luxe i una gran presentació. Tan el carpaccio com el gotet han de ser super gustosos!

    ResponElimina
  8. M'encanta aquest plat, és una idea genial! me l'apunto ara mateix, sembla fàcil i és de luxe
    Fins aviat! ;)

    ResponElimina
  9. Quin plat amb ingredients de luxe!!! Genial per les festes de Nadal! :)
    Petons!

    ResponElimina
  10. Una excel·lent i deliciosa proposta per a festes. Felicitats!

    ResponElimina
  11. Es un plat que fa festa, molt apropiat pel Nadal.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Delicioso y elegante....un plato de de fiesta mayor!
    Besets.

    ResponElimina
  13. Una idea boníssima i molt suculenta, quines ganes deque comencin les festes! PEtons.

    ResponElimina
  14. Lamento ser una veu discordant... però bé millor dir les coses oi? A mi els capaccios de llagostí no m'agraden. Quan els he tastat no m'ha semblat que la textura ni sobretot el gust siguin cap gran cosa. A mí dels llagostins m'agrada la substància del caparrò i la carn molt i molt poc feta, però una mica feta.

    Es clar que el raro sóc jo jajaja. Però vaja, que és que no m'acava de convencer el carpaccio de llagostins.

    Una abraçada!!

    ResponElimina
  15. Seguro que está muy bueno...aunque me da cosita el que los langostinos estén crudos...
    Besitos

    ResponElimina
  16. A mi m'encanten els llagostins, però això que no estiguin passats per la paella... no sé si podria menjar-me'ls...
    Dec ser tan rara con l'Starbasse (o més)!!!!
    Bon pont!

    ResponElimina
  17. Estoy segura que este plato me ha de gustar mucho. Nunca lo he probado pero tomo nota!
    Besos

    ResponElimina
  18. Jo com devorador de peix cru... (sempre que puc demano sashimi) segur que m'encantaria.
    Però entenc que el peix cru pot provocar sorpresa la primera vegada.
    Fa molts (molts) anys en el restaurant de la Montse Guillen ens van portar carpacio de rap cru... i va ser el primer cop i em va agafar de sorpresa... però ja em vaig fer adicte.

    ResponElimina
  19. M'encanten els carpaccios, i els de llagostins més si cap, una fantastica proposta per vestir la nostre taula amb un toc que per a mi es sofisticat, i un bon rentat de cara del típic plat de llagostins que no pot faltar en un dia nadalenc.

    Jo en menjo de vegades, i puc dir que te un gust espectacular!
    (El marinat amb la trufa me l'apunto)

    Petonarros!!

    ResponElimina
  20. magnific!! i amb el toc de la tofona per sobre....!! renoi, quins perfums!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. Proposta fantàstica que m'apunto ràpid!un petó.

    ResponElimina
  22. Un plat de festa grossa, tan aromàtica com és la tofona.

    ResponElimina
  23. Sión, n´he fet de gambes i d´escamarlans, ara veient-ho toca fer-lo de llangostins i aquest toc de tòfona m´ha encantat, així que amb el teu permís, queda apuntat.
    una abraçada

    ResponElimina
  24. Sión,
    Un entrant de festa grossa.
    Quina manera millor de començar un dinar que amb aquest carpaccio de luxe.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  25. Neus
    Tu o has dit boníssim
    Petonets

    La cuina de l´Eri
    M’alegra que t’agradi
    Petonets

    Paco
    Venint de tu amb sento molt afalaga
    Una abraçada

    ResponElimina
  26. Mari
    Muchas gracias
    Besos

    foodtravelandwine
    Muchas gracias
    Besos

    Miquel
    La tofona li don un toc especial i lliga molt bé
    Una abraçada

    ResponElimina
  27. Gemma
    A taula queden molt bé i amb boca boníssim
    Petons

    Acabatdefer
    Si el proves ja amb diràs
    Petons

    Gemma
    Espero que t’agradi
    Petons

    ResponElimina
  28. Manel
    Moltes gracies
    Una abraçada

    Mercè
    Les festes cel mereixen
    Petons

    Josep
    Moltes gracies
    Una abraçada

    ResponElimina
  29. LA COCINERA DE BETULO
    Tu ho has dit un plat de festa
    Petons

    Mesilda
    Moltes gracies
    Petons

    La cuina vermella
    Ja falta poquet per tindre les festes aquí
    Petons

    ResponElimina
  30. Lidia
    Moltes gracies
    Petons

    Starbase
    No ho lamentis, tenen d’haver-hi gustos per tot, a mi al principi amb costava molt menjar-me’ls, i com que el caparró també m’agrada molt per no perdre-me’l doncs el gotet.
    Una abraçada

    Goyi
    La ventaja de poner el limón es que los cuece.
    Besos

    ResponElimina
  31. Margarida
    Et dic el mateix que a ell, al principi costa una mica, però desprès estan tan bonsssss
    Petons

    Damilena
    Si lo pruebas ya me dirás
    Besos

    Ricard Sampere
    Tu ho has dit molt bé, la primera vegada et costa una mica, pero despres son tan bons els carpacios.
    Una abraçada

    ResponElimina
  32. Petita Cuina
    El marinat de la tofona els vesteix mes de festa jejeje
    Petons

    St Hilari
    Moltes gracies
    Una abraçada

    Mercè
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  33. ANNAFS
    Queda molt bé
    Petons

    Mai
    Si el probes ja amb diràs
    Petons

    Els fogons del pare
    Els Nadals cel mereixen
    Una abraçada

    ResponElimina