CONFIT D´ÀNEC AMB FIGA FLOR
Aquesta és una recepta que he preparat unes quantes vegades, sempre que he tingut cuixes d’ànec fresques.
No té massa feina però si necessita força temps de cocció.
INGREDIENTS
4 cuixes d’ànec
1 kg greix d’ànec
1 cullerada de pebre negre en gra
2 culleradetes de salsa Worcestershire
2 cebes grosses
4 fulles llorer
sal
Si tenim la sort de tindre el greix d’ànec fresc, el tallem a cuadrets d’uns dos centímetres i el posem a una cassola, a foc suau, sense oli ni sal, veurem com al moment es va desfent, remenem i quan els daus siguin petits i daurats, podem escórrer l’oli. (Amb molt de compte perquè un petit esquitx crema moltíssim), si ens ve de gust els salpebrem i podem aprofitar per fer una tapa de llardons d’ànec.
Mentrestant salpebrem les cuixes per la banda de la pell i pel de la carn, desprès mullem amb la salsa Worcestershire, reservem uns minuts.
L’oli que hem escorregut, el tornem a posar a la mateixa cassola, amb les cuixes d’ànec i les daurem cinc minuts per cada banda, posem el pebre en gra, la ceba tallada a quarts i les fulles de llorer. Reduïm el foc més aviat suau, tapem i deixem coure de dues hores i mitjà a tres.
Si les volem per un altre dia, quan siguin fredes, les posem a on les vulguem guardar, cobertes del seu oli i a la nevera, així les podem tenir gairebé uns dos mesos.
Quan ens les haguem de menjar, les treiem del seu oli, les posem a una plata per el forn, que tindrem preescalfat a 200º C durant uns deu minuts per cada banda, acompanyem amb unes figues, patates fregides, amanida o el que més ens agradi.
Hola,
ResponEliminaM’encanta el confit d’ànec .. però mai l’he cuinat. Com a casa no agrada a ningú només el menjo als restaurants. No sabia que es podien conservar com ens expliques a la nevera... Te una pinta deliciosa i amb la figa flor t’ha quedat una presentació molt maca. Felicitats!
A mi m'encanta però no tinc paciència ni ganes de passar-m'hi tant de temps. Compro les cuixes confitades i les acabo de fer jo, segur que les teves es mereixen un 10 i les que faig jo només un 5. Què hi farem!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Te una pinta maravellosa, i la presentació es estupenda....
ResponEliminaBessets
Mai he fet jo mateix el confit, com ja t'han comentat em sembla que no tinc paciència hehehe.
ResponEliminaAmb ànec, no, però amb pollastre de pagès sí. T'hi passes temps, però és boníssim!
ResponEliminaM'ha encantat la idea de la figa flor! Decora tant el plat...
quina delícia Sion! em sembla espectacular! no n'acostumem a menjar massa d'ànec, però noia, m'ha encantat la teva recepta.
ResponEliminaUn peto!
Que bo que queda així l'anec.
ResponEliminaNosaltres per Nadal és una de les coses que més ens agrada, tot i que ara fa uns anys que per Nadal no cuino.
Una abraçada.
El títol m'ha sorprès i quan he vist la foto ho he entès tot...Molt bona proposta, fina i molt adient!Una abraçada als dos.
ResponEliminaDeu estar boníssim d'aquesta manera, n'hi ha llocs que ja el venen confitat, però aquest segur que es molt millor.
ResponEliminaPetons.
Jo no sempre trobo cuixes d'anec, pero la propera vegada, me les emporto per tastar la teva recepta...
ResponEliminaUna abraçada,
UN rostit que porta feina, però segur qu e queda bonísism. No havia sentit a parlar mai dels llardons d'ànec...
ResponEliminaSeguro que este plato estaba pa chuparse los dedos y la presentación de Ferran Adriá!!!! Felicidades, que te lo mereces!
ResponEliminaUn plato buenisimo y perfecto para estas fiesta...lleva su trabajo pero el resultado vale la pena.
ResponEliminaBesets.
Us ha quedat una figa flor preciosa!!! i el plat molt apropiat per aquest dies de festa!
ResponEliminaYo tampoco sabia lo del llardons d´anec.Muy buena receta.Yo cuando los he echo alguna vez he comparado la version ya confitados.Pero ahora despues de vuestra receta me lo pensare.
ResponEliminaUna abraçada
miquel
Sion, siempre sorprendiendo con tus platos, no sé si recordarás que en una receta tuya te dije que intentaria hacer un arroz, péro por muchas vueltas que le dé al pandero no me sale, péro ahora si, he probado por primera vez el confit d´ánec, aqui en casa y ya tengo la receta anotada, la próxima semana la preparo.......saludos..............paco
ResponEliminaSembla fàcil i el resultat es veu excel·lent, m'agradarà provar la teva recepta!
ResponEliminaLa cuina de l´Eri
ResponEliminaLa avantatja es que pots fer-ne uns quantes i les guardes, també les pots congelar
Petons
Dolça
També en compro de preparades, no sempre tinc temps ni ànec per preparar aquestes
Petons
Teresa
Moltes gracies
Petons
Fuat Gencal
ResponEliminaMuchas gracias
Un abrazo
Starbase
Com ja he dit no sempre les preparo jo, nomen quan tinc temps i ànec fresc
Una abraçada
Margarida
Si les prepares tu son un altre cosa.
Moltes gracies
Petons
Maduixa
ResponEliminaQueden molt bé, una mica diferents de les que venen preparades.
Petons
Cuinetes – Carme
Com molt bé queda molt bo, i es un plat de Nadal
Molts petons
Mercè
Es mereixia florejar-lo jejeje
Petons
LA COCINERA DE BETULO
ResponEliminaEl que venen confitat es bo, però aquest es una mica diferent i fet a casa li dons el toc que mes t’agrada.
Petons
Sonia – L´Exquisit
Si la proves ja amb diràs
Petons
Gemma
Tot i la feina el resultat es molt gratificant, jo havia vist a casa fer llardons de porc i al fer aquets el resultat a estat sorprenent.
Petons
Damilena
ResponEliminaEl resultado muy bueno, la presentación se hace lo que se puede jejeje.
Besos
Mesilda
Com molt bé dius, quan tens el resultat de la feina no et recordes.
Petons
Teresa
Un plat per aquestes festes
Petons
Miquel
ResponEliminaLo dels llardons a estat una proba però amb molt èxit. Jo també en compro de confitats, però quan tinc ocasió preparo aquests.
Una abraçada
Paco
Si necessites ajuda per aquest arròs que set resisteix, nomes tens que dir-ho.
Quan el preparis ja amb diràs el resultat.
Una abraçada
Visc a la cuina
Es fàcil, nomes necessites temps, si el probes ja amb diràs
Petons
A França i especialment a Occitània és gairebé un plat nacional i un sistema de conservació de la carn d'ànec emprat des de fa generacions.
ResponEliminaTambé acompanyat, el dia en que el servim, amb unes patates fetes al forn i acabades amb l'ànec al damunt els darrers minuts, està per lleparse'n els bigotis.
L'avantatge de la conservació és que quan t'hi poses en pots fer per a diverses menjades.
Una abraçada.
magnifiques propostes ..... quina de millor!!
ResponEliminauna abraçada
El títol de figa flor, en aquest cas fa honor al seu nom. enhorabona.
ResponEliminaJo només ho he fet en una ocasió, quan vaig anar a fer un curs de cap de setmana en una Chambre d'Hôtes a prop de Toulouse... dissabt matí et lliuraven un ànec (o una oca) sencer, net i sense plumes i sorties diumege el migdia amb tot el material per casa... confit, foie, rillettes... Però et mataven amb la "pensió completa" a base d'ànec (divendres ni també!). Ho varem passar de conya!!.
ResponEliminaOooohhhhh! Quina meravella de plat! Des d'aquí se'm fa la boca aigua!
ResponEliminaSion, aquest plat d'aquells de fer xup-xup durant hores ha de ser exquisit!!
ResponEliminaPetons!
Siempre lo he comido comprado, ya confitado, ahora con tu receta ya no hay excusas. Se ve delicioso!!
ResponEliminaBeso
Els fogons del pare
ResponEliminaTambé queden delicioses les patates aixafades amb els llardons d’ànec
Una abraçada
St Hilari
Moltes gracies
Una abraçada
La cuina vermella
Va ser una broma que varem fer amb la presentació
Petonets
Ricard Sampere
ResponEliminaDeuria ser un curs especial i molt interessant, i menjar dos dies a base d’ànec tampoc es tan dolent no?
Una abraçada
Manu & Rosita
Moltes gracies
Una abraçada
Merce
ResponEliminaSi la gracia esta en que es confiti a poc a poc.
Petons
Crismas
Desde que probé de hacerlo, no he vuelto a comprarlo confitado.
Besos