CONFIT D´ÀNEC AMB FIGA FLOR



Aquesta és una recepta que he preparat unes quantes vegades, sempre que he tingut  cuixes d’ànec fresques.

No massa feina però si necessita força temps de cocció.

INGREDIENTS

4 cuixes d’ànec
1 kg greix d’ànec
1 cullerada de pebre negre en gra
2 culleradetes de salsa Worcestershire
2 cebes grosses
4 fulles llorer
sal

Si tenim la sort de tindre el greix d’ànec fresc, el tallem a cuadrets d’uns dos centímetres i el posem a una cassola, a foc suau, sense oli ni sal, veurem com al moment es va desfent, remenem i quan els daus siguin petits i daurats, podem escórrer l’oli. (Amb molt de compte perquè un petit esquitx crema moltíssim), si ens ve de gust els salpebrem i podem aprofitar per fer una tapa de llardons d’ànec.





Mentrestant salpebrem les cuixes per la banda de la pell i pel de la carn, desprès mullem amb la salsa Worcestershire, reservem uns minuts.

L’oli que hem escorregut, el tornem a posar a la mateixa cassola, amb les cuixes d’ànec i les daurem cinc minuts per cada banda, posem el pebre en gra, la ceba tallada a quarts i les fulles de llorer. Reduïm el foc més aviat suau, tapem i deixem coure de dues hores i mitjà a tres.



Si les volem per un altre dia, quan siguin fredes, les posem a on les vulguem guardar, cobertes del seu oli i a la nevera, així les podem tenir gairebé uns dos mesos.

Quan ens les haguem de menjar, les treiem del seu oli, les posem a una plata per el forn, que tindrem preescalfat a 200º C durant uns deu minuts per cada banda, acompanyem amb unes figues, patates fregides, amanida o el que més ens agradi.

Comentaris

  1. Hola,
    M’encanta el confit d’ànec .. però mai l’he cuinat. Com a casa no agrada a ningú només el menjo als restaurants. No sabia que es podien conservar com ens expliques a la nevera... Te una pinta deliciosa i amb la figa flor t’ha quedat una presentació molt maca. Felicitats!

    ResponElimina
  2. A mi m'encanta però no tinc paciència ni ganes de passar-m'hi tant de temps. Compro les cuixes confitades i les acabo de fer jo, segur que les teves es mereixen un 10 i les que faig jo només un 5. Què hi farem!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Te una pinta maravellosa, i la presentació es estupenda....
    Bessets

    ResponElimina
  4. Mai he fet jo mateix el confit, com ja t'han comentat em sembla que no tinc paciència hehehe.

    ResponElimina
  5. Amb ànec, no, però amb pollastre de pagès sí. T'hi passes temps, però és boníssim!
    M'ha encantat la idea de la figa flor! Decora tant el plat...

    ResponElimina
  6. quina delícia Sion! em sembla espectacular! no n'acostumem a menjar massa d'ànec, però noia, m'ha encantat la teva recepta.

    Un peto!

    ResponElimina
  7. Que bo que queda així l'anec.
    Nosaltres per Nadal és una de les coses que més ens agrada, tot i que ara fa uns anys que per Nadal no cuino.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  8. El títol m'ha sorprès i quan he vist la foto ho he entès tot...Molt bona proposta, fina i molt adient!Una abraçada als dos.

    ResponElimina
  9. Deu estar boníssim d'aquesta manera, n'hi ha llocs que ja el venen confitat, però aquest segur que es molt millor.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Jo no sempre trobo cuixes d'anec, pero la propera vegada, me les emporto per tastar la teva recepta...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  11. UN rostit que porta feina, però segur qu e queda bonísism. No havia sentit a parlar mai dels llardons d'ànec...

    ResponElimina
  12. Seguro que este plato estaba pa chuparse los dedos y la presentación de Ferran Adriá!!!! Felicidades, que te lo mereces!

    ResponElimina
  13. Un plato buenisimo y perfecto para estas fiesta...lleva su trabajo pero el resultado vale la pena.
    Besets.

    ResponElimina
  14. Us ha quedat una figa flor preciosa!!! i el plat molt apropiat per aquest dies de festa!

    ResponElimina
  15. Yo tampoco sabia lo del llardons d´anec.Muy buena receta.Yo cuando los he echo alguna vez he comparado la version ya confitados.Pero ahora despues de vuestra receta me lo pensare.
    Una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  16. Sion, siempre sorprendiendo con tus platos, no sé si recordarás que en una receta tuya te dije que intentaria hacer un arroz, péro por muchas vueltas que le dé al pandero no me sale, péro ahora si, he probado por primera vez el confit d´ánec, aqui en casa y ya tengo la receta anotada, la próxima semana la preparo.......saludos..............paco

    ResponElimina
  17. Sembla fàcil i el resultat es veu excel·lent, m'agradarà provar la teva recepta!

    ResponElimina
  18. La cuina de l´Eri
    La avantatja es que pots fer-ne uns quantes i les guardes, també les pots congelar
    Petons

    Dolça
    També en compro de preparades, no sempre tinc temps ni ànec per preparar aquestes
    Petons

    Teresa
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  19. Fuat Gencal
    Muchas gracias
    Un abrazo

    Starbase
    Com ja he dit no sempre les preparo jo, nomen quan tinc temps i ànec fresc
    Una abraçada

    Margarida
    Si les prepares tu son un altre cosa.
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  20. Maduixa
    Queden molt bé, una mica diferents de les que venen preparades.
    Petons

    Cuinetes – Carme
    Com molt bé queda molt bo, i es un plat de Nadal
    Molts petons

    Mercè
    Es mereixia florejar-lo jejeje
    Petons

    ResponElimina
  21. LA COCINERA DE BETULO
    El que venen confitat es bo, però aquest es una mica diferent i fet a casa li dons el toc que mes t’agrada.
    Petons

    Sonia – L´Exquisit
    Si la proves ja amb diràs
    Petons

    Gemma
    Tot i la feina el resultat es molt gratificant, jo havia vist a casa fer llardons de porc i al fer aquets el resultat a estat sorprenent.
    Petons

    ResponElimina
  22. Damilena
    El resultado muy bueno, la presentación se hace lo que se puede jejeje.
    Besos

    Mesilda
    Com molt bé dius, quan tens el resultat de la feina no et recordes.
    Petons

    Teresa
    Un plat per aquestes festes
    Petons

    ResponElimina
  23. Miquel
    Lo dels llardons a estat una proba però amb molt èxit. Jo també en compro de confitats, però quan tinc ocasió preparo aquests.
    Una abraçada

    Paco
    Si necessites ajuda per aquest arròs que set resisteix, nomes tens que dir-ho.
    Quan el preparis ja amb diràs el resultat.
    Una abraçada

    Visc a la cuina
    Es fàcil, nomes necessites temps, si el probes ja amb diràs
    Petons

    ResponElimina
  24. A França i especialment a Occitània és gairebé un plat nacional i un sistema de conservació de la carn d'ànec emprat des de fa generacions.
    També acompanyat, el dia en que el servim, amb unes patates fetes al forn i acabades amb l'ànec al damunt els darrers minuts, està per lleparse'n els bigotis.
    L'avantatge de la conservació és que quan t'hi poses en pots fer per a diverses menjades.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  25. magnifiques propostes ..... quina de millor!!
    una abraçada

    ResponElimina
  26. El títol de figa flor, en aquest cas fa honor al seu nom. enhorabona.

    ResponElimina
  27. Jo només ho he fet en una ocasió, quan vaig anar a fer un curs de cap de setmana en una Chambre d'Hôtes a prop de Toulouse... dissabt matí et lliuraven un ànec (o una oca) sencer, net i sense plumes i sorties diumege el migdia amb tot el material per casa... confit, foie, rillettes... Però et mataven amb la "pensió completa" a base d'ànec (divendres ni també!). Ho varem passar de conya!!.

    ResponElimina
  28. Oooohhhhh! Quina meravella de plat! Des d'aquí se'm fa la boca aigua!

    ResponElimina
  29. Sion, aquest plat d'aquells de fer xup-xup durant hores ha de ser exquisit!!
    Petons!

    ResponElimina
  30. Siempre lo he comido comprado, ya confitado, ahora con tu receta ya no hay excusas. Se ve delicioso!!
    Beso

    ResponElimina
  31. Els fogons del pare
    També queden delicioses les patates aixafades amb els llardons d’ànec
    Una abraçada

    St Hilari
    Moltes gracies
    Una abraçada

    La cuina vermella
    Va ser una broma que varem fer amb la presentació
    Petonets

    ResponElimina
  32. Ricard Sampere
    Deuria ser un curs especial i molt interessant, i menjar dos dies a base d’ànec tampoc es tan dolent no?
    Una abraçada

    Manu & Rosita
    Moltes gracies
    Una abraçada

    ResponElimina
  33. Merce
    Si la gracia esta en que es confiti a poc a poc.
    Petons

    Crismas
    Desde que probé de hacerlo, no he vuelto a comprarlo confitado.
    Besos

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars