dilluns, 27 de desembre de 2010

TONYINA A LA SALSA DE PIQUILLOS



INGREDIENTS

400 g tonyina en un tall
2 cebes
2 grans d’all
Herbes aromàtiques
½ got vi blanc
Oli d’oliva
Sal
Una branqueta de farigola

PER LA SALSA DE PIQUILLOS

½ llauna de pebrots del piquillo
2 grans d’all
¼ got vi blanc
Sucre
Sal
Aigua

A una cassola posem oli i sofregim la ceba tallada a juliana amb un polsim de sal, les herbes aromàtiques i l’all picat fi. Deixem a foc lent sense que arribi a enrossir. Quan la tinguem llesta, aboquem el vi i esperem que s'evapori l'alcohol. Reservem

Per a la salsa, a una paella posem una mica d’oli, els alls picats i enrossim, afegim els pebrots amb el seu suc, deixem sofregir  a foc lent, desprès afegim el sucre, la sal i el vi blanc deixem coure fins que s’evapori l'alcohol . Cobrim amb aigua i que cogui uns deu minuts, a foc suau. Passat el temps, triturem i colem amb un colador molt fi.

El tall de tonyina, el partim per la meitat, ens quedarà un bon tros.

Posem una planxa a foc molt fort, amb unes gotes d’oli, quan sigui calenta hi posem la tonyina, donant la volta per tots cantons que ens quedi cuita de fora però vermella per dintre, (o al nostre gust).

Al plat posem a sota la salsa de piquillos, la tonyina i a sobre la ceba confitada, una branqueta de farigola i un fil d’oli de oliva.

36 comentaris:

  1. Que bona aquesta recepta....bon nadal!!!

    ResponElimina
  2. sion, nunca vi en ningún sitio el plato que has preparado, lo anoto, Feliz Nochevieja...........paco

    ResponElimina
  3. Ha de ser molt bo aquest plat!!!

    BOnes festes!!!!!

    ResponElimina
  4. La tonyina m'encanta... i si es tracta de la ventresca encara més... Quan jo era petit, de la ventresca en deien a casa "la de la sorra", suposo per tractar-se de la part inferior...

    ResponElimina
  5. La tonyina ben cuinada és un dels peixos que m'agraden més. I trobo que lliga molt bé amb la ceba i la salsa de pebrots ;)
    Bon Nadal i feliç 2011!

    ResponElimina
  6. Un plat exquisit!! Bon Nadal i Feliç Any Nou
    Bessets

    ResponElimina
  7. La tonyina amb la ceba està boníssima, el toc de la salsa de pebrots, la converteix ja en una delicatessen.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  8. Extraòrdinari!! A mi m'encat la tonyina. Bon Nadal, Un petó

    ResponElimina
  9. La tonyina encebada m'encanta i amb aquest toc de piquillos ha d'estar...mmmm!
    Bones festes
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. Guau! Quina bona pinta que fa aquest plat... Ara que s'acosta l'hora de sopar se m'ha fet la boca aigua! Haha.
    Una forta abraçada!!

    ResponElimina
  11. Que bueno!!Yo este plato lo rebañaria...
    Bones festes.
    Besets.

    ResponElimina
  12. Te ha quedado una buena RECETA Y ESTUPENDA PRESENTACION.
    Bon any nou
    miquel

    ResponElimina
  13. Amb la salsa de piquillos ha de ser una passada de bó.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Núria
    Moltes gracies
    Igualment per a tu i els teus
    Petons

    Paco
    Si feta amb tomàquet queda bona, doncs a provar-ho amb aquest acompanyaments també podia queda molt bé, i a estat un èxit.
    Una abraçada i un Feliç 2011

    Dolors
    A casa ens va encantar
    Bon Any Nou

    ResponElimina
  15. Ricard Sampere
    A casa meva de petita també en menjàvem de “la de la sorra” i per aquest plat es perfecta.
    Bon Any Nou

    Gemma
    Com que els pebrots del piquillo donen força joc, tat per farcir-los, com per salses el resultat fa ser molt exitos.
    Bon Any Nou

    La cuina de l’estany
    La tonyina sempre esta molt bona
    Bon Any 2011

    ResponElimina
  16. Teresa
    Moltes gracies,
    Bon Any Nou

    Els fogons del pare
    El toc de la salsa a taula va tenir molt d’èxit.
    Bon Any Nou

    El plat blanc
    Moltes gracies
    Bon Any Nou

    ResponElimina
  17. Dolça
    El toc que li dona la salsa lliga molt bé
    Bon Any Nou

    Marina
    Moltes gracies, la propera t’aviso jejeje
    Bon Any Nou

    Mesilda
    Moltes gracies, la propera ten guardo una mica jejeje
    Bon Any Nou

    ResponElimina
  18. Miquel
    Moltes gracies
    Bon Any Nou

    LA COCINERA DE BETULO
    Estava molt bo
    Bon Any Nou

    ResponElimina
  19. Amb aquesta salseta ha d'estar fantàstica la tonyina! Bones Festes i Feliç 2011!

    ResponElimina
  20. Magnifica proposta,... per un dia d'aquestes festes que encara queden......
    Bones festes de Nadal i cap d'any

    ResponElimina
  21. Boníssima recepta de tonyina i amb la salseta de piquillos ha der ser fantàstica.

    ResponElimina
  22. La tonyina és un dels peixos que més m'agrada (no té espines amagades!!) i amb aquesta salseta tan bona ha de ser espectacular!!!! T'ha quedat un plat molt abellidor. Salutacions

    ResponElimina
  23. La cuina de l’Eri
    La salseta fa la tonyina molt amorosa
    Molt Bon Any 2011

    StHilari
    Moltes gracies
    Molt Bon Any 2011

    Jordi
    Moltes gracies
    Molt Bon Any 2011

    ResponElimina
  24. ANNAFS
    La salseta li dona un toc especial.
    Molt Bon Any 2011

    Francesc
    El conjunt queda molt bo.
    Molt Bon Any2011

    ResponElimina
  25. No m'agrada molt la tonyina; la trobe eixuta, però amb aquesta salsa (per sucar-hi pa!) i fent-te cas sobre la cocció del peix, provaré de reconciliar-m'hi.
    Besets

    ResponElimina
  26. Queti B
    A mi no es el peix que mes m’agrada però amb aquesta salseta queda molt bona, so la proves ja amb diràs.
    Bon Any 2011

    ResponElimina
  27. Un blog moooolt interessant!
    M'agrada aquesta tonyina. Jo la salsa l'he fet servir per acompanyar altres plats com el bacallà, però m'anoto la proposta.
    A reveure!
    Anna (de la Taula d'en Bernat)

    ResponElimina
  28. A cada recepta aconsegueixes sorprendre'ns, ets fantàstica Sion!

    ResponElimina
  29. m'encanta la tonyina fresca! però si et soc sincera sempre la cuino volta i volta!!! aquesta recepta teva té molt bona pinta!!! petons

    ResponElimina
  30. Anna
    Aquesta salsa de piquillos també li va d’allò mes bé al bacallà
    Bon Any 2011

    La cuina vermella
    Moltes gracies i molt bon Any 2011

    Judith
    Sense cap salseta volta i volta es com esta mes bona
    Bon Any 2011

    ResponElimina
  31. Que bueno atún y cebolla!! dos ingredientes que casan a la perfección y la salsa de piquillos ummmmmm...delicioso!!!
    Feliz año!!
    Besos

    ResponElimina
  32. A veure, la veritat és que m'ha sorprès la utilització que has fet dels "piquillos"... més que res perquè els bascos els fem servir normalment per fer-los farcits. Bé, i el meu marit(que és català)també els fa servir majoritàriament per això.
    M'ha agradat molt la recepta. Intentaré fer-la.
    Et seguim!!

    ResponElimina
  33. Una bon plat!! m'encanta!!
    Bon dia de Reis!
    petó

    ResponElimina
  34. Crismas
    Creo que es un terceto inseparable para mí, queda riquísimo.
    Feliz 2011
    Besos

    Parella amb gat
    La salsa de piquillos crec que queda perfecta per acompanya la tonyina i algun altre peix amb consistència, celebro que sent basca t’agradi. També els faig farcits de bacallà que properament passaré la recepta.
    També t’aniré seguint.
    Petons

    Teresa
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina