TONYINA A LA SALSA DE PIQUILLOS
INGREDIENTS
400 g tonyina en un tall
2 cebes
2 grans d’all
Herbes aromàtiques
½ got vi blanc
Oli d’oliva
Sal
Una branqueta de farigola
PER LA SALSA DE PIQUILLOS
½ llauna de pebrots del piquillo
2 grans d’all
¼ got vi blanc
Sucre
Sal
Aigua
A una cassola posem oli i sofregim la ceba tallada a juliana amb un polsim de sal, les herbes aromàtiques i l’all picat fi. Deixem a foc lent sense que arribi a enrossir. Quan la tinguem llesta, aboquem el vi i esperem que s'evapori l'alcohol. Reservem
Per a la salsa, a una paella posem una mica d’oli, els alls picats i enrossim, afegim els pebrots amb el seu suc, deixem sofregir a foc lent, desprès afegim el sucre, la sal i el vi blanc deixem coure fins que s’evapori l'alcohol . Cobrim amb aigua i que cogui uns deu minuts, a foc suau. Passat el temps, triturem i colem amb un colador molt fi.
El tall de tonyina, el partim per la meitat, ens quedarà un bon tros.
Posem una planxa a foc molt fort, amb unes gotes d’oli, quan sigui calenta hi posem la tonyina, donant la volta per tots cantons que ens quedi cuita de fora però vermella per dintre, (o al nostre gust).
Al plat posem a sota la salsa de piquillos, la tonyina i a sobre la ceba confitada, una branqueta de farigola i un fil d’oli de oliva.
Que bona aquesta recepta....bon nadal!!!
ResponEliminasion, nunca vi en ningún sitio el plato que has preparado, lo anoto, Feliz Nochevieja...........paco
ResponEliminaHa de ser molt bo aquest plat!!!
ResponEliminaBOnes festes!!!!!
La tonyina m'encanta... i si es tracta de la ventresca encara més... Quan jo era petit, de la ventresca en deien a casa "la de la sorra", suposo per tractar-se de la part inferior...
ResponEliminaLa tonyina ben cuinada és un dels peixos que m'agraden més. I trobo que lliga molt bé amb la ceba i la salsa de pebrots ;)
ResponEliminaBon Nadal i feliç 2011!
Un plat digne d'aquestes festes!!!
ResponEliminaUn plat exquisit!! Bon Nadal i Feliç Any Nou
ResponEliminaBessets
La tonyina amb la ceba està boníssima, el toc de la salsa de pebrots, la converteix ja en una delicatessen.
ResponEliminaUna abraçada.
Extraòrdinari!! A mi m'encat la tonyina. Bon Nadal, Un petó
ResponEliminaLa tonyina encebada m'encanta i amb aquest toc de piquillos ha d'estar...mmmm!
ResponEliminaBones festes
PTNTS
Dolça
Guau! Quina bona pinta que fa aquest plat... Ara que s'acosta l'hora de sopar se m'ha fet la boca aigua! Haha.
ResponEliminaUna forta abraçada!!
Que bueno!!Yo este plato lo rebañaria...
ResponEliminaBones festes.
Besets.
Te ha quedado una buena RECETA Y ESTUPENDA PRESENTACION.
ResponEliminaBon any nou
miquel
Amb la salsa de piquillos ha de ser una passada de bó.
ResponEliminaPetons.
Núria
ResponEliminaMoltes gracies
Igualment per a tu i els teus
Petons
Paco
Si feta amb tomàquet queda bona, doncs a provar-ho amb aquest acompanyaments també podia queda molt bé, i a estat un èxit.
Una abraçada i un Feliç 2011
Dolors
A casa ens va encantar
Bon Any Nou
Ricard Sampere
ResponEliminaA casa meva de petita també en menjàvem de “la de la sorra” i per aquest plat es perfecta.
Bon Any Nou
Gemma
Com que els pebrots del piquillo donen força joc, tat per farcir-los, com per salses el resultat fa ser molt exitos.
Bon Any Nou
La cuina de l’estany
La tonyina sempre esta molt bona
Bon Any 2011
Teresa
ResponEliminaMoltes gracies,
Bon Any Nou
Els fogons del pare
El toc de la salsa a taula va tenir molt d’èxit.
Bon Any Nou
El plat blanc
Moltes gracies
Bon Any Nou
Dolça
ResponEliminaEl toc que li dona la salsa lliga molt bé
Bon Any Nou
Marina
Moltes gracies, la propera t’aviso jejeje
Bon Any Nou
Mesilda
Moltes gracies, la propera ten guardo una mica jejeje
Bon Any Nou
Miquel
ResponEliminaMoltes gracies
Bon Any Nou
LA COCINERA DE BETULO
Estava molt bo
Bon Any Nou
Amb aquesta salseta ha d'estar fantàstica la tonyina! Bones Festes i Feliç 2011!
ResponEliminaMagnifica proposta,... per un dia d'aquestes festes que encara queden......
ResponEliminaBones festes de Nadal i cap d'any
Ha d'estar boníssima!!!
ResponEliminaBoníssima recepta de tonyina i amb la salseta de piquillos ha der ser fantàstica.
ResponEliminaLa tonyina és un dels peixos que més m'agrada (no té espines amagades!!) i amb aquesta salseta tan bona ha de ser espectacular!!!! T'ha quedat un plat molt abellidor. Salutacions
ResponEliminaLa cuina de l’Eri
ResponEliminaLa salseta fa la tonyina molt amorosa
Molt Bon Any 2011
StHilari
Moltes gracies
Molt Bon Any 2011
Jordi
Moltes gracies
Molt Bon Any 2011
ANNAFS
ResponEliminaLa salseta li dona un toc especial.
Molt Bon Any 2011
Francesc
El conjunt queda molt bo.
Molt Bon Any2011
No m'agrada molt la tonyina; la trobe eixuta, però amb aquesta salsa (per sucar-hi pa!) i fent-te cas sobre la cocció del peix, provaré de reconciliar-m'hi.
ResponEliminaBesets
Queti B
ResponEliminaA mi no es el peix que mes m’agrada però amb aquesta salseta queda molt bona, so la proves ja amb diràs.
Bon Any 2011
Un blog moooolt interessant!
ResponEliminaM'agrada aquesta tonyina. Jo la salsa l'he fet servir per acompanyar altres plats com el bacallà, però m'anoto la proposta.
A reveure!
Anna (de la Taula d'en Bernat)
A cada recepta aconsegueixes sorprendre'ns, ets fantàstica Sion!
ResponEliminam'encanta la tonyina fresca! però si et soc sincera sempre la cuino volta i volta!!! aquesta recepta teva té molt bona pinta!!! petons
ResponEliminaAnna
ResponEliminaAquesta salsa de piquillos també li va d’allò mes bé al bacallà
Bon Any 2011
La cuina vermella
Moltes gracies i molt bon Any 2011
Judith
Sense cap salseta volta i volta es com esta mes bona
Bon Any 2011
Que bueno atún y cebolla!! dos ingredientes que casan a la perfección y la salsa de piquillos ummmmmm...delicioso!!!
ResponEliminaFeliz año!!
Besos
A veure, la veritat és que m'ha sorprès la utilització que has fet dels "piquillos"... més que res perquè els bascos els fem servir normalment per fer-los farcits. Bé, i el meu marit(que és català)també els fa servir majoritàriament per això.
ResponEliminaM'ha agradat molt la recepta. Intentaré fer-la.
Et seguim!!
Una bon plat!! m'encanta!!
ResponEliminaBon dia de Reis!
petó
Crismas
ResponEliminaCreo que es un terceto inseparable para mí, queda riquísimo.
Feliz 2011
Besos
Parella amb gat
La salsa de piquillos crec que queda perfecta per acompanya la tonyina i algun altre peix amb consistència, celebro que sent basca t’agradi. També els faig farcits de bacallà que properament passaré la recepta.
També t’aniré seguint.
Petons
Teresa
Moltes gracies
Petons