RAP ALLAGOSTAT
INGREDIENTS
Mitjà cúa de rap
Oli d’oliva
Pebre vermell dolç
Sal
Pebre negre molt
1 ceba
1 fulla de llorer
Amanida variada
Netegem la cua de rap, traient-li l’espina central quedant dos filets, dels quals nomes en vaig fer servir un.
Lliguem el filet de rap amb fil de cuina, el reguem amb unes gotes d’oli per tots cantons, el salpebrem, l’untem amb molt de pebre vermell, el posem juntament amb la ceba trossejada i la fulla de llorer, a una bossa de les de fer el buit, que resisteixi l'escalfor de l'aigua bullint.
A una cassola posem aigua, quan arrenqui el bull posem el peix, sempre procurant que no ens entri aigua a la bossa. Coure a foc mig durant uns quinze minuts. Passat el temps treure’l de la cassola i del seu embolcall i deixar refredar.
Netegem l'amanida, l’eixuguem i reservem
Tallem la cua de rap a rodelles de la mida que ens agradin. Per servir posar-les sobre l'amanida, reguem amb unes gotes d’oli d’oliva.
El rap m'encanta, tot i que allagostat no l'he arribat a fer mai (com que a casa tenim pebre vermell de la Vera tinc por que sigui massa fort i enmascari tot el gust del rap).
ResponEliminaUna abraçada!!
El rap és un peix que s'endureix fàcilment. M'imagine que, cuit d'aquesta manera, quedarà tendre. A més, de segur que pren sabor del pebre, la ceba... Ja em veig fent-ne un. Gràcies!
ResponEliminaBones festes
Tinc moltisimes ganes de tastar-ho, aquest díes per que anar a la peixateria es fer unes cues brutals, peró passat Nadals...ho tasto...
ResponEliminaBon Nadal....maca...
u petonet
Tiene que ser un plato delicioso seguro. tiene una pinta exquisita
ResponEliminabsts. maite
Quin rap més rebò!!! Fa pinta de plat de festa grossa. Besades
ResponEliminaSion, el rap es un des reis de la mar cap a la cuina, si el cuines com tú, no cal dir mes que vixca el rap y la cúina de la Sion........salutaçións..........paco
ResponEliminaFet d'aquesta manera queda molt bó el rap.
ResponEliminaPetons.
Sion,
ResponEliminaQue bo que ha de quedar d'aquesta manera el rap, me l'apunto!
Jo tb faig aquest rap, pero sense la bossa...quina manera de fer-lo, queda super be per amanides...
ResponEliminaUn petó,
M'encanta el rap allagostat, és boníssim!
ResponEliminaBones festes maca!
coneixia la recepta però no la tècnica, i ara que ja la sé, ja tinc un nou dilema... Quan la faig,.... per nadal, ...sant esteve, ...cap d'any.... reis ....?
ResponEliminaUna abraçada
Quina bona pinta! Això si que és un bon plat de festa.
ResponEliminaUna abraçada
Nosaltres en diem "falsa llagosta!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Hola
ResponEliminaNo sabia com es feia aquesta recepta. Em faltava un plat per un d’aquests dies de festa... què bé m’ha anat. Apuntada. Moltes gràcies,
Sin duda un plato de fiesta,riquisimo y muy bien presentado.
ResponEliminaBesets.
això ho haig de probar
ResponEliminabon nadal!!
Tant bo com és el rap, fet així ha ser insuperable1
ResponEliminaun clàssic fantàstic que sempre dóna un gran resultat a taula, oi?
ResponEliminaés una bona proposta per aquestes festes.
el rap necesita pocos mimos y hoy con pocos mimos te ha salido un buen plato
ResponEliminaBon Nadal parella
Miquel
Starbase
ResponEliminaNosaltres també però per fer-lo així he fet servir un pebre vermell menys fort de gust
Bones festes
Una abraçada
Queti B
Fet d’aquesta manera queda molt tendre ja que cou poc
Bones festes
Petons
Neus
Ara es el moment menys adequat per comprar peix.
Bones festes
Petonets
Don Camilo y Caldereta
ResponEliminaMuchas gracias
Felices fiestas
Besos
Francesc
Queda molt be sempre a taula
Bones festes
Una abraçada
Paco
Moltes gracies per les teves paraules.
Mol bones festes per a tu i la teva família.
Una abraçada
LA COCINERA DE BETULO
ResponEliminaSi es una forma diferent de coure’l
Bones festes
Petonets
Cuinetes –Carme
Així queda molt gustos ja que es fa al vapor
Bones festes
Petons
Sonia-l’Exquisit
De totes maneres queda la mar de bo
Bones festes
Un peto
Carme-cocina con sabor
ResponEliminaQueda mol gustos
Bones festes
Un peto
St Hilari
Fins i tot fora festes, jejejeje
Bones festes
Una abraçada
Gemma
Moltes gracies
Bones festes
Petons
Dolça
ResponEliminaTambé es una forma de dir-li.
Bones festes
Petons
La cuina de l´Eri
Si el probes ja amb diràs
Bones festes
Petons
Mesilda
Moltes gracies
Bones festes
Petons
Lidia
ResponEliminaSi el probes ja amb diràs
Bones festes
Petons
ANNAFS
Queda diferent i molt bo
Bones festes
Petons
Manel
ResponEliminaCom molt be dius, un clàssic amb molt bon resultat a taula
Bones festes
Una abraçada
Miquel
Els mimos els hi fas quant tel menges jejeje
Bones festes
Una abraçada
No l'he fet mai, però sempre m'ha cridat l'atenció... l'hauré de provar! Bones Festes!
ResponEliminaAquesta recepta em porta records d'infantesa, era un dels plats que sempre demanàvem a me mare. Però ella el servia calent, amb una salsa de ceba i llagostins... que bo!
ResponEliminaTeresa
ResponEliminaProva-ho segur que t’agradarà
Bones festes
Gemma
Alguns plats de la infantesa mai s’obliden.
Fet així ens va agradar molt, però amb la salseta que tu has esmentat deuria d’estar boníssim, la propera vegada posaré en practica el teu record, amb el teu permís esta clar
Molts petons
Un rap saborosíssim!, com sempre, has tornat a lluïr Sión!Una abraçada i molt bones festes!!!
ResponEliminaSión,
ResponEliminaLa gràcia d'aquest plat està en el lligat del rap, marcant la forma que trindria el cos d'una llagosta... podria arribar a fer molta patxoca. L'he vist servir posat dins de mitges cloves de llagosta i fa festa grossa.
Els meus millors desitjos.
Petons.
Mira que he vist vegades aquesta recepta, però mai no he provat de fer-la. A veure si un dia m'anime, que segur que està boníssima.
ResponEliminaUna recepta ideal per aquestes festes...
ResponEliminaPetons i Bones festes!
Mercè
ResponEliminaMoltes gracies
Una abraçada i molt Bones festes
Els fogons del pare
Molt bona la idea de posar-lo dins de la clova d’una llagosta, quedarà com tu dius de festa grossa.
Una abraçada i Bones festes
Asela Masià
ResponEliminaDoncs animat queda molt i molt bé a taula i a la boca.
Gracies per seguir-me, ara passaré per casa teva.
Petons i Bones festes
La Quinta del Luculus
Una recepta de festa
Petons i Bones festes
Un plat molt apropiat per a aquests dies! Llàstima que vagi tan car el rap, que sinó, jo en menjaria cada dia!
ResponEliminaBon Nadal!
Quin rap tant deliciós i temptador! m'encanta la posada en escena...està preciós!
ResponEliminaEt deitjo un Bon Nadal i unes bones festes!
Un petonàs!
Quina recepta més bona i festiva!! Un cop la meva mare el va intentar fer, però va sortir un nyap... repetirem l'experiènia a casa, que així segur que es surt tan bo com a tu!
ResponEliminaBones Festes!
Petonets,
Sandra
ostres! quan he vist la foto em pensava que era un tros de llamàntol! quina bona pinta aquest plat! petons
ResponEliminaMargarida
ResponEliminaEs un peix una mica car, per això es una mica ideal per aquestes festes, sempre surt mes barat que la llagosta no!, encara que no te el mateix gust ni molt menys.
Bones Festes de Nadal
Petons
Ingrid
La posada amb escena com molt bé dius fa que un plat t’agradi una mica mes no creus!!
Bones Festes de Nadal
Petons
Elsfogonsdelabordeta
ResponEliminaA mi tampoc hem va sortir massa bé el primer cop, fins que no vaig trobar la forma de fer-lo amb la bossa.
Molt Bon Nadal
Petons
Judith
Per això es diu rap allagostat o falsa llagosta
Molt Bon Nadal
Petons
Tiene una pinta buenísima..
ResponEliminaTe deseo muy felices fiestas, que pases de lo mejor junto a tu familia
besos
Gaby
MMmmm que bueno..me gusta mucho más el rape alengostado que la langosta!! así que este plato..para mí!!!
ResponElimina***feliz navidad******
Que bueno,como siempre...vengo a desearte que tengas unas felices fiestas,mis mejores deseos para todos los tuyos.
ResponEliminaCariños
Una recepta de luxe!!! El rap és un peix lleig de cara però que m'agrada molt i molt. Me l'apunte per a una ocasió especial!! T'ha quedat espectacular. Besades Sion, i bones festes!!!
ResponEliminaGabriela, clavo y canela
ResponEliminaMuchas gracias
También te deseo muy felices fiestas para ti y los tuyos
Besos
ALIMENTA
Queda muy bueno
Felices Fiestas
Besos
Silvia
ResponEliminaMuchas gracias
También te deseo unas felices fiesta para ti y los tuyos
Besos
Francesc
Encara que sigui molt lleig es tan boooo!!!.
Bones Festes i Una abraçada
A mi m'encanta el rap allagostat, el vaig descobrir al llibre d'en Pep Nogué.
ResponEliminaAlbota
ResponEliminaA casa també, el faig normalment per fer un plat mes festiu en alguna celebraciò.
Petons