diumenge, 19 de desembre de 2010

RAP ALLAGOSTAT




INGREDIENTS

Mitjà cúa de rap
Oli d’oliva
Pebre vermell dolç
Sal
Pebre negre molt
1 ceba
1 fulla de llorer
Amanida variada


Netegem la cua de rap, traient-li l’espina central quedant dos filets, dels quals nomes en vaig fer servir un.

Lliguem el filet de rap amb fil de cuina, el reguem amb unes gotes d’oli per tots cantons, el salpebrem, l’untem amb molt de pebre vermell, el posem juntament amb la ceba trossejada i  la fulla de llorer, a una bossa de les de fer el buit, que resisteixi l'escalfor de l'aigua bullint.

A una cassola posem aigua, quan arrenqui el bull posem el peix, sempre procurant que no ens entri aigua a la bossa. Coure a foc mig durant uns quinze minuts. Passat el temps treure’l de la cassola i del seu embolcall i deixar refredar.

Netegem l'amanida, l’eixuguem i reservem

Tallem la cua de rap a rodelles de la mida que ens agradin. Per servir posar-les sobre l'amanida, reguem amb unes gotes d’oli d’oliva.



49 comentaris:

  1. El rap m'encanta, tot i que allagostat no l'he arribat a fer mai (com que a casa tenim pebre vermell de la Vera tinc por que sigui massa fort i enmascari tot el gust del rap).

    Una abraçada!!

    ResponElimina
  2. El rap és un peix que s'endureix fàcilment. M'imagine que, cuit d'aquesta manera, quedarà tendre. A més, de segur que pren sabor del pebre, la ceba... Ja em veig fent-ne un. Gràcies!
    Bones festes

    ResponElimina
  3. Tinc moltisimes ganes de tastar-ho, aquest díes per que anar a la peixateria es fer unes cues brutals, peró passat Nadals...ho tasto...

    Bon Nadal....maca...
    u petonet

    ResponElimina
  4. Tiene que ser un plato delicioso seguro. tiene una pinta exquisita
    bsts. maite

    ResponElimina
  5. Quin rap més rebò!!! Fa pinta de plat de festa grossa. Besades

    ResponElimina
  6. Sion, el rap es un des reis de la mar cap a la cuina, si el cuines com tú, no cal dir mes que vixca el rap y la cúina de la Sion........salutaçións..........paco

    ResponElimina
  7. Fet d'aquesta manera queda molt bó el rap.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Sion,
    Que bo que ha de quedar d'aquesta manera el rap, me l'apunto!

    ResponElimina
  9. Jo tb faig aquest rap, pero sense la bossa...quina manera de fer-lo, queda super be per amanides...

    Un petó,

    ResponElimina
  10. M'encanta el rap allagostat, és boníssim!

    Bones festes maca!

    ResponElimina
  11. coneixia la recepta però no la tècnica, i ara que ja la sé, ja tinc un nou dilema... Quan la faig,.... per nadal, ...sant esteve, ...cap d'any.... reis ....?
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Quina bona pinta! Això si que és un bon plat de festa.
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Nosaltres en diem "falsa llagosta!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  14. Hola
    No sabia com es feia aquesta recepta. Em faltava un plat per un d’aquests dies de festa... què bé m’ha anat. Apuntada. Moltes gràcies,

    ResponElimina
  15. Sin duda un plato de fiesta,riquisimo y muy bien presentado.
    Besets.

    ResponElimina
  16. Tant bo com és el rap, fet així ha ser insuperable1

    ResponElimina
  17. un clàssic fantàstic que sempre dóna un gran resultat a taula, oi?
    és una bona proposta per aquestes festes.

    ResponElimina
  18. el rap necesita pocos mimos y hoy con pocos mimos te ha salido un buen plato
    Bon Nadal parella
    Miquel

    ResponElimina
  19. Starbase
    Nosaltres també però per fer-lo així he fet servir un pebre vermell menys fort de gust
    Bones festes
    Una abraçada

    Queti B
    Fet d’aquesta manera queda molt tendre ja que cou poc
    Bones festes
    Petons

    Neus
    Ara es el moment menys adequat per comprar peix.
    Bones festes
    Petonets

    ResponElimina
  20. Don Camilo y Caldereta
    Muchas gracias
    Felices fiestas
    Besos

    Francesc
    Queda molt be sempre a taula
    Bones festes
    Una abraçada

    Paco
    Moltes gracies per les teves paraules.
    Mol bones festes per a tu i la teva família.
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. LA COCINERA DE BETULO
    Si es una forma diferent de coure’l
    Bones festes
    Petonets

    Cuinetes –Carme
    Així queda molt gustos ja que es fa al vapor
    Bones festes
    Petons

    Sonia-l’Exquisit
    De totes maneres queda la mar de bo
    Bones festes
    Un peto

    ResponElimina
  22. Carme-cocina con sabor
    Queda mol gustos
    Bones festes
    Un peto

    St Hilari
    Fins i tot fora festes, jejejeje
    Bones festes
    Una abraçada

    Gemma
    Moltes gracies
    Bones festes
    Petons

    ResponElimina
  23. Dolça
    També es una forma de dir-li.
    Bones festes
    Petons

    La cuina de l´Eri
    Si el probes ja amb diràs
    Bones festes
    Petons

    Mesilda
    Moltes gracies
    Bones festes
    Petons

    ResponElimina
  24. Lidia
    Si el probes ja amb diràs
    Bones festes
    Petons

    ANNAFS
    Queda diferent i molt bo
    Bones festes
    Petons

    ResponElimina
  25. Manel
    Com molt be dius, un clàssic amb molt bon resultat a taula
    Bones festes
    Una abraçada

    Miquel
    Els mimos els hi fas quant tel menges jejeje
    Bones festes
    Una abraçada

    ResponElimina
  26. No l'he fet mai, però sempre m'ha cridat l'atenció... l'hauré de provar! Bones Festes!

    ResponElimina
  27. Aquesta recepta em porta records d'infantesa, era un dels plats que sempre demanàvem a me mare. Però ella el servia calent, amb una salsa de ceba i llagostins... que bo!

    ResponElimina
  28. Teresa
    Prova-ho segur que t’agradarà
    Bones festes

    Gemma
    Alguns plats de la infantesa mai s’obliden.
    Fet així ens va agradar molt, però amb la salseta que tu has esmentat deuria d’estar boníssim, la propera vegada posaré en practica el teu record, amb el teu permís esta clar
    Molts petons

    ResponElimina
  29. Un rap saborosíssim!, com sempre, has tornat a lluïr Sión!Una abraçada i molt bones festes!!!

    ResponElimina
  30. Sión,
    La gràcia d'aquest plat està en el lligat del rap, marcant la forma que trindria el cos d'una llagosta... podria arribar a fer molta patxoca. L'he vist servir posat dins de mitges cloves de llagosta i fa festa grossa.

    Els meus millors desitjos.
    Petons.

    ResponElimina
  31. Mira que he vist vegades aquesta recepta, però mai no he provat de fer-la. A veure si un dia m'anime, que segur que està boníssima.

    ResponElimina
  32. Una recepta ideal per aquestes festes...
    Petons i Bones festes!

    ResponElimina
  33. Mercè
    Moltes gracies
    Una abraçada i molt Bones festes

    Els fogons del pare
    Molt bona la idea de posar-lo dins de la clova d’una llagosta, quedarà com tu dius de festa grossa.
    Una abraçada i Bones festes

    ResponElimina
  34. Asela Masià
    Doncs animat queda molt i molt bé a taula i a la boca.
    Gracies per seguir-me, ara passaré per casa teva.
    Petons i Bones festes

    La Quinta del Luculus
    Una recepta de festa
    Petons i Bones festes

    ResponElimina
  35. Un plat molt apropiat per a aquests dies! Llàstima que vagi tan car el rap, que sinó, jo en menjaria cada dia!

    Bon Nadal!

    ResponElimina
  36. Quin rap tant deliciós i temptador! m'encanta la posada en escena...està preciós!
    Et deitjo un Bon Nadal i unes bones festes!
    Un petonàs!

    ResponElimina
  37. Quina recepta més bona i festiva!! Un cop la meva mare el va intentar fer, però va sortir un nyap... repetirem l'experiènia a casa, que així segur que es surt tan bo com a tu!
    Bones Festes!
    Petonets,
    Sandra

    ResponElimina
  38. ostres! quan he vist la foto em pensava que era un tros de llamàntol! quina bona pinta aquest plat! petons

    ResponElimina
  39. Margarida
    Es un peix una mica car, per això es una mica ideal per aquestes festes, sempre surt mes barat que la llagosta no!, encara que no te el mateix gust ni molt menys.
    Bones Festes de Nadal
    Petons

    Ingrid
    La posada amb escena com molt bé dius fa que un plat t’agradi una mica mes no creus!!
    Bones Festes de Nadal
    Petons

    ResponElimina
  40. Elsfogonsdelabordeta
    A mi tampoc hem va sortir massa bé el primer cop, fins que no vaig trobar la forma de fer-lo amb la bossa.
    Molt Bon Nadal
    Petons

    Judith
    Per això es diu rap allagostat o falsa llagosta
    Molt Bon Nadal
    Petons

    ResponElimina
  41. Tiene una pinta buenísima..
    Te deseo muy felices fiestas, que pases de lo mejor junto a tu familia
    besos
    Gaby

    ResponElimina
  42. MMmmm que bueno..me gusta mucho más el rape alengostado que la langosta!! así que este plato..para mí!!!

    ***feliz navidad******

    ResponElimina
  43. Que bueno,como siempre...vengo a desearte que tengas unas felices fiestas,mis mejores deseos para todos los tuyos.

    Cariños

    ResponElimina
  44. Una recepta de luxe!!! El rap és un peix lleig de cara però que m'agrada molt i molt. Me l'apunte per a una ocasió especial!! T'ha quedat espectacular. Besades Sion, i bones festes!!!

    ResponElimina
  45. Gabriela, clavo y canela
    Muchas gracias
    También te deseo muy felices fiestas para ti y los tuyos
    Besos

    ALIMENTA
    Queda muy bueno
    Felices Fiestas
    Besos

    ResponElimina
  46. Silvia
    Muchas gracias
    También te deseo unas felices fiesta para ti y los tuyos
    Besos

    Francesc
    Encara que sigui molt lleig es tan boooo!!!.
    Bones Festes i Una abraçada

    ResponElimina
  47. A mi m'encanta el rap allagostat, el vaig descobrir al llibre d'en Pep Nogué.

    ResponElimina
  48. Albota
    A casa també, el faig normalment per fer un plat mes festiu en alguna celebraciò.
    Petons

    ResponElimina