dijous, 5 de maig de 2011

ROAST BEEF




INGREDIENTS

2 k. de mitjana de vedella sense os
Oli d´oliva
1 got de vi d´Oporto
Sal
Pebres variats  de Verdú Cantó
Maizena
Aquesta recepta normalment es fa amb tall rodó de vedella, però a mi m’agrada més amb la mitjana “entrecot” tant va bé la part ampla com l'estreta, crec que amb aquesta carn queda molt més melosa, pel meu gust.
A una cassola posem una bona quantitat d’oli, quan el tinguem calent, posem la carn, sense posar-li sal ni pebre i l’enrossim bé per tots costats, quan la tinguem ben daurada, a foc lent deixem coure quinze minuts per quilo de carn, amb la cassola tapada i anem donant-li la volta de tant en tant (amb aquest tall van ser trenta minuts).

Passat el temps la posem a un plat i la salpebrem amb molta generositat per tots costats, tornem a posar a la cassola, afegim el vi d´Oporto, deixem coure deu minuts més donant la volta constantment. La traiem de la cassola i reservem.
A la mateixa cassola preparem la salsa, per cada got de suc que tenim a la cassola, posem una cullerada de les de cafè de Maizena, anem remenant per desenganxar tota la glassa que ha quedat a la cassola enganxada i fins que tinguem  una salsa molt ben lligada.
Per servir, la tallem molt prima i acompanyem amb la salsa apart, que cadascú se la posi al plat i al seu gust.
Això si acompanyada de força pa.  

21 comentaris:

  1. M'agrada la recepta i estic amb tu millor el tall d'entrecot.

    petonets

    ResponElimina
  2. Pues sí, esa es una parte que siempre sale buena. Tú receta es espectacular!

    ResponElimina
  3. Chiqueta, tens unes mans divines per a la cuina, i no parlem del cabell d´angel, maravellós........paco

    ResponElimina
  4. Que buena pinta tiene. Rico, rico.
    Besos

    ResponElimina
  5. Nosaltres el fem amb vi negre, amb oporto ha de ser boníssim!

    ResponElimina
  6. Jo no ho l'he fet mai amb mitjana de vedella. Ho tindré amb compte. T'ha quedat geial. Una abraçada

    ResponElimina
  7. M'encanta el roast beef, però no en menjo gairebé mai! Me n'has fet venir ganes!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. És un plat pendent...d´aquells que sempre dius que faràs i al final...
    M´agrada el toc d´oporto.

    ResponElimina
  9. Sion el pan ya lo pongo yo,la proxima vez lo probare con la mitjana como tu porque tiene que estar bueno
    miquel

    ResponElimina
  10. Señorita mandarina
    Si que lo estaba, gracias
    Besos

    Isabel
    La carn es mes melosa
    Petons

    Damilena
    Muchas gracias
    Besos

    ResponElimina
  11. Paco
    Moltes gracies, com sempre m’afalagues
    Una abraçada

    Orquidea 59
    Muchas gracias
    Besos

    El taller de cuina
    Jo sempre el faig amb Oporto, queda molt bé
    Petons

    ResponElimina
  12. El plat blanc
    No queda el tall tan rodo, però es molt mes melós
    Petons

    LA COCINERA DE BETULO
    Ten guardo un platet, jejeje
    Petons

    Cristina
    Es d’aquells plats que els nomes de tant en tant, i no se el perquè, doncs esta mol bo.
    Petons

    Miquel
    Amb la mitjana queda molt melosa, si la proves ja amb diras
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Jo també prefereixo la mitjana per fer el roastbeef, molt miloor que el tall rodó ;)
    Però jo el faig al forn...
    Acompanyat d'una compota de poma queda deliciós!

    ResponElimina
  14. A casa no som molt de menjar carn, però així, guisadeta, deu estar ben tendra... Miraré de fer-ne, però ja tinc una llista llarguíssima de les receptes teues pendents. A ta casa, menjar deu ser un festival!
    Besets

    ResponElimina
  15. Tampoc he provat amb aquest tipus de carn... Fins ara sempre amb tall rodó. però sembla evident que així guanya. Salut!.

    ResponElimina
  16. Yo tampoco lo he probado nunca.pero no me importaria empezar por este...tiene un corte riquisimo.
    Besets.

    ResponElimina
  17. Quina delícia. No he provat mai el roast beef, però sempre he volgut fer-ho. Creia que era més elaborat, la veritat que la teua recepta m'ha agradat molt i també la recomanació de la carn. Besets.

    ResponElimina
  18. Quina pinta té aquest roast beef Asun. Petons

    ResponElimina
  19. La pinta es bonissima, apa que no devieu gaudir d'aquest plat!!!

    petons

    ResponElimina