dijous, 26 de maig de 2011

TAPAS XV




RAVIOLIS DE BACALLA

INGREDIENTS

2 lloms de bacallà de 250 g c/un
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
2 cebes tendres
4 tomàquets madurs
1 pot olives negres           
1 llauna d’anxoves
Cibulet
Oli d’oliva
Sal

Posem el bacallà al congelador, mentre que preparem el farcit, desprès ens serà mes fàcil tallar-lo.

Tallem a dauets molt petits els pebrots vermell, verd i les cebes tendres, o sofregim  amb una mica d’oli, quan sigui una mica daurat, posem els tomàquets també a dauets, sense llavors ni pell, deixem tot junt un minut procurant que no se’ns desfacin les verdures, traiem del foc i afegim la meitat de les olives tallades petites, les anxoves també a trossets i el cibulet.

A un casso posem la resta de les olives, cobrim d’oli i triturem amb la batedora, rectifiquem de sal.  (Si no volem aquesta feina podem comprar un potet d`olivada negra). Reservem

El bacallà que tenim al congelador, el tallem amb la maquina de tallar embotits si en tenim, si no és el cas també el podem tallar amb un ganivet, el màxim de prim que poguem i desprès el tapem amb paper film i l’aplanem amb el cul d’una paella.

Posem els filets aplanats sobre el marbre, posant-ne dos fent com una creu, posem una cullerada del farcit preparat al centre, tanquem procurant que las puntes del tall de sota siguin les primeres a tancar i desprès les altres, els donem la volta, ja podem posar a la safata per servir, un al costat del altre. (Com que el bacallà és del salat, no ens cal cap cocció)

Al costat posem una mica del farcit, i unes fulles de cibulet.




ESPARRECS AMB LLENSOL 

INGREDIENTS

1 manat d’espàrrecs verds
Formatge al gust
Oli d’oliva
Sal

Quan comprem el formatge demanem que ens el tallin a màquina, doncs ha de ser tallat molt prim.

Pelem els espàrrecs i els tallem el peu.

Posem una planxa al foc amb unes gotes d’oli, quan sigui calenta, posem els espàrrecs, salpebrem, quan els tinguem cuits els posem  sobre el formatge que tenim al plat de servir, i posem un altre tall de formatge per sobre, deixant entreveure les puntes.

Reguem amb un raig d’oli d’oliva.




TOMAQUETS CONFITATS 

INGREDIENTS

Tomàquets deshidratats Trevijano                       
Oli d’oliva verge
Sal
Pebre negre en gra
All

Agafem els tomàquets assecats, i els hidratem durant uns cinc minuts amb aigua temperada, els posem a una escorredora per treure-li tota l'aigua possible, i els eixuguem ben bé amb un drap de fil.

A un bol hi posem oli d’oliva verge, un polsim de sal, pebre en gra, i l'all tallat a llàmines (la quantitat depèn del gust a all que ens hi agradi), afegim els tomàquets deixant-los macerar durant una bona estona, un cop preparats els podem tenir molt de temps a la nevera.

Queden molt bé amb amanides, solts com aperitius, o per acompanyaments de carns i peixos.

29 comentaris:

  1. Quines tapes més lluïdores! Sobretot m'ha agradat la del bacallà. M'encisa! I, a més, ara que tenim la talladora d'embotits, caldrà traure-li rendiment. Que bo!
    Besos

    ResponElimina
  2. M'agraden totes tres, però sobretot el ravioli de bacallà. tan fresquet i gustós... no deixa de ser una versió innivadora de l'esqueixada, no trobes?

    ResponElimina
  3. Totes m'agraden...i ara que??? A fer un tast de cada una
    Bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

    ResponElimina
  4. el bacallà el tinc que fer !!! on vas estar la setmana passada que necessitava idees ??

    petonets

    ResponElimina
  5. Sion, no cal dir rés, totes les paráules es veuen amb les fotos.........paco

    ResponElimina
  6. Quines tapes, a quina millor, ideals per una celebració. Petons

    ResponElimina
  7. Unes tapes delicioses i espectaculars!

    ResponElimina
  8. Totes tres delicioses però sobretot la del bacallà!! Em sembla que la faré aquest cap de setmana que tinc convidats. Gràcies. Una abraçada

    ResponElimina
  9. Yo me quedo con las tres opciones. Ricas, ricas.
    Besets

    ResponElimina
  10. Una de cada siuplau, que tenen una pinta brutal! El ravioli així queda genial! :)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  11. Quines tapes més originals i més ben presentades. M'han agradat les tres, cadascuna té la seua gràcia, ara me'n menjaria unes quantes com aperitiu per a sopar. Un beset.

    ResponElimina
  12. Quines tapes més bones... com m'agradent totes em quedo amb una de cada!
    petons

    ResponElimina
  13. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  14. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  15. unas tapes molt bones las tres
    miquel

    ResponElimina
  16. Quines tapes més bones!!! Ara, a mi m'ha robat el cor la de tomàquets deshidratats!!! MMMM!!!

    ResponElimina
  17. No sé amb quina quedar-me!!!Ptnts

    ResponElimina
  18. Les tres molt bones, però si tinc que triar em quedo amb la d'espàrrecs.
    Petons.

    ResponElimina
  19. Jo si hi ha bacallà perdo el món de vista. Així que el meu vot està claríssim hehehe

    ResponElimina
  20. M´agraden les tres tapes i, sobre tot la presentació del plat del raviolis de bacallà: un 10.

    ResponElimina
  21. Me gustan las tres,pero el bacalao es mi debilidad...ademas la presentacion esta de lujo!!
    Besets.

    ResponElimina
  22. Òstres!
    Quin assortiment de tapes més bo... Els raviolis de bacallà m'han encantat! Jo he farcit pebrots amb brandada de bacallà, però fet al revés trobo que té molta gràcia!

    Fins aviat!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  23. Queti B
    Es un mos molt bo, si el proves repetiràs, jeje sembla un anunci
    Petons

    El taller de cuina
    Si porta els ingredients de l’esqueixada i algun més però amb un altre format
    Un peto

    Teresa
    Aquesta es la gracia, que agradin totes tres
    Petonets

    ResponElimina
  24. Isabel
    Aprenent a fer aquestes tapes, jejejejejeje
    Molts petons

    Paco
    Moltes gracies, sempre es un gust tenir-te al meu bloc
    Una abraçada

    Angels
    Aquestes tapes acostumo a fer-les els diumenges, sempre hi ha coses per celebrar, encara que vagin mal dades, no creus!!!
    Petons

    ResponElimina
  25. Josep
    Moltes gracies
    Una abraçada

    El plat blanc
    El bacallà sempre entra bé, i amb aquest mos encara mes
    Un peto

    Orquidea59
    Cada una en su genero, pero quedan resultonas
    Besos

    ResponElimina
  26. Elsfogonsdelabordeta
    A taula t’estan esperant!!!!!!
    Petons

    Asela Masià
    Com li he dit als fogons a taula t’esperen
    Un peto

    La cuina de l’Eri
    Dons vinga una més, al final això semblarà un convit, jejejeeje
    Un petonas

    ResponElimina
  27. Miquel
    Moltes gracies
    Una abraçada

    Francesc
    Dons es la més fàcil de preparar, i els condiments son al gust del que els prepara
    Una abraçada

    Marta
    Doncs amb totes no!
    Un peto

    ResponElimina
  28. LA COCINERA DE BETULO
    Com diuen per a gustos colors, i aquestes per a colors no queden.
    Un petonas

    Starbase
    Ets dels nostres, si hi ha bacallà lo demes queda en segona part, esta clar que també cau no!
    Una abraçada

    Cristina
    A taula t’estan esperant !!!!!!!
    Petons

    ResponElimina
  29. Mesilda
    També, a taula t’estan esperant !!!!!!
    Petons

    Anna
    Jo també els faig els pebrots farcits però son calents, els raviolis farcits al reves son freds, dues maneres amb el mateix producte
    Molts petons

    ResponElimina