dilluns, 19 de desembre de 2011

TIMBAL DE CALAMARS I BOLETS



INGREDIENTS

1 cos de calamar
Bolets del temps
1 all
250 g cigrons cuits
¼ llimona
1 cullereta de pebre vermell dolç
1 cullereta de comí mòlt
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre mòlt

Netegem el cos del calamar, el tallem a tires primes com si fossin tallarines. Reservem

Netegem els bolets, procuren que tots siguin més o menys de la mateixa mida, si no és així els tallem. Reservem

Pelem i piquem petit l’all. Reservem

Triturem els cigrons amb la meitat de l’all, el suc de llimona, el comí, la sal, el pebre i dues cullerades d’oli, fins que tinguem un puré dens però sense grumolls. Reservem

A una paella amb una mica d’oli i una mica d’all, saltegem els bolets que ja tindrem salpebrats, durant uns minuts al nostre gust. Reservem a un plat.

A la mateixa paella posem unes gotes més d’oli, daurem l’all que ens queda i saltegem les tallarines de calamar, durant uns tres minuts o al nostre gust. Reservem

Per servir, al plat posarem un motlle d’emplatar, posem el puré de cigrons, a sobre els bolets i per últim el calamar.

Idea treta de la revista Lecturas, adaptada al meu gust.


19 comentaris:

  1. A tot n'hi diuen timbal... però aquest teu, aquest sí que m'agrada!!! Tot, tot i tot... els rossinyols, el calamar, els cigrons... renoi, quin timbal! petonet

    ResponElimina
  2. adaptada i ben adaptada, perquè t'ha quedat un conjunt d'allò més 'apetitós'!

    ResponElimina
  3. Quan dius que em convides a dinar? Què bo ha d'estar aquest timbalet!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Que bó !!! i la base de cigrons es una gran idea ..

    petonets

    ResponElimina
  5. Quin timbal tant bo!!!! m'encanta la combinació d'ingredients!!ha d'estar boníssim!
    Un petonàs i molt Bon Nadal!!

    ResponElimina
  6. Uaaau, quina pinta, aquest és un plat de festa festa ehh!! Bolets i calamars han de combinar a la perfecció... jeje Ja estic salivant!!

    Un petoneet! :D

    ResponElimina
  7. els cigrons no m'agraden però potser així sí!!! petonets

    ResponElimina
  8. Rico Timbal Sion
    Bon Nadal i Bony Any Nou

    ResponElimina
  9. Els cigrons i els calamars són una combinació que m'encanta. I vosaltres ho heu presentat d'una forma molt elegant. M'apunto la idea ;)

    ResponElimina
  10. Que pocs bolets em tingut aquest any... pero els pocs que han hagut s'han convertit en plats estrelles com ara aquest teu.

    Bon Nadal

    Petons

    ResponElimina
  11. No he barrejat mai els bolets amb el peix, em sembla! A excepció dels xampinyons, vaja, que em sembla que els he combinat amb tot! Fa molt bona pinta, felicitats!

    ResponElimina
  12. Marina
    Si anomenant-lo timbal, t’agrada tot, tot i tot ja n’estic satisfeta
    Petons

    Conchi
    Muchas gracias
    Besos

    Manel
    L’adaptació va quedar molt bona
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Elsfogonsdelabordeta
    La propera vegada t’aviso
    Petons

    Isabel
    Amb aquesta base queda molt bé
    Petons

    Íngrid
    La combinació queda molt bona
    Petons

    ResponElimina
  14. Anna
    Et dic el mateix que a la Íngrid, la combinació queda molt bona
    Petons

    Judith
    També pot quedar molt bé amb mongetes o llenties, tot es qüestió de provar-ho
    Petons

    Miquel
    Moltes gracies
    Una abraçada

    ResponElimina
  15. Gemma
    La combinació queda molt bé, i presentat així sembla un plat de festa
    Petons

    Neus
    Dels poquets que em trobat aquest any, nan sortit uns plats ven agraïts.
    Petons

    Programa Quins Fogons
    La combinació queda força bona
    Petons

    ResponElimina
  16. Una bona manera de menjar cigros, que m'encanten, i molt original un molt bon timbal!!! Bones festes i petonets!!

    ResponElimina
  17. Sión,
    Una combinació d'ingredients esplèndida, el resultat ha de ser lluït per força. Me l'apunto.
    Una abraçada i BON NADAL!!

    ResponElimina
  18. Els rossinyols crec que combinen amb la majoria de plats. La teva elecció crec que és perfecte

    ResponElimina