dijous, 4 d’octubre de 2012

PASTIS DE PINYA



INGREDIENTS

1 pinya natural
200 g. farina
200 g. sucre
3 ous
1 paquet llevat Royal
100 g. mantega
Melmelada de préssec

Pelem la pinya. Tres quartes parts, les tallem a quadradets petits, la resta la tallem a mitges llunes, primetes. Reservem.

A un bol batrem els ous, quan els tinguem escumosos, afegim el sucre, continuem batent fins que el tinguem ben diluït, llavors hi barregem la farina, i el llevat, continuem remenant per incorporar molt bé tot el conjunt.

Mentrestant desfem la mantega al foc, que l`afegirem al preparat anterior, hi posem la pinya que hem tallat petita, remenem fins que ens quedi tot ben incorporat. Aboquem el preparat al motlle, recobrim amb la pinya tallada a mitges llunes, espolsem una mica de sucre per sobre.

Posem a coure al forn, que el tindrem prescalfat a 200º C. uns 20 minuts o fins que al punxar-lo la punta del ganivet ens surti net.

Quan estigui cuita, pintem-la amb una mica de melmelada de préssec aclarida amb unes gotes d’aigua.

Recomano fer-la el dia abans de menjar-la

25 comentaris:

  1. Us ha quedat molt bo, Sión! I fàcil de fer! Petons

    ResponElimina
  2. sempre entra bé aquest pastís!! en el moment que sigui!! petons

    ResponElimina
  3. Que rico con piña,los bizcochos con frutas me encantan.
    Besets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queden molt bons amb totes les fruites
      Petons

      Elimina
  4. bueno,sabroso y facil, mejor imposible
    fins dema

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un pastis que desapareix en un moment.
      Una abraçada

      Elimina
  5. Que bo aquest pastís de pinya!! M'encanta la pinya i cuita encara més, així que l'haurem de provar! A més a més és una recepta ben fàcileta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es una recepta fàcileta i amb un resultat sorprenent
      Petons

      Elimina
  6. Mai hi penso a posar pinya a les coques, ha de ser bo!
    petonets

    ResponElimina
  7. m'encanta la pinya!!!! seria un bon esmorzar per demà, jijiji. petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs en tens un trosset guardat jejeje
      Petons

      Elimina
  8. La fruita qye més va a parar als pastissos es la poma, toca variar i possar-hi pinya. Ha de estar molt bona.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb pinya també queden molt bé, així canviem una mica de sabors
      Petons

      Elimina
  9. Ja saps que m'agrada Sion, si, m'agrada molt!!!
    Jo la faig posant la pinya sota amb una miqueta de sucre al motlle i aleshores se'm caramel·litza quan es cou i no cal pintar-la amb melmelada... però feta així ha d'estar ben bona.


    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. La propera vegada provaré de fer-la com tu dius, ja et diré el resultat.
      Petons

      Elimina
  10. mmm, ara mateix en menjaria un bon tall per esmorzar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs un trosset per esmorzar per tu!!
      Petons

      Elimina
  11. Sembla que amb la pinya i la melmelada de préssec hagi de quedar molt fresqueta!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queda molt bé, a casa ens agrada molt
      Petons

      Elimina
  12. ara per l'hora del berenar.. un bon tall per mi!!

    ResponElimina
  13. Que bo ha de ser!!! saps que no n'he fet mai de pastís de pinya?
    Bon diumenge!

    ResponElimina