dimarts, 23 d’octubre de 2012

MAGDALENES DE “MORCILLA DE BURGOS”


 
 
INGREDIENTS 

2 morcillas de Burgos
4 ous
1 culleradeta de llevat Royal
1 cullerada sopera de farina
2 cullerades soperes de pinyons

Traiem la pell a les morcillas, triturem la carn una mica més perquè ens quedi ben fina, quan la tinguem la posem amb una gota d’oli sobre una planxa i la portem al foc fins la tinguem una mica daurada.

A un bol batrem els ous amb el llevat i la farina.

Quan tinguem la carn de les morcillas d’auradeta, l’afegim amb els ous, hi posem els pinyons, remenant molt bé perquè ens quedi tot molt ben incorporat.

Aboquem el conjunt als motlles de silicona si en tenim o en motlles de paper per magdalenes. Les portem al forn que ja tindrem preescalfat a 180º deixarem coure durant un deu minuts, o fins que al punxar-les amb un escuradents ens surti net.

Les podem acompanyar amb pebrots del piquillo o melmelada de pebrot.

Ens les podem menjar calentes com a plat, o fredes com aperitiu.

 
 

Recepta del llibre Pupilas Gustativas de Dani Albors adaptada al meu gust.
 

24 comentaris:

  1. He de dir que no sóc una apasionada de la "morcilla" però aquestes magdalenes fan molt bona cara!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A taula van tenir molt èxit, la combinació queda molt bona
      Petons

      Elimina
  2. Molt originals, Sión. I l'acompanyament de melmelada de pebrots el trobo molt encertat.

    ResponElimina
  3. Et copio aquest cap de setmana :) m'ha agradat molt

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si les proves ja amb diràs que tan semblat
      Petons

      Elimina
  4. Molt originals aquestes magdalenes, segur que han d'estar boníssimes, m'encanta la 'morcilla' de Burgos, una abraçada !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si t’agrada la “morcilla” de ben segur que t’agradaran
      Una abraçada

      Elimina
  5. una bona combinació i ben bonas
    una abraçada

    ResponElimina
  6. Un aperitiu diferent i amb melmelada de pebrots deu quedar molt bo.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tant serveix com aperitiu, com per segon plat
      Petons

      Elimina
  7. Ostres, ostres, ostres! que bo! Saps que no he menjat mai més una morcilla de Burgos tan bona com la que vaig menjar quan feiem el camí de Santiago precisament per la zona de Burgos. Suposo també hi va influir la gana que teníem i l'entorn, en pobles on la venda encara era ambulant, un senyor amb una furgoneta on hi portava de tot, fins hi tot les morcillas més bones del món!
    Moltes gràcies per compartir-ho! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Celebro que t’agradin.
      Aquestes son portades de Burgos per un cosí de la meva nora, no se perquè però son ben diferents de les que comprem aquí. El resultat es sorprenentment bo.
      Petons

      Elimina
  8. Sin haberlas probado, y que seguro que están muy buenas, me ha sorprendido muchisimo la receta!! Y eso que las morcillas de burgos me son "familiares" :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ahora creo que ya las has probado, María i Jordi ya te las habrán dado.
      Me falta saber la opinión de un amante de la morcilla de Burgos.
      Besos i un abrazo

      Elimina
  9. Què bona la morcilla!!! i amb el toc de la melmelada aquestes magdalenes de categoria!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb la melmelada queda un conjunt molt bo
      Petons

      Elimina
  10. Amb el magdalenera que sóc aquestes salades segur que les faig. Ara no seran amb morcilla de Burgos... però una botifarra de Cornudella també servirà veritat????

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encara que no siguin amb morcilla de Burgos, amb la botifarra de Cornudella també poder quedar molt bones.
      Petons

      Elimina