dilluns, 1 d’octubre de 2012

PETITS MOS




BASTONETS DE FORMATGE

INGREDIENTS

100 g formatge parmesà
100 g farina
50 g mantega
Aigua
Sal

Barrejar el formatge, la farina, la mantega, l’aigua freda i un polsim de sal. Amassar molt bé, tapar-ho amb paper film i deixar reposar vint minuts a la nevera.

Passat el temps tallem petites porcions de la massa i fem-ne uns bastonets. Els posem a una safata pel forn amb paper sulfuritzat i els espolsem amb formatge ratllat.

El forn ja el tindrem calent a 180º C, els courem durant uns vuit minuts, o fins que els tinguem al nostre gust.




OUS AMB DE PATE DE SARDINETES

INGREDIENTS

3 ous  
½ llauna de sardinetes amb oli
¼ de ceba petitona
½ cullerada sopera de tomàquet fregit
1 cullerada sopera de formatge d’untar

Bullim els ous. Quan els tinguem llestos, els partim per la meitat, els hi traiem els rovells i reservem.

Les sardinetes les escorrem del seu oli, que reservem, els hi traiem l’espina i les posem al got de la batedora, afegim la ceba tallada petita, la salsa de tomaquet, el formatge d’untar i una culleradeta de l`oli de les sardines, un cop tot ben triturat i barrejat, o posem a una màniga pastissera i deixem a la nevera un parell d’hores.

Per servir, omplim les meitats d’ou amb la barreja i posem una tira de pebrot vermell per adornar.

Aquesta recepta la vaig veure a Webos fritos, adaptada al meu gust


 

CRESTES DE PEDRES D’ÀNEC I PATATA

 INGREDIENTS

Pedrers d’ànec confitats
Patates
Sal
Oli d’oliva
Pebre negre
Pasta per crestes (La Cocinera)

Aquesta recepta la faig quan he confitat pedrers, aqui

Bullim les patates, quan les tinguem llestes en preparem un puré una mica consistent, salpebrem. Reservem

Tallem molt petits els pedrers,  anem incorporant-hi el puré, procurant posar més quantitat de pedres que no pas de puré.

Farcim les crestes, les segellem bé, i les fregim amb oli, fins que les tinguem daurades. Posem sobre paper de cuina per recollir l’oli sobrant.

 

31 comentaris:

  1. M'agraden els tres... però si calgués triar un, seria el de els crestes amb els pedrers.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per mi també, queden molt bones
      Una abraçada

      Elimina
  2. em quedo amb els 3, però el que m'ha cridat més l'atenció són els pedrers d'ànec!! que és aixooo??!!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs tots tres per a tu jejeje
      (El pedrer es l’estomac de l’ànec)
      Petons

      Elimina
  3. Mmmmmmmmmm!! m'ha encantat el paté de sardinetes, però les crestes de pedrers són sorprenents!!!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. A taula també sorprenen les crestes de pedrers, quedem molt bones
      Petons

      Elimina
  4. Que deliciosas alternativas....ademas elegantes!!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  5. Fent honor al nom del blog, oi? No sé quina triar...

    ResponElimina
  6. Realment la col.lecció de petits mossos (¿?¿?) que tens al blog ja és digna d'admiració! Els has comptat?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els he contat desprès del teu comentari i en son 69 : )
      Una abraçada

      Elimina
  7. Me quedo con todos....aunque tengo debilidad por las empanadillas.
    Besets.

    ResponElimina
  8. Molt bons aperitius!! m'encanten!! i els bastonets de formatge em re encanten!!
    petonets!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies, doncs per a tu els bastonets jejeje
      Petons

      Elimina
  9. Quines idees més gustoses i lluïdores! gràcies per compartir-les!

    ResponElimina
  10. Quin post més complert!!
    Ens apuntem la crema de sardines, q ens ha fet molt bona pinta!!
    i els bastonets de formatge, tant fàcils de fer xo tant bons!!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si ho proveu ja amb direu el resultat.
      Petons

      Elimina
  11. uns bons petis mos els tres
    una abraçada

    ResponElimina
  12. Sou els reis de les tapes i dels aperitius. Haurieu dóbrir botiga, je je je...
    Els meus preferits els bastonets i els ous amb pate. Sensacionals!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es el que te que t’agradi molt menjar de tapes i no et faci mandra fer-les.
      Petons

      Elimina
  13. Quins aperitius!!! S'hauran d'apuntar a la llista de pendents per quan tinguem convidats!! Sou uns artistes!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si els fas al portar-los a taula sents oooooh jejejeje
      Moltes gracies
      Petons

      Elimina
  14. No tenen desperdici aquests petits mos.
    Tots tres m'agraden.
    Una abraçada

    ResponElimina