divendres, 23 de novembre de 2012

AMAGAT DE LLUÇ AMB VERDURETES



INGREDIENTS

2 lloms de lluç de 250 g c/u.
3 carxofes
Espinacs frescos
1 tomàquet d’amanida
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Separem les fulles dels espinacs, llencem les tiges. Seguidament les netegem i les escaldem durant uns segons, refredem-les ràpidament amb aigua i gel.

Pelem les carxofes deixant nomes el cor, les tallem ben fines fent encenalls. Per evitar que enfosqueixin les reservem amb aigua i unes gotes de llimona.

Preparem una paella amb abundant oli, quan estigui ben roent hi posem les carxofes fins que estiguin ben rosses. Quan les tinguem les posem sobre paper absorbent.

Mentrestant preparem el tomàquet, el buidem de llavors hi el tallem a cuadrets. Salpebrem i amanim amb un bon raig d’oli.

A una safata per anar al forn, posem el lluç, salpebrem i el ragem amb un rajolí d’oli, deixem coure uns deu minut a 180º C., o fins que el tinguem al nostre gust.

Mentrestant a una paella amb oli saltem les fulles d’espinacs . (Compta que esquitxem molt)

Per servir, posem el lluç, a un costat el tomàquet, a l’altre la carxofa i les fulles d’espinacs per sobre.

 
Recepta del LLIBRE CUINA VÀLLES  adaptada al meu gust

 

26 comentaris:

  1. El peix al forn acompanyat de verdures és sempre un bona opció. Aquesta, a més de bona, té una presentació molt vistosa.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es un altre manera de presentar el peix
      Una abraçada

      Elimina
  2. Gràcies per passar-te pel meu blog. Espero que facis les galetes de xocolata, no costen de fer i surten molt bones.
    Segueixo el teu blog.
    Fins aviat.
    *Pilar*

    ResponElimina
    Respostes
    1. No tardaré a fer-les.
      També t’aniré seguint
      Petons

      Elimina
  3. Té molta gràcia aquest lluç, així amagat... he he

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es una presentació una mica diferent!!
      Petons

      Elimina
  4. Hola guapa!!!!
    Quina recepta més bona!!! Ara que és el temps de les carxofes li ha de donar un gustet impresionant al lluç...
    M'ha agradat molt.
    Ay, volía dir-te que he fet el teu pastís de llimona i formatge i que ha quedat deliciòs; i si tot va bé el publicaré la setmana que ve. Per cert, et fa cosa dir-me con et dius? Es que no se com dirigir-me a tú...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El lluç amb la barreja de verdures es gairebé en plat de festa.
      Celebro que t’hagi agradat el pastis de formatge
      Petons Sión

      Elimina
  5. Se ve delicioso!!....ademas sanisimo.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  6. El lluç amb aquestes verduretes... quin plat més sa!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Un plato muy rico y una bonita presentación con las verduras y ese toque que da las alcachofas.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  8. buen acompañamiento para esta merluza y queda un conjunto genial
    bon cap de setmana parella

    ResponElimina
  9. un plat deliciós i gustós, tens un bloc fantàstic ens quedem per aquí i et convidem a visitar el nostre http://elmagoylabruja.blospot.com
    una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies per les floretes !!!
      T’aniré seguint tens coses molt interessants
      Petons

      Elimina
  10. Quina presentació més encertada, entra per la vista!! La veritat, t'ha quedat genial (i no es piloteig)

    Per cert, els meus amos t'han deixat un petit premi al meu raconet ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies per la floreta !!!!
      També moltes gracies per haver pensat amb mi!!!
      Petons

      Elimina
  11. Jo també tinc el llibre i ja he fet alguna recepta ;)
    M'encanten els plats de peix així de vistosos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. En el llibre surten unes receptes molt interessants i bones
      Petons

      Elimina
  12. Te molta gracia el plat amb el lluç amagat, a més una recepta molt saludable. Petons

    ResponElimina
  13. Es que gairebé esta amagat he he he
    Petons

    ResponElimina