dilluns, 12 de novembre de 2012

CISTELLETS DE MUS DE CARXOFA




Aquesta es una recepta d’aprofitament, amb un resultat força sorprenent.

INGREDIENTS

Tiges de carxofes
Formatge mascarpone
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Quan cuino carxofes d’alguna manera sempre guardo les tiges a una bossa, quan en tinc unes quantes preparo aquesta mus.

Pelem molt bé les tiges i les tallem a trossets, les posem a un casso amb aigua, unes gotes de llimona, un polsim de sal i un de pebre negre, deixem coure fins que al punxar-les estiguin ben toves. Les escorrem i deixem refredar.

Quan les tinguem fredes, les triturem ben fines i les barregem amb el formatge, si fes falta rectifiquem de sal i pebre.

Per servir, podem acompanyar amb torradetes de pa o bé amb cistellets com aquests que vaig trobar a la botiga d’alimentació d’Ikea fa uns quant dies.

31 comentaris:

  1. quina idea més bona d'entrant! una proposta a tenir en conte, hauré de fer una llarga llista de propostes interesants!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies.
      Ara es el moment de començar a fer llista per les festes !!!!
      Petons

      Elimina
  2. Doncs escolta, per ser un plat d'aprofitament, té un aspecte del 10. Una abraçada !!

    ResponElimina
  3. Que bonics!!! Per menjar d'una mossegada!!!
    Una abraçada, bonica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan els tens davant, no pots parar jeje
      Petons

      Elimina
  4. Aquesta mus ha de estar boníssima.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. L’has encertat esta molt bona
      Una abraçada

      Elimina
  5. Un altre aperitiu per apuntar a pendents...!!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara ja es hora de començar a fer llista, que venen les festes!!!
      Petons

      Elimina
  6. un aperitiu per tenir en compte pels apats de nadal! interessant, bo, sa i original! perfecte, vaja! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com li he dit a la Gemma, ara ja es hora de començar a fer llista, que venen les festes!!!
      Petons

      Elimina
  7. Què bé ja arriben les carxofes!!! Fa uns anys no les podia ni veure, no les havia provat, però ara sempre espero que arribi la temporada per poder-ne menjar!! I aquesta mousse ha de ser de luxe i a sobre aprofitem coses que normalment llencem, m'ha encantat!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La avantatge per aquesta mus es l’aprofitament, perquè la resta ens agrada molt, així ens ho podem menjar tot.
      Petons

      Elimina
  8. Unos bocaditos de lujo...que buenas!
    Besets.

    ResponElimina
  9. Jo també les guardo, i les faig arrebossades, però el proper dia prepararé aquesta mus, que ha de ser deliciosa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No les he provat mai arrebossades, la propera vegada les provaré de fer!!!
      Petons

      Elimina
  10. Això és deliciós...per picar i no parar. No he anat mai a la botiga d´IKEA...no sé, i perdoneu la meva ignorància, sembla que tenen delicatessens...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tenen cosetes, una mica diferents, el problema es que avui en trobes i demà ja no. No té’n pots refiar mai.
      Petons

      Elimina
  11. Una bona idea de cara a Nadal. Tindré que guardar les tiges de les carxofes, encara que acostumo a fregir-les.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo normalment, les aprofito per fer-les així, també tindre que provar-les fregides.
      Petons

      Elimina
  12. Visca les receptes d'apriftament!
    Ha de queda runa mousse molt gustosa i molt fina.

    ResponElimina
  13. Una pinta espectacular, i la carxofa trobo que és una verdura molt gustosa! Una cosa, quan dius la tija vols dir les fulles perquè el cor de la carxofa ja l'has utilitzat no?gràcies per endavant!

    ResponElimina
  14. Una pinta deliciosa! Una pregunta: la tija vols dir la part més dura?la que no és cor de carxofa oi? Gràcies!

    ResponElimina