divendres, 2 de novembre de 2012

PEUS DE PORC AMB SALSA DE TOMÀQUET I ORENGA




INGREDIENTS

4 meitats de peu de porc
½ k tomàquets madurs
2 cebes
1 cullerada sopera d’orenga en pols
Pebre negre molt
Sal
Oli d’oliva

El peus els compro cuits, però els faig un petit bull per poder tenir una mica de brou per la salsa.

Els posem a una olla amb un petit polsim de sal i de pebre, els cobrim d’aigua i els fem bullir a foc ràpid uns cinc minuts, passat el temps els traiem i reservem el brou.

Tallem les cebes en juliana i les posem a una cassola amb oli, les enrossim una mica i seguidament posem els tomàquets tallats petits, salpebrem el conjunt, deixem fer xup xup fins que tinguem una salsa espessa, triturem-la per que ens quedi ben fina, a mi m’agrada més

La tornem a la cassola, posem els peus, afegim l’orenga i un got del brou dels peus,  deixen coure uns deu minuts a foc lent, si fes falta rectifiquem de sal i pebre, si ens queda molt espès posem una mica més de brou.

Si els deixem reposar un dia, son molt més bons.

13 comentaris:

  1. a cas en mengem forces vegades peus de porc, aprofito els que hi tiro al caldo per fer-los després.
    Amb tomàquet queden molt bons

    ptns

    ResponElimina
  2. Poques vegades he menjat peus de porc, però si ho fés, sense cap mena de dubte ho faria a casa teva!, aquesta cassoleta ha de fer una oloreta.... Un petonet, guapos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si els vols provar, ja saps nomes ten que avisar-me jejeje
      Petons

      Elimina
  3. me encantan los peus de porc, y esta version tienen que estar para chuparse los pies del ministro ja,ja
    bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queden molt bons i es una manera fàcil de preparar-los
      Una abraçada

      Elimina
  4. M'agraden molt per`+o no en faig... hauré de provar!fan bona pinta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es d’aquells plats que els fas molt de tant en tant, encara que t’agradin
      Petons

      Elimina
  5. Ja sabeu que a mi no m'agrden els peus de porc, però reconec que aquests guisats ara que comença el fred vénen molt de gust. Una bona llesca de pa i a disfrutar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sento no haver-te encertat el plat, però un dia es un dia.
      Petons

      Elimina
  6. Fa anys que no menjo peus de porc. Recordo, la primera vegada que vaig convidar als meus pares i els meus sogres a menjar a casa, fa una pila d'anys, no se'm va ocorre altre cosa que fer peus de porc. Eren boníssims però al meu sogre li vaig acabar fent uns bistec. Crec que és un plat difícil, que no agrada a tothom, o t'agrada molt o ho detestes. A mi m'encanten! N'hauré de fer i donar-ho a provar als meus fills.
    Gràcies per la recepta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com molt bé dius es un plat que no agrada a tothom, el meu marit desprès d’una pila d’anys el vaig convèncer que els proves i ara li agraden tant com a mi, però amb els meus fills ha estat impossible, per més que he provat no els poden ni veure.
      Petons

      Elimina