dimecres, 14 de novembre de 2012

PASTIS DE FREDOLICS, TROMPETES I XAMPIS





Amb aquesta recepta participo a “La recepta del 15”, del mes de novembre que organitzen Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta.
 
INGREDIENTS

600 g de fredolics
200 g de barreja de trompetes i xampis
2 patates
3 cebes tendres
Oli
Sal
1 massa brisa

PER LA BEIXAMEL

Llet
Farina
Mantega
Sal
Pols de ceps

Netegem els bolets els trossegem, salpebrem i saltegem amb una mica d’oli. Reservem

Pelem i tallem les patates primes, confitar-les cobertes d’oli fins que quedin ben toves, quan les tinguem les escorrem molt bé de l’oli i les posem sobre paper de cuina per acabar de recollir el que els pugui quedar. Reservem

Pelem les cebes i les tallem a juliana molt fina, les confitarem seguin els mateixos passos que amb les patates. Reservem

A un motlle per anar al forn preparem el pastis, cobrim tot l’interior amb una massa brisa a sobre una capa prima de les patates, una de ceba i una de bolets, repetirem fins que el tinguem ple i sempre amb el mateix ordre.

Preparem la beixamel con tinguem costum de fer-la afegint-hi una mica de pols de ceps, quan la tinguem l’escampem per sobre el pastis. Courem al forn a 180º C fins que al punxar-lo amb un ganivet ens surti net.



 

37 comentaris:

  1. muy bueno este pastel de setas de temporada
    buena aportacion a la recepta del 15
    una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un pastis que podem fer amb tots els bolets
      Una abraçada

      Elimina
  2. Hola Sion guapa tu

    Com sempre unes propostes de 10x10, aquest pastís t´el copio, val ?

    mil petonets maca, Susanna

    ResponElimina
  3. Un trosset d´aquest pastís no em vindria malament per sopar.;-D

    ResponElimina
  4. Me encanta este pastel, tiene que estar muy bueno, me gusta tu blog acabo de conocerlo y tienes unas recetas muy interesantes, así que con tu permiso me quedo como seguidora y te invito a visitar mi blog.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esta muy bueno, gracias por tu visita, he pasado por tu bloc i tienes cosas muy interesantes, nos iremos viendo
      Besos

      Elimina
  5. És com una quiche de bolets però amb beixamel... que bona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es una manera diferent de menjar-se els bolets
      Petons

      Elimina
  6. que bo!!! jo els fredolics només el faig servir per fer sopa, per truita o bé per barrejar amb patata

    ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta es un altre manera de preparar-los
      Petons

      Elimina
  7. Quin pastís més hermós i amb molt de sabor!

    ResponElimina
  8. Em fa molt bona pinta!!
    Sembla com una quiche però amb beixamel!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es més una quiche, però per els de casa es un pastis !!!
      Petons

      Elimina
  9. Aquesta si que es una senyora recepta amb bolets!! i que bons que són!! amb la beixamel és fantastica! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els bolets sempre son bons amb totes les preparacions
      Petons

      Elimina
  10. Molt semblant a una quiche oi? molt interessant el farcit amb patata i la beixamel ni parlar-ne!, amb tants bolets quedaria satisfeta, que bo!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Con he dit a Formules Culinàries, es una quiche amb beixamel, però per els de casa es un pastis de bolets
      Petons

      Elimina
  11. Caram quin senyor pastís.
    En forma similar ho faig en truita, sense la beixamel, és clar, però aquesta ha de ser una gran alternativa.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es una alternativa a la truita, o bé al remenat de bolets
      Una abraçada

      Elimina
  12. un pastís per talla-ne bocí rere bocí me l'imagino.. i el trobo delicios!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan comences a tallar i menjar, desapareix sense donar-te’n compte
      Una abraçada

      Elimina
  13. Quin pastís més bo!
    Així com a peça grossa, per presentar-lo a talls o en tartaletes individuals en un pica-pica... aaaaiiiixxxx que ja m'hi trobo!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. T’agafo l’idea, la propera en tartaletes individuals
      Gracies i petons

      Elimina
  14. Ostres, quina pinta que té! Ha de ser boníssim i molt gustós!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies a vosaltres per organitzar-ho
      Petons

      Elimina
  15. Molt bo! Una proposta que m' anoto perquè segur que ens agradaria molt.

    ResponElimina
  16. M'agrada la proposta!!! un gran pastís!!!

    ResponElimina
  17. Quina bona pinta aquest pastís de bolets!!! mmm em ve de gust un mos!
    Una abraçada!

    ResponElimina