divendres, 22 de març de 2013

POLLASTRE AMB MANDONGUILLES




INGREDIENTS

10 cuixetes de pollastre
2 cebes
2 tomàquets madurs
1 got de cervesa
½ got d’aigua
Sal
Oli d’oliva
Pebre negre

PER LES MANDONGUILLES

150 g de carn de vedella
100 g de carn de porc
1 tall de cansalada ibèrica
1 all
2 ous
Una mica de pa ratllat
Farina
Sal
Oli d’oliva
Pebre negre

Portem al foc una cassola amb oli, quan el tinguem calent, enrossim per tots costats les cuixetes que ja tindrem salpebrades.

Quan les tinguem enrossides, aboquem a la cassola la ceba que tenim tallada petita, donem unes voltes, afegim els tomàquets també tallats petits, deixem confitar, hi aboquem un got de cervesa i mig d’aigua, deixem que faci xup xup durant uns vint minuts, retirem les cuixes i passem la salsa pel colador xines, tornem a posar-ho tot a la cassola.

Mentrestant preparem les mandonguilles, quan comprem les carns demanem que ens les triturin barrejant-les totes tres, salpebrem al nostre gust, afegim l’all pelat i triturat, remenem el conjunt, posem els ous i tornem a barrejar molt bé, espolsem-hi una mica de pa ratllat i tornant a remenar, si fes falta en posem una mica més.

Anirem fent les mandonguilles, les passem per farina i fregim una mica.  

Quan les tinguem totes fregides les posem a la cassola que tenim el pollastre, a foc moderat deixant una estoneta per s’amalgamin bé els dos gustos.

Aquesta recepta esta mes bona feta d’un dia per l’altre.
 

12 comentaris:

  1. Que bo!! Aquest tipus de plats sempre són més bons d'un dia per l'altre perquè el gust de tot plegat queda més intens, oi?!

    ResponElimina
  2. mare de deu quin plat més temptador!, com sempre, provocant al personal eh Sión?..jaja, bon cap de setmana!

    ResponElimina
  3. Un plat molt original, i bonísim!!!!
    Un petonet i bones vacances!!!!

    ResponElimina
  4. Proteïnes a tope, eh?
    I tens raó que aquests guisats d'un dia per l'altre encara són més bons!

    ResponElimina
  5. Això és molt bo, Sion, mooooolt bo!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  6. Una recepta clàsica i boníssima!

    ResponElimina
  7. Un guisadet boníssim! per sucar-hi pa!! Bona Pasqua!

    ResponElimina
  8. Nyam! La meva iaia, quan ens sobra carn picada (sovint després de preparar macarrons) l'aprofita per fer mandonguilles. Llavors hi afegeix una salseta de tomàquet casolana i a vegades també ho serveix amb cuixes de pollastre ^^

    Molts petons :)

    ResponElimina
  9. M'agrada la idea de combinat el pollastre amb les mandonguilles!!!
    Bona Pascua...
    Petonets.

    ResponElimina
  10. T'estic "plagient", copiant, tunejant aquesta recepta... fa una oloreta!!!!!
    Ja t'explicaré.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina