dimarts, 3 de desembre de 2013

MONGETES DE SANTA PAU AMB ORELLA DE PORC I BACALLÀ




INGREDIENTS

½ k mongetes de Santa Pau 
2 orelles de porc
2 talls de 200 c/u de bacallà dessalat
2 cebes
2 tomàquets
2 gots de cervesa
Oli d’oliva
Aigua
Sal
Pebre negre molt

Posem a remullar les mongetes amb aigua i un polset de bicarbonat durant tota la nit.

Quan comprem les orelles de porc, demanem que ens les tallin a trossos de 3 x 3 cms. A casa les esbaldim i salpebrem.

A una cassola amb oli, sufragui’m una mica els talls d’orella, quan comencen a canviar de color afegim la ceba tallada ben petita, deixem que es confiti una mica, en aquest moment posem el tomàquet ratllat, donem unes voltes, afegim les mongetes que tenim  en remull, remenem molt bé perquè s’integrin tots el ingredients, en aquest moment aboquem la cervesa i l’aigua, tenen de quedar ben cobertes, tapem la cassola. Si mentrestant fes falta més líquid, afegim una mica més de cervesa i d’aigua.

Deixem coure a fic mitja durant una hora i quart o fins que tinguem l’orella i les mongetes al nostre gust.

Tallem els talls de bacallà amb la seva pell també a daus de 3 x 3 cms. Reservem

Quan gairebé tinguem els ingredients de la cassola al nostre gust, afegim els daus de bacallà, deixem coure el conjunt uns cinc minuts més i ja podem servir.




14 comentaris:

  1. Pero que plato mas completo!!.....ademas super reponedor......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
    Respostes
    1. Con este frío apetecen mucho este tipo de platos
      Besos

      Elimina
  2. No em cansaré de repetir que les mongetes i els fesols de Santa Pau són els millors del món, i en aquest plat han de resultar brutals!

    ResponElimina
    Respostes
    1. En aquest plat hi van anar perfectes
      Petons

      Elimina
  3. Aquest plat faria ben content al meu home, boníssim!

    ResponElimina
  4. Aquest és un plat especial per a dies de fred ;-)
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que es un plat per dies molt freds
      Petons

      Elimina
  5. Un mar i muntanya, segur que m'agrada!
    Petons.

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. No he tastat mai l'orella, la textura en boca a què pot recordar?
    El plat ha de ser potent i ben complert.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  8. una combinacion muy buena y ademas un plato de invierno tremendo y ademas con ingredientes que casan estupendamente
    Bon pont
    una abraçada

    ResponElimina